Ei juurikaan uutta koronatilanteesta

Koronapandemiatilanne tuntuu jotenkin vakiintuneen ja poikkeusolosuhteisiin on alettu tottua. Pelit on suurimmalta osalta suomalaisia pelattu vielä ainakin jonkin aikaa, sillä julkiset tilat ovat edelleen kiinni.  Niiden avautumiseen ei maan hallituksen keskiviikkoisilla kannanotoilla saatu selvyyttä. Tosissaan edustustehtävätasolla pelaaville tauko on vierähtämässä ei-toivotun pitkäksi.

– Nyt ei auta muu kuin seurata ja noudattaa viranomaisten määräyksiä ja ohjeita. On selvää, että mailakättä polttaa jo monella, niin minullakin. Jos joku joissakin olosuhteissa pelaamaan pääsee, tehkää sen mielellään vain kahden hengen porukassa ja hygieniaoheet muistaen. Pelikaveriakaan ei kannata paljon vaihdella. Ja vähänkään sairaana ei missään nimessä pidä harjoitella, sanoo ”pöytätennislääkärimme” Rauli Franssila.

Ohessa liikuntalääketieteen erikoislääkäri Urho Kujalan käsityksiä nykytilanteesta.

Vastaa