Tiedotusterveisiä

Liittohallitus kokoontui etänä torstai-iltana. Taisi olla ensimmäinen kerta allekirjoittaneen aikana, kun asioista selvittiin selvästi alle puolessatoista tunnissa.

Valiokuntien ajankohtaiset asioissa työvaliokunta on työstänyt koronaohjeita ja puinut henkilöstön työtilanteita (niistä myöhemmin lisää). Stigan kanssa on puhuttu sopimuksen jatkosta ja nyt näyttää siltä, että Ruskeasuon uudet pöydät saadaan elokuussa. Urheiluopistosäätiöltä saatiin mukava ”lahja”, kun alun perin parakisan järjestelyyn anottu raha saadaan, vaikka kisaa ei järjestetäkään. Nyt sillä voidaan ostaa leirivuorokausia Pajulahdesta. Juniorimaajoukkue ainakin onkin menossa sinne.

Kilpailuvaliokunnasta todettiin, että sarjailmoittautuminen liiton sivuilla jatkuu, ja että kilpailukalenteri alkaa olla kunnossa päätapahtumien osalta. Se tulee liiton sivulle tuota pikaa. Toki edelleen kannattaa muistaa, että se perustuu monelta osin vain ennustamiseen.

Huippu-urheiluvaliokunta totesi, että syksyn aikana voi olla paljon arvokisoja. Junnujen treenit ovat alkaneet niin Ruskeasuolla kuin Tuulimäessäkin. Anna ja Miikkakin ovat olleet mukana. ETTU arvioi, että JEM Kroatiassa syyskuussa voidaan toteuttaa erikoisjärjestelyin. ETTU uskoo myös, että aikuisten EM Varsovassa syyskuussa toteutuu. Suomi saanut EM-karsinnan B-kategorian järjestelyoikeudet 17.-18.10, mutta C-kategorian pelit ovat vielä pelaamatta. Sieltä tulee joukkueita ”ylös”, joten karsinta lokakuussa ei ole satavarma.

ITTF tiedotti tänään, että MM Etelä-Koreassa saattaa siirtyä ensi vuoden alkuun. Ratkaisu tullee ITTF:n kokouksessa juhannuksen alla. ITTF ajaa väkisin läpi uutta arvokisaformaattiaan eli WTT-kisoja. Euroopan kannalta se ei ole mukava uutinen ja voi hyvin olla, että Euroopassa ei 2021 nähdä yhtäkään arvokkaimman kategorian ”Grand Smashes” kisaa.

Paravaliokunnasta kerrotiin, että treenit alkaneet Tuulimäessä ja Ruskesuolla. Kilpailukalenteri on täll’kin puolella epävarma. Hyvä uutinen on, että Aino Tapolan uusi pelituoli toimii hyvin. Hanke oli siis kaikin puolin onnistunut.

Sääntövaliokunnasta kerrottiin, että ensi kauden sääntöuudistuksista tiedotetaan kohdakkoin ilmestyvässä seuraavassa lehdessä. Seuravaliokunta puolestaan ilmoitti, että lisenssikilpailun palkinnot on jaettu, ja että ohjeistusta seuravalmentajien palkkaukseen on piakkoin tulossa. Kosken kesäleiriä ei tänä vuonna järjestetä, mutta Kisakalliossa on hiukan vastaavan yleisleiri heinäkuussa.

IT-asioista kuultiin, että netin kautta käytettävää kisanvetosovellusta työstetään Tomi (”Jyrkinpoika”) Nummenmaan voimin. Tavoite on, että valmista olisi kesän aikana. Lisäksi uudet sääntömuutokset on saatava sarjajärjestelmään.

Veteraanivaliokunnan asioista tiedettiin, että keväällä peruuntunut TOP-8 pelattaneen heti kauden alkaessa. Perinteiset Viro-pelit on sen sijaan peruttu kokonaan. NETU:n Veteraankisan uutta pelipäivää Latviassa ei tiedetä vielä.

Valmennusvaliokunnan uutisina todettiin, että uudet valmennusmateriaalit ovat olleet liiton sivuilla esillä jo jonkin aikaa ja lisääkin on tulossa. Kansainvälisissä asioissa kävi ilmi, että venäläinen Igor Levitin asettuu ehdolle ETTU:n uudeksi presidentiksi. Hän on kysynyt Sonjaa mukaan hallitukseensa. Vaalit käydään Varsovassa kokouksessa syksyllä ja tarvittaessa etänä. Hallitus päätti asettaa Sonjan ehdolle sekä ETTU:n hallitukseen että yhdeksi Euroopan edustajaksi ITTF:n Board of Directors´iin (”valtuustoon”). Asko Rasista ehdotamme ETTU:n tuomarivaliokuntaan.

Julkiset liikuntatilat avautuivat maanantaina ympäri Suomea. Kunnilla ja kaupungeilla on kirjavaa ohjeistusta. Niiden mukaan mennään, mutta liitolla on osoittaa omaakin ohjeistusta. Esimerkiksi Ruskeasuolla on käytössä vain yhdeksän pöytää ja Tuulimäessä kahdeksan pöytää, kaikki omin laarein. Menneistä vuosista poiketen Ruskeasuo on auki myös heinäkuun.

Ouluun saadaan uusi halli, johon mahtuu 20 pöytää harjoitteluun ja 16 kilpailutilanteessa. OPT-86 maksaa vuokran, mutta kaupunki tukee uuden pelimaton hankintaa. Liittohallitus onnitteli oululaisia Teemun kautta lämpimästi. Turussakin selvitellään uutta pelitilaa Alfan poistuessa jonkin ajan päästä. Liiton strategiassa sanotaan, että pysyvien pöytien pelipaikat ovat meille erityisen tärkeitä!

Koronatauon myötä toukokuun lomautettuna ollut päävalmentaja Mattias Bergkvist on palannut töihin. Kesällä on paljon leirejä ja lomat on pidetty. Syksyllä alkanee tiukka arvokisaruljanssi. Taneli Keinonen puolestaan on juhannuksen jälkeen lomalla, mutta heti syksyn alussa on paljon toiveita kouluesittelyistä. Mika Räsänen lomaille enemmän paloissa. Samuli Soine on syksyllä mukana Ruskeasuon harjoituksissa, kun Mattias on paljon pelimatkoilla – sikäli kun korona suo.

Liiton taloustilanne on toistaiseksi hyvä, sillä korona-aika on tuonut lähinnä säästöä. Syksyllä saattaa olla paljon kilpailuja, joten tilanne muuttuu. Talouden kannalta olisi tärkeää, että kausi alkaisi normaalisti ja saisimme lisenssirahat sisään suunnitellusti. OKM:n tukien kohtaloista ei vielä ole tietoa.

Päätoimittaja Räsänen kertoi, että Pöytätennislehti 2/20 alkaa olla kasassa. Löyhänä teemana on katsaus ulkomaiden sarjoja kautta aikain pelanneisiin suomalaisiin. Lehti saadaan painoon ennen juhannusta.

Hallitus keskusteli vielä sääntöjen päivittämisestä liittokokouksen etäosallistumisen suhteen. Ehdotus siitä lienee tulossa syyskokoukselle. Pohdittavana on mm. se, sallitaanko valtakirjaedustaminen edelleen, jos etäosallistuminen on mahdollista.

Seuraavan kerran hallitus kokoontuu 28. heinäkuuta. Ja tarvittaessa aikaisemminkin.

Vastaa