Tiedotusterveisiä

Liittohallitus kokoontui keskiviikkona. Asioita tuntuu riittävän, vaikka koronavarjo koko ajan yllä leijuukin.

Sonja aloitti katsausosion ennen siirtymistään ETTU:n kokoukseen. Hän kertoi, että Puola ehdottaa EM-kisojen uudeksi ajankohdaksi toukokuuta 2021. Asiaa hankaloittaa se, että tällä tietoa kansainvälinen kalenteri alkaa olla tuskaisen täynnä. Ja voi hyvin olla, että ETTU:ssa päätös siirretään ensi kuussa valittavan uuden johdon käsiin. Ensi kuun vaaleja ajatellen eri maiden lajiliitoilta alkaa saapua ”kannatuspyyntöjä” omille ehdokkailleen. Mekin varmaan teemme sellaisen Sonjalle.

Hannu Sihvo kertoi, että sitten viime kokouksen parapelaajille on takana kaksi onnistunutta leiriä. Kimmo Jokinen ollut mukana lähinnä Aaro Mäkelän taustavoimissa ja Iivari Hartikainen puolestaan Timo Natusen vuoksi. Hienoa molemmat pingismiehet ja etenkin parapingislegendamme Kimppi! Para-SM pelataan syyskuussa ja Aino Tapola on hoitanut järjestelyjä mallikkaasti.

Mika Räsänen raportoi, että valmennusvaliokunnassa on ollut keskustelua netissä käytävistä valmennusiltamista, ”Junnutopin” yhteydessä pidetään valmentajakoulutuspäivä. Yleisemmin pyrkimyksenä on saada valmentajat keskustelemaan keskenään enemmän.

Huippu-urheiluvaliokunnan puolelta Mika kertoi istuneensa palaveri OK:n huippu-urheiluyksikön kanssa. Suunnitelmia odotetaan, mutta niitä on hankala tehdä, kun kansainvälistä kalenteria ei ole olemassa. Me puolestamme odotamme, että saisimme OK:lta ns. NOV- eli nuorten olympiavalmentajatuen.

Oulun junasta palaveriin osallistunut Taneli Keinonen kertoi, että seuravaliokunnassa Henri Pelkonen työstää seurakoulutusasiaa verkossa. Seurapäivää on suunniteltu syyskuuksi (25.9 perjantai-ilta). Myös uutta nappulahanketta (2007 tai sen jälkeen syntyneet) käynnistellään alueellisesti. Pelaajat kutsutaan tapahtumiin henkilökohtaisesti. Päätimme myös uusia viime kaudella lanseeratun lisenssikilpailun entisillä reunaehdoilla.

Kimmo Pihkalan viestin mukaan IT-valiokunnassa on saatu korjailla palvelinpäivityksen ”tuotoksia”, kun mm. pankkiyhteyskäytävä vaihtui. Kisojen tuloksien syötössä ja sarjajärjestelmässä vielä avoimia asioita, mutta lisenssimaksuasioiden pitäisi nyt olla kunnossa. Vanhat lehdet vielä syöttämättä, skannaukset on kuitenkin tehty. Eli ovat tulossa!

Jyrki Nummenmaa lisäsi kilpailunveto-ohjelman puolelta, että tavoitteena on tuloksien tallennus reaaliaikaisena, mikä mahdollistaisi kisojen seuraamisen aivan uudella tavalla. Toinen tavoite on, että kisojen ilmoittautumiset tapahtuisivat liiton sivujen kautta. Arvonnat tapahtuisivat samassa paikassa ja siirtyisivät suoraan ottelutietokantaan. Tekeminen on päällä, sanoi Jyrki. Valmista odotamme kieli pitkällä.

Veteraaniasioista tiedämme, että TOP-8 pelataan ensi viikonloppuna 60-, 70- ja 80-vuotiaissa miehissä. Naistenkin kiinnostusta on kyselty, mutta toistaiseksi halukkaiden määrä ei riitä tämän kisan toteutumiseen.

Teemu Oinas totesi kilpailuvaliokunnan puolelta, että Juha Julmala on tullut mukaan valiokunnan toimintaan. Kilpailukalenteri ja koronaohjeistus on julkaistu liiton sivuilla ja kolmosdivisioonan lohkojaot on tehty. Neloseen ja vitoseen saa ilmoittautua elokuun loppuun asti. Ulkomaalaisten osallistuminen sarjapeleihin voi olla melko haasteellista. Noudatamme kulloinkin voimassa olevia viranomaisten suosituksia tarkasti, mutta asia on silti hankala. Korostamme seurojen vastuuta asiassa. Epäselvissä tapauksissa kannattaa ottaa etukäteen yhteys turnausjärjestäjään. Kauden ensimmäiset kilpailukutsut on julkaistu. Jos tapahtumassa on enemmän kuin 50 henkilöä, hygienian ja etäisyyksien suhteen vaaditaan enemmän etukäteissuunnittelua.

Sääntö- ja työvaliokunnassa on ollut melko hiljaista sitten viime kokouksen. Jälkimmäisen osalta näyttää kuitenkin siltä, että pikkuhiljaa saamme kaikki Ruskeasuon pöydät uusittua. Puheenjohtaja on lisäksi konsultoinut Lauri Tarastia liiton mahdollisiin sääntömuutoksiin liittyen.

Liiton taloustilanteesta totesimme, että vuodet eivät ole veljeksiä! Vertailu viime vuoteen ei nyt ole relevanttia. Tulevat lisenssi- ja sarjamaksut ovat joka tapauksessa tärkeitä, joten kausi on saatava käyntiin. Ja syksyn liittokokous käsittelee ensi vuoden budjetin ihan koronatilanteesta riippumatta. Sen valmistelu on liittohallituksen tehtävä.

Kauden avaamiseen liittyy sekin, että koulumaailma on koko lailla kiinni. Sen vuoksi tai ansiosta Tanelin ja Mattiaksen työtä myydään seurojen harjoituksiin. Samalla otamme Samuli Soinetta mukaan liiton valmennustoimintaan. Mailapelihankkeella on haasteita silläkin, samasta syystä.

Oman koti-EM-karsinnan tilanne on vielä avoin, mutta jotenkin alkaa tuntua, että koko tapahtuman peruuntuminen on yhä todennäköisempää. Tilanne elää koko ajan. Samat sanat koskevat myös Finlandia Openia. Sitä koskevaa päätöstä voimme pitkittää vielä ehkä kuukauden verran.

Päätoimittaja Räsänen totesi, että lehteen 3/20 ei vielä ole juttuja tarjolla paljonkaan. Nyt kannattaa tarjota tarinoita, sillä tilaa on! Dead line on perjantaina 18. syyskuuta.

Nykyiset ulkomaalaissääntömme ovat aika monimutkaisia. Todettakoon selvyydeksi, että vaikka ulkomaalaispelaajia saa nyt ilmoittaa alasarjoihin myöhemmin, nämä eivät silti saa pelata ”kolmea peliä ylempänä” ykkösessä ja mestaruussarjassa. Ylimpiä sarjoja koskee sääntö, että ulkomaalaiset pitää olla ilmoitettu 31.8 mennessä.

Liittokokouksen suhteen päätimme, että järjestämme sunnuntaina 11. lokakuuta ylimääräisen liittokokouksen, jossa on esillä vain yksi asia eli etäosallistuminen mahdollistaminen (josta siis päätetään vain ”fyysisten läsnäolijoiden” voimin). Samalla esitämme, että valtakirjaedustamisesta luovutaan. Asiasta tulee piakkoin lisätietoja liiton sivuille. Jos ylimääräinen liittokokous hyväksyy esityksen, syksyn varsinaiseen liittokokoukseen voi osallistua myös etäyhteydellä.

Vielä myönsimme Martti Autiolle mandaatin hoitaa liiton puolesta sääntömuutosasiaa: tulemme esittämään, että Pariisin paralympiakisoissa 2024 on oma sarjansa naisten ykkösluokalle. Tällä hetkellähän naisilla on vain yhdistetty 1-2 luokka. Esko Heikkinen ja Mika Räsänen edustavat puolestaan SPTL:a syyskuussa järjestettävissä NETU;n, ETTU:n ja ITTF:n kokouksissa.

Liittohallitus kokoontuu seuraavan kerran 30. syyskuuta.

Vastaa