Päivitys 7.5: Koronaohjeistusta kilpailuihin ja sarjaotteluihin

Linkki: Liiton koronaohjeistusta kilpailuihin ja sarjaotteluihin

Päivitys 7.5.2021

Hallitus päätti kokouksessaan 28.4, että keväältä siirretyt SM-kisat pyritään pelaamaan mahdollisimman nopeasti kesän jälkeen. Kesäkuussa pelataan 13- ja 15 SM-kilpailu mikäli viranomaispäätökset ja koronatilanne tämän mahdollistavat. Rajoituksia on alettu vähitellen eri puolilla Suomea purkamaan. Paikkakuntakohtaisesti eroja on paljon, joten seurojen on hyvä seurata oman alueensa viranomaispäätöksiä.

Päivitys 30.3.2021

Koronatilanne ei ole muuttunut parempaan suuntaan ja liittohallitus päätti maanantaina 29.3 pidetyssä kokouksessa ettei kilpailuita tai sarjaturnauksia järjestetä myöskään huhtikuussa. Seuraava hallituksen kokous on 28.4 ja silloin tehdään päätöksiä keväältä siirrettyjen SM-kilpailuiden sekä sarjojen osalta.

Päivitys 3.3.2021

Liittohallitus päätti maanantaina 1.3 pidetyssä kokouksessa ettei kilpailuita tai sarjaturnauksia järjestetä maaliskuussa. Kauden jatkuminen on mahdollista vasta koronarajoitusten vapautuessa. Kilpailuvaliokunta sekä työvaliokunta seuraavat tilannetta. Seuraava hallituksen kokous on 29.3.

Päivitys 22.2.2021

Koronarajoituksia on monin paikoin Suomea jatkettu vähintään maaliskuun puoleen väliin saakka. Koronatilanne ei toistaiseksi mahdollista sarjaturnausten tai kilpailuiden järjestämistä. Liiton hallitus kokoontuu seuraavan kerran maanantaina 1.3 ja käsittelee mm. kauden jatkamiseen liittyviä asioita.

Päivitys 2.2.2021

Helmikuussa ei pystytä pelaamaan kilpailuita tai sarjaturnauksia. Tapahtumille etsitään uusia ajankohtia kunhan näiden järjestäminen on mahdollista. Myös maaliskuun alkuun pelattavaksi suunnitellut veteraanien SM-kisat siirretään.

Noudatamme viranomaistahojen suosituksia ja määräyksiä. Otteluita voidaan pelata ainoastaan mikäli viranomaisten päätöksiä pystytään noudattamaan.

Päivitys 15.1.2021

Koronarajoitusten vuoksi helmikuun tapahtumakalenteriin tulee peruutuksia. Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on päättänyt, että liikuntapaikat pysyvät suljettuna kaikilta ikäryhmiltä vähintään tammikuun loppuun saakka. Tämän johdosta 13- ja 15-vuotiaiden SM-kisat siirretään myöhempään ajankohtaan. Myös sarjaturnausten osalta tullaan tekemään muutoksia.

Kevään tapahtumakalenteri menee peruutusten ja siirtojen myötä uusiksi. Kilpailu- ja sarjatoimintaa pyritään jatkamaan kun harjoittelu on mahdollista eri puolilla Suomea ja pelaajilla on turvalliset ja tasapuoliset lähtökohdat kilpailemiseen.

Koronatilanteen kehittymistä seurataan edelleen jatkuvasti.

Päivitys 7.1.2021

Koronan aiheuttamia rajoituksia on jatkettu monilla paikkakunnilla. Rajoitukset ovat määräaikaisia ja niiden pituus vaihtelee eri puolilla Suomea. Seuraamme tilannetta ja teemme päätöksiä helmikuun tapahtumien osalta kun saamme  viranomaisilta lisää tietoa tilanteen etenemisestä.

Päivitys 21.12.2020

Tammikuulle tapahtumakalenteriin merkityt sarjaturnaukset sekä henkilökohtaiset SM-kilpailut on päätetty siirtää. Uusista ajankohdista tiedotetaan lisää tammikuun alkupuolella.

Kuun lopulle merkittyjä SM-kisoja sekä muita tapahtumia ajatellen pelaajien on pystyttävä harjoittelemaan, mikä tällä hetkellä ei ole mahdollista. Asiassa on konsultoitu myös kahta aktiivisesti kilpapelaavaa lääkäriämme, Marina Donneria ja Rauli Franssilaa.

Päivitys 14.12.2020

Tilanne koronapandemian suhteen elää jatkuvasti ja rajoituksia on otettu käyttöön sekä jatkettu useilla paikkakunnilla. Koska päätökset ovat alueellisia, seurojen ja pelaajien kannattaa seurata oman alueen tilannetta viranomaisten sekä muun muassa paikallisten liikuntavirastojen sivuilta.

Päivitys 30.11.2020

Eri puolille Suomea on otettu lisää rajoituksia käyttöön. Rajoitukset voivat olla myös hyvin paikallisia ja kaupunki- tai kuntakohtaisia. Seurojen on syytä seurata mitä omalla alueella liikunta- ja urheilutoiminnasta linjataan sekä tiedottaa jäsenistöä toiminnan jatkosta.

Päivitys 27.11.2020

Pääkaupunkiseudun liikuntapaikat suljetaan 

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätöksellä kaupunkien sisäliikuntapaikat suljetaan 30.11-20.12 väliseksi ajaksi. Päätöksen pohjalta miesten TOP-16 turnaus siirretään myöhempään ajankohtaan. Rajoitukset koskevat toistaiseksi Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten tiloja mutta saattavat laajentua myös muihin kuntiin ja kaupunkeihin Uudenmaan alueella.

Seurojen on syytä seurata tarkasti, mitä korona-asioista päätetään ja suositellaan alueellisesti eri puolilla Suomea.

Päivitys 23.11.2020

Liittohallitus on pohtinut pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän perjantaisten päätösten vaikutusta pöytätennistoimintaan Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan alueella. Näiden isompien kaupunkien lisäksi myös useat muut HUS:n alueella sijaitsevat kunnat ja kaupungit ovat ottaneet samoja rajoituksia käyttöön. Keskustelun pohjalta:

  • Seurapelaajien normaali harjoituspelaaminen omissa ryhmissään on edelleen mahdollista
  • Ensi viikonlopun nappulaleiri (17 nuorta) on tarkoitus järjestää suunnitelmien mukaisena
  • Liiton viikkosarjojen pelit leviämisalueella jäävät tauolle 13.12 asti. Todettakoon, että nämä rajoitukset koskevat toistaiseksi vain pääkaupunkiseutua sekä niitä kuntia, joissa rajoitukset on otettu käyttöön. Liitto suhtautuu joustavasti sekä mahdollisiin pelipaikan vaihdoksiin että syyskierroksen otteluiden venymiseen kevätkauden puolelle.
  • PTS-60:n kisat 5.12.2020 ja Starin kisat 12.-13.12.2020 joudutaan perumaan/siirtämään.
  • Eri sarjatasojen turnauslohkojen suhteen selvitetään, tullaanko turnauksia jakamaan alkuperäistä suunnitelmaa pienempiin osaturnauksiin.
  • Toistaiseksi voimassa olevin tiedoin TOP-16 -finaali pelataan 19.12.2020 Ruskeasuolla

Lainaus koordinaatioryhmän julkilausumasta: ”Lisäksi suositellaan, että kaikki aikuisten harrastukset suoritetaan toistaiseksi vain omassa harrastusryhmässä.   Aikuisten harrastusjoukkueiden välisiä otteluita, kilpailuita tai alueellista sarjatoimintaa ei järjestetä. Rajoitukset eivät koske yksilö- ja ryhmälajien maajoukkuetoimintaa, SM-tason ja I-divisioonan tasoista kilpailutoimintaa ja kansainväliselle huipulle tähtäävää ammattimaista harjoittelua.”

Linjaukset koskevat siis pääkaupunkiseutua sekä osin HUS:n sairaanhoitopiirin aluetta. Seurojen on syytä seurata tarkasti, mitä korona-asioista päätetään ja suositellaan alueellisesti eri puolilla Suomea. Linjauksissa voi olla huomattavia eroja. 

Koko maassa tärkein ohje on edelleen se, että kukaan ei tule sairaana pelikentille. Toiseksi tärkeintä on huolehtia käsihygieniasta ja turvaväleistä.

Noudatamme yhä myös THL:n ja muiden viranomaistahojen yleisiä suosituksia. Tavoite on, että halleissa on väkeä mahdollisimman vähän. Siis poistu nopeasti, kun pelivuorosi on ohi, äläkä jää ”notkumaan” hallille.

Päivitys 20.11

Pääkaupunkiseutu leviämisvaiheessa, uusia rajoituksia toimintaan

Pääkaupunkiseudulle on annettu uusia ohjeistuksia ja määräyksiä, jotka astuvat voimaan ensi maanantaina 23.11. Rajoitukset suunnataan erityisesti joukkue- ja kontaktilajeihin, mutta osa määräyksistä koskee myös pöytätennistä. Yli 20 hengen tapahtumia ei saa järjestää 23.11-13.12 välisenä aikana.Tämän seurauksena PTS-60:n ja Starin kisoja ei voida järjestää. Lisäksi aikuisten harrastusryhmien toimintaa suositellaan tehtäväksi vain oman ryhmän sisällä.

Uusista rajoituksista johtuen ko. ajanjaksolle suunniteltujen viikkosarjojen ottelut tulee siirtää myöhempään ajankohtaan. Syyskautta tullaan viikkosarjojen osalta pidentämään alkuvuoteen, jotta kaikki ottelut on mahdollista pelata. Kilpailuvaliokunta ja hallitus käsittelevät asiaa ja lisää ohjeistusta annetaan viimeistään maanantaina 23.11.

Tulevaksi viikonlopuksi 21.-22.11 suunnitellut sarjaturnaukset myös pääkaupunkiseudulla voidaan järjestää, mutta järjestäjiä suositellaan noudattamaan erityisen tarkasti THL:n ja Opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä. Halleille toivotetaan tervetulleiksi ainoastaan pelaajat sekä joukkueiden toiminnassa mukana olevat henkilöt. Muut voivat nauttia lajista nettistriimin välityksellä.

Päivitys 29.10
Pöytätennisliitto noudattaa kulloinkin voimassa olevia yleisiä viranomaisten sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeistuksia koronatilanteeseen liittyen.

Alueellisilla ja paikallisilla viranomaisilla on hallituksen periaatepäätöksen sekä OKM:n ja THL:n suositusten mukaisesti mahdollisuus tehdä epidemiatilanne huomioivia päätöksiä epidemian leviämisen estämiseksi alueellisesti. Pyydämme seuraamaan päätöksiä.

Päätöksiä harrastustoimintaan käytettävien tilojen mahdollisista rajoituksista tekevät myös kunnat ja esimerkiksi Helsingin kaupunki yhdessä Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kanssa edellyttää maanantaista 2. marraskuuta 2020 alkaen kaikilta 15 vuotta täyttäneiltä kasvomaskin käyttöä hallinnoimissaan sisäliikuntatiloissa. Kasvomaskia tulee käyttää muulloin kuin liikuntasuorituksen aikana eli aulatiloissa, saapumis- ja kokoontumistiloissa, pukuhuoneissa, katsomoissa ja muissa vastaavissa tiloissa. Velvoite käyttää maskia sisäliikuntatiloissa koskee myös henkilöstöä, tiloissa toimivia ulkopuolisia toiminnanharjoittajia. Kasvomaskin käyttöä suositellaan vahvasti myös yksityisille toimijoille. Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä henkilöiltä, jotka eivät terveydentilansa vuoksi voi maskia käyttää. Henkilön oma ilmoitus asiasta katsotaan riittäväksi.

Velvoite koskee kaikkea sisäliikuntaa, esimerkiksi liikuntapalvelun sisäliikuntatilojen ja koulujen liikuntasalien seura- ja harrastuskäyttöä.

 Päivitys 16.10.

Pöytätennisliitto noudattaa kulloinkin voimassa olevia yleisiä viranomaisten sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeistuksia koronatilanteeseen liittyen.

Aluehallintovirastot päättävät alueensa harrastustilojen käytön ja toiminnan rajoituksista alueellisen epidemiatilanteen perusteella. Tapahtumien järjestäjien toivotaan tutustuvan omien aluehallintovirastojen linjauksiin. Toistaiseksi suuressa osassa maata on mahdollista järjestää kilpailu- ja sarjatoimintaa sekä harjoituksia ohjeistukset huomioiden.

Vaasan sairaanhoitopiirin alueella on voimassa 31.10.2020 asti kymmenen hengen kokoontumisrajoitus: https://www.avi.fi/web/avi/-/vaasan-sairaanhoitopiirin-alueelle-kymmenen-hengen-kokoontumisrajoitus-kolmeksi-viikoksi-lansi-ja-sisa-suomi- ja pääkaupunkiseudulla määräys hygienia- ja turvaetäisyysohjeiden noudattamisesta yli 20 hengen yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla 19.10.-18.11.2020 (https://www.avi.fi/web/avi/-/paakaupunkiseudulla-yli-20-hengen-yleisotilaisuuksissa-on-noudatettava-ohjetta-turvaetaisyyksista-ja-hygieniakaytannoista-19-10-alkaen-etela-suomi-).

Kiihtymisvaiheessa olevilla alueilla on aikaisemman 50 hengen suosituksen sijaan muutettu suosituksia koskemaan yli 20 hengen yleisötilaisuuksia, joissa on noudatettava Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä. Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan edelleen myös kiihtymisvaiheessa olevilla alueilla järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu yli 20 henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta.

Leviämisvaiheessa olevilla alueilla tapahtumien järjestäminen on entistä tiukemman harkinnan varaista.

Päivitys 9.10

Sarjapelien pelaaminen korona-aikana

Sarjaotteluita ei saa pelata kipeänä tai mahdollisen altistuksen alaisena. Määrätyssä tai suositellussa karanteenissa ei voi osallistua sarjoihin, kilpailuihin tai harjoituksiin. Pelaajien ja joukkueiden oma harkinta näissä tilanteissa on ensiarvoisen tärkeää. Nykytilanteessa otteluiden siirtoja myönnetään herkemmin.

Pyritään viemään kausi läpi turvallisesti ja joustavasti järkeä käyttäen.

Päivitys 25.9

Aluehallintoviraston ohjeistus tapahtumien järjestämiseen, julkaistu 22.9:
Lokakuussa on edelleen tärkeää varmistaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten turvallisuus. Yli 50 hengen tilaisuuksia saa järjestää rajatuissa ulko- ja sisätiloissa, jos niissä noudatetaan ohjeita turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä.
Aluehallintovirastot ovat tehneet omien alueidensa tiedotteet, joihin järjestäjien kannattaa tutustua. Tiedotteet löytyvät aluehallintoviraston sivuilta osoitteesta avi.fi

Ulkomailta Suomeen tulevan pelaajan tulee noudattaa viranomaissuosituksia karanteenien suhteen. Määrätyssä tai suositellussa karanteenissa ei voi osallistua harjoituksiin eikä liiton alaisiin sarjoihin tai kilpailuihin.

Päivitys 27.8

Aluehallintoviraston linjauksen mukaan 50 hengen kokoontumisrajoitus on voimassa syyskuussa. Yli 50 hengen tapahtumia voi kuitenkin järjestää erityisjärjestelyin, mikäli tapahtumajärjestäjä pystyy varmistamaan osallistujien turvallisuuden. Pöytätennisliitto suosittelee kilpailuiden järjestäjiä tutustumaan aluhallintoviraston päätökseen ja pohtimaan tarkasti osallistujamäärien rajoittamista.: http://www.avi.fi/web/avi/-/syyskuussa-saa-jarjestaa-myos-yli-50-hengen-tapahtumia-kun-niiden-turvallisuus-varmistetaan
Avi:n ohjeistuksessa edellytetään muun muassa että:
  • Osallistujien tai seurueiden välille on lähikontaktien välttämiseksi turvattava mahdollisuus 1-2 metrin turvavälien ylläpitämiseen
  • Tilanteissa, joissa saattaa syntyä jonoja, ihmisiä pitää muistuttaa ja auttaa turvavälien pitämisessä.
  • Järjestäjän pitää ohjeistaa osallistujia turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta sekä tarjota mahdollisuus käsien puhdistamiseen.
Ulkomailta Suomeen tulevan pelaajan tulee noudattaa THL:n karanteenisuosituksia. Jos saavut THL:n julkaiseman liikennevalomallin mukaisista oranssin tai punaisen liikennevalon maista, omaehtoinen 14 päivän karanteeni on voimassa ja tänä aikana ei saa osallistua harjoituksiin eikä liiton alaisiin sarjoihin tai kisoihin.
Noudatamme kulloinkin voimassa olevia yleisiä viranomaisten sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeistuksia koronatilanteeseen liittyen.

Linkki: Liiton koronaohjeistusta kilpailuihin ja sarjaotteluihin

13.8

Pöytätenniskausi on alkamassa ja ensimmäiset kilpailut järjestetään elokuun lopulla.  Toivomme pöytätennisväen noudattavan edelleen yleisiä viranomaisten sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeistuksia koronatilanteeseen liittyen.

Liitto on tehnyt omaa ohjeistusta kisojen järjestäjille ja osallistujille, ohjeistuksen linkki löytyy artikkelin lopusta. Seuraamme tiiviisti viranomaismääräyksiä ja teemme tarvittaessa muutoksia ja päivityksiä omiin ohjeistuksiimme.

Tärkeintä on kuitenkin jokaisen henkilön oma vastuullinen toiminta. Älä mene hallille tai osallistu harjoituksiin, kilpailuihin tai sarjaotteluihin, mikäli tunnet itsesi vähänkin sairaaksi!

Linkki: Liiton koronaohjeistusta kilpailuihin ja sarjaotteluihin

3 thoughts on “Päivitys 7.5: Koronaohjeistusta kilpailuihin ja sarjaotteluihin

  1. Viikkosarjojen jatkamista aika pitkälle tammikuulle olisi ainakin meille tärkeä. Tämä koska pelaamme koululla ja meillä loppuu vuorot 12.12. Eli pääsemme vasta pelaamaan vuodenvaihteen jälkeen, ja meillä on monta joukkuetta jotka pelaa sarjoissa, ja jää nyt monta matsia pelaamatta.

  2. Sarjoja ei todennäköisesti pystytä pelaamaan tälläkään kaudella loppuun. Hallitus tehnee päätöksen asiasta 1.3. tai toivottavasti ainakin antaa päivämäärän mihin mennessä asia ratkeaa.

    Jos sarjoja ja kilpailuja sitten käynnistellään syksyllä ehdotan harkittavaksi:

    – kauden 2020-21 sarjamaksun maksaneilta joukkueilta ei peritä sarjamaksua kaudelta 2021-22.
    – kauden 2020-21 lisenssin maksaneiden lisenssi on voimassa myös kauden 2021-22.

    Mielestäni tuo olisi:
    a) reilua
    b) voisi vähentää ”drop outtia” minkä koronatauot aiheuttaa

    Juki
    TTC Boom

    1. Tämä nyt on henkilökohtainen mielipide. Tilanne ei ilmeisesti kovin helpolta näytä. Kauden pelaaminen loppuun ennen Juhannusta voi olla haaste. Jatkaminen elo-syyskuulle voisi olla hyvä idea ja sitten loka-marraskuussa uusi kausi käyntiin. Kaikki riippuu rokotuksista. Kustannusten korvaaminen tulee varmasti keskusteluun jos kautta ei voida pelata loppuun. Täysimääräinen korvaaminen ei varmaankaan liiton kassan kannalta ole toivottava asia.

Vastaa