Tiedotusterveisiä

Liittohallitus kokoontui keskiviikkona. Monenlaista oli listalla ja melko lailla mollivoittoista on fiilis. Korona sotkee lähes kaiken normaalin toiminnan.

Valiokuntakatsauksessa työvaliokunnasta todettiin, että Stigan sopimuksen uusiminen, jatkuvat koronaohjeistukset ja ylimääräisen liittokokous valmistelu yhdessä sääntövaliokunnan kanssa ovat olleet listalla. Lähinnä puheenjohtajan saamattomuudesta johtuen rahastoasia on edelleen kesken. Sääntövaliokunnalla on tämän lisäksi ollut käytännön kysymyksiä, mutta ei ihmeellisempää raportoitavaa.

Sama koski IT-valiokuntaa: Kimmo Pihkala kertoi, että arki on ollut lähinnä ylläpitoa ja korjailua (mm. sarjasyöttöjärjestelmä). Myös lisenssimaksuasiaa on valmisteltu, mutta siitä tuonnempana. Hallituksen varajäsenen Jyrki Nummenmaan mukaan PT-Welhon kehittäminen etenee maltillisesti.

Kilpailuvaliokunnan Teemu Oinas totesi, että ensi viikonlopun BC-SM tuntuisi olevan kunnossa. Valitettavampia tapauksia ovat Iisalmen ja Mikkelin kisojen peruutukset. Akuutein asia puolestaan on mestaruussarja ja ulkomailla vaikuttavat pelaajat. Hallitus päätti, että (viranomaisten ohjeistusta tulkiten) ulkomailta tulevalla pelaajalla on oltava korkeintaan 72 h vanha negatiivinen koronatestitulos kotimaasta, jotta hän voi pelata Suomessa (jos Suomeen pääsee…). Toista Suomessa otettua koronatestiä ei tarvita.

Mika Räsänen totesi huippu-urheiluvaliokunnan puolesta, että kansainvälinen toiminta on koko lailla tauolla. Alex Naumi on aloittanut kautensa Ruotsissa hyvin. Mika jatkoi valmennusvaliokunnan asioista, että koulutusetäpäivä on tulossa 16.10. Taneli Keinosella on seuravalmentajakoulutuksia Rovaniemellä, Kemissä ja Jyväskylässä. Myös fysiikkavalmentajan rekrytoinnista maajoukkueelle on puhuttu.

Veteraanivaliokunnan asioista ei nyt ollut uutta kerrottavaa. Hannu Sihvo kertoi, että parapuolella on ollut normaalia treenausta, ja että Timo Natuselle on tilattu uusi pelituoli. Timolle suunnitellaan myös paikallista sparrausrinkiä. Para-SM sujui hyvin 18 osallistujan voimin. Lisäksi Pariisin 2024 paralympiakisoihin puuhataan naisten ykkösluokkaa (tällä hetkellä naisilla on yhdistetty luokka 1-2).

Valiokunnan puheenjohtaja ja hallituksen varajäsen Henri Pelkonen kertoi seuravaliokunnan puolesta, että perjantaina virtuaalisesti järjestetyt seurapäivät onnistuivat hyvin. Mukana oli 14 seuraa ja 20 henkilöä, joten etähommat toimivat mainiosti. Henri kertoi myös mailapelihankkeen uutisista: koska kouluihin ei pääse, on rakennettu virtuaalista vierailua, joka tapahtuu liikuntatunneilla videoiden välityksellä (välineitä toki toimitellaan).

Lisäksi Oulussa oli ensimmäinen nappulaleiri menneellä viikonlopulla, johon osallistui 19 alle 13-vuotiasta pelaajaa. Taneli veti ja sai hyvää palautetta vanhemmilta. Etelässä vastaava tapahtuma on marraskuun lopulla.

Sonja raportoi kansainvälisistä asioista, että kovin moni juttu on tällä hetkellä sekaisin. ETTU:lla on uusi hallitus ja kisoja paljon ”rästissä”. Yksi ehdotus on, että Varsovasta syksyllä peruttu EM -kisa pelattaisiin juhannuksena. ITTF aiheuttaa oman kalenterinsa kanssa Euroopalle ongelmia. Sonja valittiin ETTU:n hallitukseen helposti, mutta ITTF:n BoD -vaalissa hänelle lankesi vasta viimeinen jaossa ollut paikka.

Hallitus muistuttaa, että ylimääräinen liittokokous pidetään ensi viikon sunnuntaina eli 11.10 Ruskeasuolla. Sen ainoa asia on etäosallistumisen mahdollistaminen. ”Vanhoihin etuihin” ei puututa, joten jatkossakin voi kokoustaa paikan päällä ja tehdä sen kolmen seuran puolesta, jos on saanut valtakirjat. Etäosallistujalle ei ”monivaltakirjamahdollisuutta” olla esittämässä.

Varsinainen liittokokous on sitten 14.11.Asialistalla ovat mm. ensi vuoden talousarvio ja toimintasuunnitelma sekä liiton perimät maksut. Hallitus päätti, että näihin ei esitetä muutoksia. Lisäksi valitaan puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja sekä puolet liittohallituksen jäsenistä. Kaikkien mainittujen kausi kestää kaksi vuotta. Osallistukaa liittokokouksiin!

Jo aiemmin tiedettiin, että ETTU on perunut EM-karsinnat, jotka Suomen piti järjestää lokakuun puolivälissä. Nyt teimme päätöksen myös Finlandia Openin peruuntumisesta, sillä koronan vuoksi ilmassa on aivan liikaa kysymysmerkkejä. Lähtien vaikkapa tuomarien paikalle saamisesta.

Sen tilalle olisi ehkä tarjolla EM-kisojen C-ryhmien karsintaturnaus, jonka järjestämisestä ETTU on meiltä kysynyt. Näistä yksi joukkue pelaa Suomen naisten kanssa samassa B-ryhmässä.  Sonja valtuutettiin neuvottelemaan siitä, voisiko samassa yhteydessä pelata myös Suomen B-ryhmän pelit. Jonkinlaista ”kuplaa” se vaatisi. Tämäkin asia sisältää paljon kysymyksiä: saammeko ETTU:n tukea tai tappiotakuun? Voimmeko siirtää OKM:n Finlandia Openille myöntämän tuen tähän? Mitään varmaa ei siis (tästäkään) voi tällä hetkellä sanoa.

Liiton taloustilanteesta meillä ei ollut uutta varsinaista raporttia. Selvää kuitenkin lienee, että tätä vauhtia ei ole/tule paljon tuloja eikä ylimääräisiä kuluja. Jos lisenssirahat tulevat normaalisti, teemme todennäköisesti positiivisen vuoden tai ainakin nollatuloksen.Tilanne on kuitenkin vielä auki, ja edes järkevää vertailuvuotta ei nyt ole käytettävissä.

Puhuimme myös Ruskeasuon hallin 50-vuotisjuhlista. Voisiko uusittu TOP-16-finaali olla ”juhlakisa” (ainakin Youtubessa…)? Kisan päivämäärä on toistaiseksi edelleen 19.12, mutta se saattaa olla huono ajankohta sekä Oláhille että Naumille. Tilanne elää ja karsinnatkin ovat vielä pelaamatta. Jos mainittua EM-karsintaa ei tule, TOP-finaali voisi ehkä olla kalenteriin merkityllä FO-viikonlopulla.

Kimmo Pihkala oli valmistellut mahdollisuutta lisenssin henkilökohtaiseen maksamiseen, jota on aina silloin tällöin toivottu. Kimmo esitti ratkaisua, joka sisältäisi sekä nykyisen toimintamallin että ”itsemaksamisen”, jonka voisi hoitaa myös joku muu samassa seurassa. Tässä ratkaisussa siis sallittaisiin lisenssin maksaminen ja vakuutuksen ottaminen kaikille saman seuran toimijoille. Enää ei olisi välttämätöntä kierrättää rahoja keskitetysti seuran kautta. Hallitus kannatti ehdotusta ja Kimmon mukaan toteutus otetaan työpöydälle mahdollisimman nopeasti.

Ylivieskasta tuli surullinen kirje: YPTS myöhästyi päivällä junnu-SM:n ilmoittautumisessaan ja kysyi, voidaanko pelaajat tästä huolimatta ottaa mukaan. Koko hallitus oli asiasta vilpittömästi pahoillaan, mutta totesi, että sitä ei voi sallia, sillä asia on nimenomaisesti kielletty säännöissä. Lisäksi ennakkotapaus saattaisi jatkossa olla ongelma. Kaikille kisajärjestäjille voi kuitenkin todeta, että ilmoittautumisen dead linesta arvokisoissa kannattaa muistuttaa varsinaisen kutsuin lisäksi ainakin kerran.

Hallitus kokoontuu seuraava kerran 28.10. lyömään kiinni ensi vuoden toimintasuunnitelma- ja talousarvioehdotuksen.

Kokouksen päätteeksi Teemu Oinas käytti hallitusta vielä virtuaalikierroksella Oulun uudessa pöytätennishallissa. Hienoa on! Vielä kerran onnittelut OPT-86:lle esimerkillisestä toiminnasta.

1 thought on “Tiedotusterveisiä

  1. ”Kaikille kisajärjestäjille voi kuitenkin todeta, että ilmoittautumisen dead linesta arvokisoissa kannattaa muistuttaa varsinaisen kutsuin lisäksi ainakin kerran.”

    Olen jaksanut sitä ihmetellä, että kunka se voi olla niin ylivoimaisen vaikeaa ja työlästä kisajärjestäjille ottaa yhteyttä ainakin niihin seuroihin viimeistään viimeisenä ilmoittautumispäivänä, joilla on pelaajia rankingin 30 parhaan joukossa ja jotka eivät ole ilmoittautuneet.

    Omasta kokemuksestani voin sanoa, että ei ole iso vaiva mutta poistaa ainakin kamalimpien inhimillisten erehdysten vaikutuksen. Juu juu, eihän siitä mitään tulisi, jos kaikki voisivat luottaa siihen, että ilmoittautumiset kuitenkin kysytään eikä itse tarvitse tehdä mitään. Mutta kun kukaan ei voisi luottaa siihen, kysytäänkö!

Vastaa