Mailapelihanke otti virtuaalisen askeleen

Mailapeliliittojen yhteistyöhanke on puksuttanut eteenpäin pandemiasta huolimatta. Viime kauden tapaan teemana on lähellä pelaaminen. Mailapelikoordinaattorin tehtävät on ulkoistettu tänä vuonna Askel Sportsille.

Virtuaalinen mailapelikiertue ja lähiliikkumista

Koronapandemian takia perinteinen alakoulujen Mailapelikiertue järjestetään tänä vuonna virtuaalisena. Alakoululaiset pääsevät kokeilemaan tennistä, squashia, sulkapalloa ja pöytätennistä liikuntatunneillaan. Tuntien ohjaus tapahtuu mailapeliliittojen yhdessä tuottamien videoiden avulla. Välineet kouluille toimitetaan etukäteen.

Virtuaalinen kiertue kiertää Suomea lokakuun lopulta toukokuulle asti. Paikkakuntia on alustavassa kalenterissa mukana 17. Kiertueen tavoitteena on opastaa alakoululaisia mailapelilajien saloihin ja samalla kertoa lähialueiden harrastusmahdollisuuksista.

Voit tutustua tarkemmin virtuaalisen mailapelikiertueeseen täältä. Fyysisiä tapahtumia ja mailapelikilpailuja koululaisille pyritään järjestämään keväällä, mikäli koronatilanne sen sallii.

Mailapelikiertueen lisäksi hankkeen tämän kauden tavoitteena on kehittää lähellä pelaamista. Ideana on tiedottamisen ja mahdollisten tapahtumien avulla parantaa tietoisuutta ihmisten lähellä olevista mailapelien harrastusmahdollisuuksista.

Askel Sports koordinoi hanketta

Tällä kaudella mailapelihanketta koordinoi Askel Sports, joka on lajiliitoille, seuroille ja liikunta-alan yrityksille palveluja tarjoava yritys. Kesällä perustetun firman erityisalaa ovat markkinointi, viestintä, tapahtumat ja erilaiset hallintopalvelut. Askel Sportsiin voit tutustua tarkemmin heidän nettisivuiltaan: www.askelsports.fi

Askel Sportsin osalta mailapelihankkeesta vastaa yrityksen toinen perustaja Henri Pelkonen. Mailapelikoordinaattori-titteliä käyttävä Henri pitää majapaikkaansa Jyväskylässä, jossa hän on opiskellut paikallisessa yliopistossa niin liikunta- kuin kauppatieteitä. Mailapeleihin Henri hurahti lopullisesti aikuisiällä ja pelaa nykyään enemmän tai vähemmän aktiivisesti kaikkia neljää lajia.

Mailapelikoordinaattoriin voi olla yhteydessä matalalla kynnyksellä kiertueeseen ja lähellä pelaamiseen liittyen. Erityisesti Henriä kiinnostavat uudet ideat ja konseptit, joiden avulla ihmisiä iästä riippumatta voisi saada lähialueiden mailapelikentille ja -seuroihin.

Lisätietoja

Henri Pelkonen
henri.pelkonen@mailapelit.fi
040 537 1449

www.mailapelit.fi

Vastaa