Vanhojen pöytätennislehtien skannaukset

Homma on nyt suurelta osin tehty. Pientä tyyliviilausta pitää vielä tehdä, mutta itse asia ei enää muutu.

Asko Kilpi aloitti valtavan urakan ja Aaro Mäkelä vei sen loppuun. Kimmo Pihkala siirsi tulokset verkkoon ja nyt käytössämme ovat virtuaalisina kaikki Suomessa ilmestyneet lajilehdet harvinaisuuksia myöten.

Lehdet löytyvät täältä. Valtavat kiitokset kaikille asianosaisille.

Esko Heikkinen

8 thoughts on “Vanhojen pöytätennislehtien skannaukset

 1. Tää on kyllä huippuhieno homma, iso kiitos kaikille tämän aikaansaaneille! Vielä jos sen verran saisi toivoa, että tiedostojen nimeäminen tehtäisiin yhtenäiseksi niin, että lehdet listautuvat aikajärjestyksessä? Tarvittaessa Ve. Lappi voi konsultoida kronologisen esittämisen tärkeydestä…

 2. Aivan loistavaa! Suurkiitokset Aarolle ja Kimmolle asian hoitamisesta. Samalla Askolle kiitokset vielä kertaalleen hänen työstään!

  Mainostanpa itseäni sillä, että koko projekti lähti liikkeelle aikanaan, kun ehdotin Askolle, että SPTL:n sivuilla voisi olla vanhojen Pt-lehtien skannatut versiot. Olin viime kädessä itse valmis tähän projektiin jollain aikataululla, mutta Askohan tempaisi salassa ja teki suuren työn skannatessaan lehdet vuodesta 1977 alkaen. Siitä on ollut valtava hyöty, koska eri asioita on ollut helpompi hakea tietokoneen kuvaruudulta sen sijaan, että olisi paperilehtiä käynyt läpi. Samalla oma lehtiarkisto ei ole kulunut entisestään. Varmaan moni muukin on asiaa ajatellut, mutta tämä tapahtumien kulku jäi mieleeni, koska asia oli minulle tärkeä.

  Kyllä nyt kelpaa lukea niitä vanhoja lehtiä, joita en ole koskaan nähnyt!

 3. Mahtavaa! Kiitos kaikille asianosaisille hienosta duunista. Näistähän löytyy vaikka mitä.

  Lehdet 4-64 ja 1-65 eivät aukea. Niiden pdf-tiedostot taitavat olla vahingoittuneita.

 4. MIka on oikeassa, eli pahoitteluni Essi väärästä informaatiosta.

  Pingishistorian harrastajana tämä on minusta tärkeä asia. Arton tavoin mainostan hiukan itseäni, sillä aloin kerätä vanhoja lehtiä jo viime vuosituhannen puolella. Luulen kovasti, että Väinämöisenkadun pöytätennismuseossa on maailman ainoa ehjä kokoelma Smashia ja Tennis&Pöytätennis -lehteä. Urheilumuseokaan ei niitä tunnista, mutta nyt muutkin pääsevät nauttimaan näistä.

 5. Tämä pingislehtien kerääminen ja niiden digitointi on minusta vuosikymmenen pingistyö, asianomaiset voivat olla siitä ylpeitä – kiitos mahtavasta suorituksesta, liitto voisi tämän noteerata jollain sopivalla tavalla, vaikka nykyinen puheenjohtajakin on osallistunut merkittävästi.

Vastaa