Benedek Oláhin kolmen viikon pingiskupla huipentuu olympiakarsintoihin

Benedek Oláh pelaa tällä hetkellä kenties uransa parasta pöytätennistä. Maaliskuun lopussa 30 vuotta täyttävä suomalainen matkusti keskiviikkona Qatariin ja osallistuu Dohassa kolmeen kovaan turnaukseen, joista viimeisessä jaetaan paikkoja tulevan kesän Tokion olympiakisoihin.

Lähtökohdat peleihin ovat hyvät, sillä Ranskan Pro A -liigasta Oláhilla on takanaan viiden voiton putki.

– Ranskan pelit olivat tosiaan hyviä, mutta ne pelattiin paras viidestä -systeemillä ja maksimissaan kaksi peliä per viikko. Nämä ovat ensimmäiset kisat tasan vuoteen. Täällä pelataan paras seitsemästä ja useampi peli per päivä, joten virheitä ei saa juurikaan tulla, Oláh kertoo.

Kansainvälisen Pöytätennisliiton WTT-sarja on parasta mahdollista valmistautumista olympiakarsintoihin, sillä Qatarissa on mukana maailman terävin kärki. Myös välipäiville löytyy sopivia harjoitusvastustajia.

– Matkustamisen jälkeen olen ollut 48 tuntia karanteenissa. Päiväohjelmaan on kuulunut treeniä hotellihuoneessa, mailojen ja kumien laittamista sekä tulevien päivien harjoitusvastustajien sopimista. Myös henkisesti valmistaudun parhaani mukaan kisoja varten.

Oláh aloittaa pelinsä sunnuntaina WTT Contender -turnauksen karsinnoista, josta kahdeksan parasta saa paikan 32 pelaajan pääsarjaan. Suomalainen on sijoitettu karsintojen 96 pelaajan listalla 36:nneksi. Paikka pääsarjaan edellyttää useamman karsintapelin voittoa.

– Jotta olympialaisiin pääsisi varmasti rankingin kautta, pitäisi maailmanlistan sijoitusta nostaa noin kymmenen sijaa. Se on myös tavoitteena näissä kahdessa seuraavassa kisassa. Silloin ei tarvitsisi stressata karsinnoissa, vaikka olympiapaikka rankingin kautta varmistuukin vasta jälkikäteen Oláh sanoo.

WTT Contender -turnauksen palkintopotti on yhteensä 200 000 dollaria, josta kaksinpelien voittajat kuittaavat 15 000.

Benedek Oláhin kilpailukalenteri, kevät 2021

28.2.-6.3. WTT Contender, Doha, Qatar
6.3.-13.3. WTT Star Contender, Doha, Qatar
14.3.-17.3.2021 Maailman olympiakarsinnat, Doha, Qatar
21.-25.4.2021 Euroopan olympiakarsinnat, Lissabon, Portugali (jos sei saa olympiapaikkaa Qatarista)

Karsintapelien kaavio

Livetulokset

Livestream

Olympiakarsintasysteemi

 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Suomen Pöytätennisliitto (@pingisliitto) jakama julkaisu

Vastaa