Ruotsin Pingisligan – Anna Kirichenko, IK Juno

Anna Kirichenkon edustama IK Juno paranteli viikonloppuna asemiaan Ruotsin pääsarjassa eli Pingisliganissa. Avestalaisjoukkue hävisi lauantain pelin kärkiseura Eslövs PK:lle 1-5, mutta voitti sunnuntaina Lyckeby BTK:n 5-0 ja karisteli samalla karsintapeikon kintereiltään.

Kirchenkon omaksi saldoksi viikonloppuna muodostui kaksi voittoa ja kaksi tappiota.

– Tuli vähän hämminkiä matkustamiseen ja pääsin vasta lauantaina paikan päälle juuri ennen pelin alkua suoraan lentokentältä. Peli ei lähtenyt tarpeeksi nopeasti rullamaan. Tiukka tappio toisessa pelissä harmittaa. Sunnuntaina oli parempi vire ja koko joukkue hoiti homman hyvin tärkeässä pelissä. Nyt me todennäköisesti vältymme karsintaottelulta.

Suomalaispelaajan mukaan koronapandemia ei juurikaan näy länsinaapurin katukuvassa.

– Ruotsiin on ilmeisesti joitain rajoituksia tullut, mutta tuntuu, ettei se noin yleisesti elämässä näy. Esimerkiksi joukkoliikenteessä ja yleisissä sisätiloissa erittäin harva käyttää maskeja.

Kirichenko kiittelee poikkeusoloissa Suomen maajoukkuepelaajille järjestettyjä harjoitusmahdollisuuksia.

– Olen toistaiseksi päässyt Suomessa hyvin treenaamaan epäselvästä tilanteesta huolimatta. Siinä mielessä on ollut onnea. Huhtikuun suunnitelmiin kuuluu ehkä vielä yksi kierros Ruotsin sarjaa sekä Euroopan olympiakarsinnat Portugalissa.

Suomessa PT Espoota edustavan 23-vuotiaan Kirichenkon ottelusuhde Pingisliganissa on tällä kaudella 4-4. IK Juno on viikonlopun pelien jälkeen sarjassa kuudentena.

Naisten Pingisligan

 

Vastaa