Mailapelihanke saa jatkoa

Mailapelihanke saa jatkoa

Tennis-, Sulkapallo- Squash- ja Pöytätennisliittojen yhteinen mailapelihanke saa jatkoa kaudella 2021-2022. Hankkeen tavoitteena on tällä ja tulevalla kaudella edistää mailapelien lähipelaamista eri puolilla Suomea yhdessä seurojen, koulujen ja oppilaitosten kanssa. Hanketta on tukemassa myös ensi kaudella Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Poikkeuksellisen koronakauden aikana hankkeessa on tänä vuonna keskitytty virtuaaliseen Mailapelikiertueeseen, joka on tuonut mailapelit 17 kaupungin alakouluihin. Lisäksi yhteistyötä on tehty muun muassa Iceheartsin kanssa. Hankkeen koordinointia jatkaa tulevalla kaudella liikunta-alan palvelutoimija Askel Sports, jonka riveistä päävastuussa mailapelien ilosanomaa on levittänyt Henri Pelkonen

– Kausi on luonnollisesti ollut haastava koronatilanteen takia, mutta olen tyytyväinen siihen, mitä olemme saaneet tänä vuonna aikaiseksi. Virtuaalinen mailapelikiertue tulee saavuttamaan esimerkiksi yli 15 000 osallistujaa. Kouluissa päästään siis tutustumaan laadukkaalla tavalla mailapeleihin myös pandemian aikana.

Tulevan kauden osalta odotukset ovat suuret. Koronatilanteen salliessa ensi kaudella keskitytään virtuaalitapahtumien ohella normaaleihin tapahtumiin, joissa eri-ikäiset ihmiset pääsevät tutuiksi mailapelien kanssa.

– Meillä oli hyvät suunnitelmat jo viime kauden alussa uudenlaiseen tapahtumakonseptiin, joka olisi ottanut huomioon niin koululaiset kuin muunkin ikäiset liikkujat. Nyt päästään kehittämään tuota konseptia vielä entisestään. Ja toki meillä on takataskussa myös virtuaalisuunnitelmat, mikäli pandemiatilanne jatkuu. Toivotaan kuitenkin paluuta jonkinlaiseen ”normaaliin”, Pelkonen toteaa jakaen varmasti kaikkien ajatukset. Mailapelihankkeeseen voit tutustua tarkemmin osoitteessa www.mailapelit.fi.

Vastaa