Benedek Oláh ja Alex Naumi mukana mestaruustaisteluissa

Benedek Oláh ja Alex Naumi ovat vahvasti esillä, kun ratkotaan pöytätenniksen Ranskan ja Ruotsin joukkuemestaruuksia. Pääsiäisviikolla molemmissa sarjoissa pelattiin kolme ottelukierrosta.

Ranskan Pro A -liigassa Les Loups D’Angers nappasi tiistaina sarjan kärkipaikan voittamalla Oláhin edustaman Jura Morez TT:n niukasti 3-2. Samoin numeroin taipui Oláh portugalilaiselle Joao Geraldolle. Perjantain 1-3 -tappiopelissä La Romagnea vastaan suomalainen oli lepovuorossa.

Myöhään maanantai-iltana Jura Morez hävisi TTC Caenille 1-3. Omassa pelissään slovakialaista Yang Wangia vastaan Oláh vei tuplapitkän kakkoserän 21-19, mutta kolme muuta erää kulkivat vastustajan tahtiin.

– Pettyneitä ollaan peleihin. Mestaruus meinaa karata käsistä. kun takan on kolmen tappion putki. Ensimmäisessä ja neljännessä erässä minulla oli 7-2 -johto, mutta sitten hermot eivät vaan pitäneet ja menin ihan kipsiin, Oláh ruoti tappiota.

Ennätystasaisessa sarjassa seitsemän kärkijoukkuetta on nyt neljän pisteen sisällä. Jura Morez kohtaa perjantaina kotona neljäntenä olevan SPO Rouenin. Sarjaa on pelaamatta vielä neljä täyttä kierrosta.

Oláh pelaa paikasta Tokion olympiakisoihin 21.-25, huhtikuuta Portugalissa iskettävissä Euroopan maanosakarsinnoissa. Guimaraesissa on jaossa viisi kaksinpelipaikkaa miehille ja neljä naisille.

– Yksi ottelu on jäljellä ennen olympiakarsintoja. Siinä olisi hyvä saada voitto, Oláh totesi.

Naumilla onnistunut paluu tositoimiin

Eslövs AI BTK:ta Ruotsin pääsarjassa eli Pingisliganissa edustava Alex Naumi teki puolestaan onnistuneen comebackin tositoimiin pitkän selän kuntoutusjakson jälkeen. Pääsiäisviikolla Eslöville kirjattiin 4-1 -voitto Falkenbergs BTK:sta, 2-4 -tappio kärkijoukkue Spårvägens BTK:lle sekä 4-2 -voitto Söderhamns UIF:ää vastaan. Naumin saldo näissä otteluissa oli kaksi voittoa ja kolme tappiota.

– Oli kiva päästä taas pelaamaan pitkästä aikaa. Selkä alkaa pikkuhiljaa tuntua paremmalta, vaikka ei ihan vielä 100 %:ssa kunnossa olekaan. Olen tosi tyytyväinen omaan peliin. Takana on pitkä tauko ja pystyn treenaamaan tällä hetkellä vain noin 30 % normaalista määrästä. Siihen nähden tuntuu tosi hyvältä, Kosken Kaiun kasvatti iloitsi.

Eslöv jatkaa sarjassa toisena ja on näin kiinni semifinaalien kotiedussa. Myös Naumi sekä naisten Pingisliganissa IK Junon riveissä pelaava Anna Kirichenko matkustavat Portugalin olympiakarsintoihin.

Edit: Oláhin kommentit lisätty 6.4. klo 16.45

Kuvat: ITTF ja Sven Larsson

 

Vastaa