Tiedotusterveisiä – takana napakka liittokokous

Liiton virallinen kevätkokous käytiin maanantai-iltana. Se houkutteli äänivaltaisia kokousedustajia kuusi, mutta heidän lisäkseen kokoukseen osallistuivat myös Kimmo Arenius, Sonja Grefberg, Jyrki Nummenmaa, Kimmo Pihkala, Asko Rasinen sekä toiminnanjohtaja Mika Räsänen ja puheenjohtaja Esko Heikkinen. Äänioikeudelliset edustajat olivat Olof Eriksson (ParPi), Pekka Kolppanen (Wega), Tero Naumi (KoKa), Teemu Oinas (OPT-86), Jarmo Siekkinen (TIP-70) ja Mika Tuomola (PT 75). Hattu päästä näiden seurojen kohdalla!

Puheenjohtaja avasi kokouksen todeten, että pandemian aiheuttamista poikkeusoloista huolimatta liiton tilanne on melko hyvä. Kun tilinpäätöskin näytti plussaa ja sääntömuutokset lähinnä kosmeettisia, pitkää vääntöä ei ollut odotettavissa. Ennustus piti kutinsa hyvin, sillä puheenjohtajaksi valittu Pekka Kolppanen nuiji asialistan läpi leppoisasti kolmessa vartissa.

Kokousrutiinien jälkeen käsiteltiin menneen vuoden toimintakertomus, joka hyväksyttiin parilla huomautukselle: SM-kisavoittajien perään lisättiin heidän seuransa ja TIP-70:n kohdalla todettiin, että seura sai OK:n Tähtiseuramerkin sekä aikuisliikunnan että lasten ja nuorten liikunnan osalta. Toiminnallisesti vuosi oli poikkeuksellinen pandemian vuoksi, kun esimerkiksi sarjat jäivät kesken ja Finlandia Open pelaamatta.

Hyväksytty tilinpäätös näytti lähes 31 000 euron ylijäämää. Kun tilintarkastuskertomuskin oli ”puhdas”, tilinpäätös vahvistettiin ja liittohallituksen ja muiden tilivelvollisten vastuuvapaus myönnettiin huomautuksitta. Lisäksi todettiin, että viime vuonna perustettu Pöytätennisrahasto (peruspääoma 50 000 €) oli huomattava asia. Tällä hetkellä rahaa koossa jo lähes 58 000 €.

Euroissa positiivinen tulos ei ole pelkkä ilonaihe, sillä se syntyi lähinnä toimintojen supistumisen kautta. Taloustilanne on hyvä, mutta vuodet eivät todellakaan ole veljeksiä. Jo kuluvasta vuodesta tullee selvästi miinusmerkkinen.

Kilpailumääräyksiäkin muutettiin, lähinnä kansainvälisestä paineesta johtuen. Nykyiset 17-vuotiaat muuttuivat 18-vuotiaiksi junioreiksi, eli vielä juniori-iässä olevat saavat yhden junnukisavuoden lisää. Syksylle todennäköisesti siirrettävät tämän kevään SM-kisat pelataan ”vanhoilla” ikäsäännöillä.

Muissa asioissa käytiin keskustelua kauden päättämisestä ja mahdollisesta sarja- ja lisenssimaksujen kompensaatiosta tulevalla kaudella. Liittohallitus sai kokousevästykset ja valmistelee asiaa päätettäväksi jo seuraavassa kokouksessaan runsaan kahden viikon kuluttua. Silloin tästä asiasta enemmän.

Vastaa