NETU kokoontui

Pohjois-Euroopan Pöytätennisunioni eli NETU kokousti torstai-iltana Teamsissa. Ihmeellisiä tuloksia ei ole kerrottavissa, mutta saimmepa sentään jonkin verran uutta tapahtumasuunnitelmaa. Suomalaisista linjoilla olivat allekirjoittaneen lisäksi Sonja ja Mika. NETU tai paremminkin sen edeltäjä NBTU perustettiin muuten tasan 75 vuotta sitten.

Tanskalainen puheenjohtaja Peter Sundbaek teki ensin kullekin maalle kyselykierroksen nykytilanteesta. Eroja oli paljon, esimerkiksi että Latvian tilanne oli kuin Suomessa, Islannissa taas pelataan melko normaalisti ja Fär-saarilla ei ole koronaa lainkaan.

Seuraavaksi puhuttiin tulevista NETU-mestaruuskilpailuista, peruuntuneiden tilalle. Vahvistimme, että
– Viro järjestää juniorit 2022 ja Islanti 2023
– Liettua järjestää seniorit 2022 ja Latvia 2024
– Latvia järjestää veteraanit 2022 ja Suomi 2024.
Tietenkin sillä edellytyksellä, että koronatilanne sen sallii.

Ruotsi esitteli vielä suunnitelmaansa naispöytätennikseen keskittyvästä ”NETU-superviikosta” tulevan kesän elokuussa. Tarjolle tulee mm. Pro Series -osakilpailu, NETU Top-16, leiri sekä valmentajakoulutusta.

Sitten keskusteltiin kansainvälisestä pöytätenniksestä. Yhtä mieltä oltiin ainakin siitä, että nykyinen tilanne oikeudenkäyntiuhkineen ym. rauhoittuu vasta kun ITTF:n puheenjohtajavaalit on syksyllä käyty. Tanskalaiset sanoivat, että WTT on liian kallista, ja että kärkipelaajat ”eroavat” liitosta. Ruotsin ITTF-kärkeen kandideeraava Petra Sörling sanoi, että presidenttipeli on kovaa. Kuulemma WTT kuitenkin ymmärtää Eurooppaa nyt paremmin. Sörling myös vakuutti, että WTT ei sisällä hämäryyksiä, mistä kaikki eivät silti ole ihan vakuuttuneita. Uusi maailmanranking ja kilpailujen vähäisuus on haaste, mutta matalamman tason kisoja tulee lisää, lupasi Petra. Hän sanoi myös, että ITTF saa nyt investoida Eurooppaan. Sörling selitti myös järjestön sisäisi erottamisia ja uudelleenkiinnityksiä. Sotkuista on!

Sonja kertoi ETTU:n puolesta, että EM-karsinnassa C-maat yhdistetään B-ryhmiin, jotka pelataan kahdessa maassa. Kesällä on tarkoitus pelata sekä senioreiden (Puolassa) että junioreiden EM-kisoja (Kroatiassa). Veteraanien EM-kisat ovat Norjassa 2023 ja vuoden 2022 kisoille etsitään parhaillaan järjestäjää. Päätös tulee toukokuun lopussa.

Vielä puhuimme hiukan siitä, kuinka Qatarissa pidettäviin kisoihin tulisi suhtautua. Se ei kuitenkaan paljon porinaa aiheuttanut. Norjassa asia on kuulemma vahvasti esillä.

Vastaa