OPT-86 kesäkilpailu (B) – Kilpailutulokset ja raportti

Linkki tiedostoon: OPT-86_kesäkilpailut_19.6.2021_Ottelukaaviot.xls

OPT-86 kesäkilpailut 19.6.2021 – raportti

Koska nyt oli niin pitkä aika edellisistä kisoista, löysin virtaa tehdä kisaraportin. Kilpailuihin ilmoittautui karvan verran yli 50 pelaajaa joka on viikkoa ennen Juhannusta varsin hyvä määrä. Viime hetken perumisia tuli perinteisesti jokunen. Hivenen yllättävästi myös loukkaantumisia ja pelien kesken jättämisiä tapahtui enemmän kuin koskaan. Lähes kymmenkunta peluria jätti iltapäivän pelaamatta ja se aiheutti kasan harmaita hiuksia kisadirektoraatille uusien luokkajakojen myötä. Mutta sitten itse peleihin ja tapahtumiin.

Miesten kaksinpeli kutistui alkuperäisestä 10 pelaajasta peräti 6 pelaajaan. Pelit pelattiin kaikki kaikkia vastaan ja voittajaksi pelasi ykkössijoitettu näppyläkonkari Lasse Vimpari. Marko Seppälä haastoi kohtuudella uudella näppyläpelillä ja pelasi kakkoseksi pienen vamman hidastamana. Matti Vesaluoma pelasi kolmoseksi uudella näppyläpelillä ja näppylästä poikkeuksellisesti luopunut Elmo Salmela kiri neljännelle sijalle. Kolme viikkoa pelaamatta ennen kisoa ollut ”rehtien kumien” Mikael Bäckman pysähtyi jälleen Oulussa hakemassa pelituntumaa ja jäi viidennen erän jatkopallojen verran mitalisijojen ulkopuolelle Elmoa vastaan. Hivenen yliluokassa pelannut ja myös näppylään vaihtanut Juha Kulju sai tyytyä pariin erävoittoon.

Päivän suurin luokka 22 pelaajan M-1700 pelattiin viidessä poolissa. Heikki Kiiskinen nousi B-lohkon nelospaikalta jatkopeleihin. Kiharaiseksi ja pitkiksi menneet D- ja E-poolit viivästyttivät luokan peräti viisituntiseksi koitokseksi. OPT-86:n uusi kynämies Emil Takalo tippui jatkosta vaikka kaatoi lopulta D-lohkon voittaneen Aleksi Ikolan avauspelissä 3-0. Tapio Tuuttila klaarasi E-lohkosta jatkopaikan ottamalla tarvittavan voiton Kari Halavaarasta 3-2, Oskari Honkavaara jäi eräsuhteilla ulos jatkopeleistä. Cup-kierroksilla Aleksi Ikola oli sitten lopulta täyttä rautaa voittamalla finaalissa paluun tehneen pohjoisen pelurin Saku Koposen viidennessä erässä 11-9. Aleksin yläkierteinen rystypeli etenkin oli hienoa katseltavaa pitkin päivää.

M-1250 pelattiin 15 pelaajan kesken. Alkulohkoissa PT-Jyväskylän Lenni Kemppainen yllätti ja voitti A-lohkon. Juniorimenestystä alleviivasivat Luka Oinas ja Niklas Karjalainen voittamalla myös omat lohkonsa puhtaalla pelillä. Jatkopeleissä KePts:n Jere Jakku yllätti sekä Katja Kauppisen että Lenni Kemppaisen ja eteni finaaliin. Toisella puolella kaaviota Niklas Karjalainen ja Luka Oinas pelasivat hienon ja tasokkaan matsin joka lopulta kääntyi Lukan eduksi 3-1. Loppuottelussa Luka selvitti Jeren hyvän pelaamisen ensimmäisessä erässä ja jyräsi 3-0 voittoon. Luokassa ilahduttavinta oli junioreiden menestys, harjoitukset ovat tuoneet tulosta.

M-800 luokan palkinnot jaettiin M-1250 tulosten perusteella. Itseoikeutettu ykkönen oli PT-Jyväskylän Lenni Kemppainen. Kakkoseksi ylsi KePts:n Aleksi Turpeinen ja kolmosiksi OPT-86:n Alex Tiiro ja Jussi Seppänen.

Iltapäivällä pelattiin ratingluokat ja kaksi junioriluokkaa. Ratingluokissa pelattiin lohkojen jälkeen vielä sijoitusottelut. Ykkösratingluokassa OPT-86:n Lasse Vimpari oli A-lohkossa rautaa ja Mikael Bäckman oli yhtä selvä kakkonen. B-lohkossa PT-Jyväskylän Matti Vesaluoma yllätti kaikki ja voitti lohkon puhtaalla pelillä nelospaikalta. Sijoitusotteluiden hienointa nähtävää tarjosivat Aleksi Ikola ja Saku Koponen. Hienoa ja varmaa yläkierrepeliä kaukaa pöydästä. Lopulta Aleksille voitto viidennessä 11-9. Lohkon finaalissa Lasse Vimpari ei antanut Matti Vesaluomalle mahdollisuutta yllättää.

Ratingluokka 2 pelattiin yhtenä 6 pelaajan poolina poisjääntien vuoksi. Tasaisen kiharaisen lohkon voitti Oskari Honkavaara. Kaikki pelaajat mahtuivat alle 100 pisteen sisään joten tasaista oli odotettavissakin.

Ratingluokka 3:ssa pelattiin viiden ja kuuden pooli. A-lohkossa Luka Oinas kipusi nelospaikalta kakkoseksi kaatamalla mm. hiuksia nostattavassa trillerissä Tapio Tuuttilan viidennessä 11-9. Ilpo Posti oli silti lohkon kuningas puhtaalla pelillä. B-lohkossa Emil Takalo voitti kolmospaikalta kaikki pelit. Heikki Kiiskinen kakkonen voittamalla muut pelit 3-0. Finaalissa Emil jatkoi hienoa turnaustaan voittamalla Ilpon 3-2. Heikki Kiiskisen ballongpeli oli vielä pronssimatsissa Lukalle liikaa vaikka hienoja palloja nähtiinkin.

Junioriluokka 1:ssä Niklas Karjalainen jatkoi hienoja otteita voittamalla kaikki matsinsa ja häviämällä vain yhden erän. KePts:n Aleksi Turpeinen nousi kakkoseksi nelospaikalta voittamalla sekä YPTS:n Pyry Sivenin että PT-Jyväskylän Lenni Kemppaisen. Eetu Hyttinen joutui valitettavasti jättämään luokan kesken.

Junioriluokka 2:ssa pelattiin kuuden pelaajan voimin. Rovaniemen PT-60:n Niilo Höynälänmaa oli ylivoimainen voittamalla matsinsa näytöstyyliin 3-0. Niilon taso tiedetään nyt ja jatkossa osataan laittaa oikeampaan luokkaan pelaamaan. Muuten tasaisessa lohkossa YPTS:n Tito Haak nousi kakkoseksi. Isäntäseuran Kaarlo Lampinen ja Miska Ojanen miehittivät seuraavat sijat. Viitoseksi pelasi vasta reilun kuukauden pelannut Konsta Niemelä ja kuudenneksi kisan selkeä kuopus kaksi erävoittoa Miskalta ottanut Iiro Hyttinen (s.2013).

Vastaa