Pöytätenniksen SM-sarjan 2020/2021 lopputurnaus lauantaina 21.8.2021

Pöytätenniksen SM-sarjan lopputurnaus pelataan Ruskeasuon pöytätennishallissa lauantaina 21.8.2021 klo 11.00 alkaen. Turnaus järjestetään suljetuin ovin. Paikalle voivat saapua ainoastaan joukkueet, valmentajat ja turnauksen toimitsijat.

Turnauksesta järjestetään PingisTV lähetys SPTL:n YouTube-kanavalla.

Yleistä turnauksesta

Lopputurnaukseen voivat osallistua kaikki SM-sarjan kahdeksan joukkuetta, PT-Helsinki on ilmoittanut ettei se aio turnaukseen osallistua. Alla oleva ohjeistus on kirjoitettu niin, että se ottaa huomioon mahdolliset poissaolot. Esimerkiksi jos PT-Helsinki jää pois, niin arvonnassa PT Vantaa nousee neljänneksi sen tilalle.

Runkosarjassa tällä hetkellä olevat 1. ja 2. joukkue sijoitetaan, 3. ja 4. arvotaan. Runkosarjan joukkueet 1-3 valitsevat järjestyksessä vastustajansa joukkueista sijoilla 5-8. Runkosarjan neloselle jää se, jota kukaan kolmesta ei valitse. Vastustajien valinta suoritetaan pelipaikalla tunti ennen puolivälierien alkua. Kotietua (vastustajan arvonnan näkeminen) ei käytetä. Kaikilla pelaajilla täytyy olla pelikauden alussa lunastettu lisenssi ja joukkueiden pelaajista korkeintaan yksi voi olla sellainen, joka ei ole pelannut sarjoissa syyskaudella. Mikäli joku joukkue jää turnauksesta pois niin runkosarjan ykkönen pääsee halutessaan suoraan semifinaaliin. Jos toinenkin joukkue jää pois niin runkosarjan kakkonen pääsee halutessaan suoraan semifinaaliin. Ensin valitsevalla on mahdollisuus myös valita vastustaja puolivälierään vapaakierroksen sijaan.

Turnauksen aikataulu ja pelijärjestelmä

Klo 10.00 Puolivälierävastustajien valinnat kilpailun direktoraatissa

Klo 11.00 Aloitetaan puolivälierät. Kussakin ottelussa pelataan kahdella pöydällä yhtäaikaisesti. Ottelussa neljä voittoa riittää paikkaan semifinaalissa.

Semifinaalit pelataan turnauksen alussa muodostetun 8 joukkueen cup-kaavion mukaisesti.

Klo 13.30 aloitetaan semifinaalit ja ne pelataan puolivälierien tapaan.

Klo 16.30 aloitetaan loppuottelu ja pronssiottelu.

Turnauksen pelipallona toimii Stiga Perform 3*

Vastaa