Tiedotusterveisiä – NETU kokousti

Pohjois-Euroopan Pöytätennisunioni NETU kokousti perjantaina Halmstadissa NETU-Superweekin yhteydessä. Paikalla olivat kaikki 10 jäsenmaata Viroa lukuun ottamatta. Kovin usein ei tätä viime aikoina ole nähty, sillä edellinen kokous oli Haapsalussa 2018.

Sääntöjen mukaan kokouksen pitäisi olla joka toinen vuosi. Koronan aikana tästä on tingitty eikä järjestö muutenkaan ole superaktiivinen. Todisteeksi käy se, että muistiota Haapsalun kokouksesta ei löydetty.

Ruotsin liiton puheenjohtaja Petra Sörling toivotti osanottajat tervetulleeksi ja luovutti puheenvuoron NETU:n tanskalaiselle puheenjohtajalle Peter Sundbaekille.

Seuraavaksi käytiin lyhyet tilannekatsaukset maittain.

Islannissa on ollut paljon peruutuksia ja toiminta ollut matalalla. Myös Latviassa on ollut heikot mahdollisuudet pelata ja nuoria pelaajia on kadotettu. Sama tilanne Liettuassa.

Tanskassa pelipaikkoja nyt avattu tehokkaasti, mutta silti tanskalaiset arvioivat, että pelaajamäärissä on 10-20 % pudotusta. Norjassa kaikki on nyt “normaalia”, mutta hekin varautuvat 10 % pelaajapudotukseen. Fär-saarilla on myös normaalia menoa ja he yrittävät saada nuoria Tanskaan harjoittelemaan. Maassa on 100 pelaajaa.

Ruotsissa ei ole ollut paljon rajoituksia, varsinkaan kärkipelaajille. Pandemian aikana koulutukseen on panostettu. Grönlannissa pelataan normaalisti ja pelaajia on peräti 800, kun asukkaita vain 50 000! Valmentajakoulutusta suunnitellaan ja maan paras urheilija on pöytätennispelaaja. Suomen osalta totesin, että kausi yritetään aloittaa normaalisti. Samalla mainostin Parakisaamme ja Finlandia Openia.

Seuraavaksi valittiin järjestölle uusi presidentti, sillä Sundbaek ei voinut jatkaa tehtävässä, vaikka olisi halunnut. Tanskan liitto ei suosittanut sitä, vaikka Sundbaek istuu liiton hallituksessa! Tosin hän tällä hetkellä toimii Grönlannin päävalmentajana.

NETU:n väistyvä ja uusi presidentti

Uudeksi presidentiksi valittiin yksimielisesti toinen tanskalainen Bettina Barfod Koefoed. Hän istuu virassaan ainakin seuraavaan viralliseen kokoukseen eli ensi vuoteen saakka. Samalla todettiin, että ruotsalainen Hans Westling jatkaa edelleen NETU:n “veteraanipelaajaedustajana”.

Veteraaneihin liittyen Latvia halusi varmistuksen sille, että vuoden 2022 kisoissa siellä pelataan ”normaalien” ikäsääntöjen mukaisesti, ts. pelaajien voivat osallistua luokkiin, joihin ikä heidät sillä hetkellä oikeuttaa. Mitään ei siis lasketa “taannehtivasti”. Tämän päätöksen Latvia myös sai.

Ruotsalaiset ilmoittivat, että NETU tarvitsee “perussapluunan” kisojaan varten, jossa on etukäteen mm. päätetyt kisaisännät, pelattavat luokat ja kisoilta vaadittavat olosuhteet. Tähän suostuttiin ilomielin, varsinkin kun ruotsalaiset lupasivat tehdä pohjatyön. He esittelevät työnsä tulokset ETTU:n kokouksen yhteydessä Romaniassa syksyllä.

Väistyvä presidentti Sundbaek oli myös sitä mieltä, että NETU:n perussääntöihin on tehtävä päivitys. Etenkin se on tehtävä, jos järjestö aikoo ottaa uusia maita mukaan. Uudistuksesta aletaan keskustella verkossa välittömästi.

Vielä kokous vahvisti tiedossa olevat NETU-mestaruuskisojen isännät, eli:

Juniorit
2022              Viro
2023              Islanti

Seniorit
2022              Liettua
2024              Latvia

Veteraanit
2022              Latvia
2024              Suomi

NETU Super weekin kohtalosta puhutaan lisää Romaniassa. Vielä ei kuitenkaan ole tietoa, jatkuuko Ruotsin aloittama käytäntö.

 

 

 

 

 

 

Vastaa