Liittokokous pidetty – Tero Naumi uusi kasvo hallituksessa

Pöytätennisliiton ylin päättävä elin eli liittokokous kokoontui keskiviikkoiltana. Kokousedustajat Pekka Kolppanen (Wega) ja Kimmo Pihkala (PT Espoo) sekä toiminnanjohtaja Mika Räsänen ja puheenjohtaja Esko Heikkinen istuivat Pitäjänmäen Sporttitalossa ja etänä seurojaan edustivat Tero Naumi (KoKa), Jukka Nieminen (PT 75), Teemu Oinas (OPT-86) ja Jarmo Siekkinen (TIP-70). Ei liiaksi väkeä, mutta liittokokoushan päätösvaltainen vaikka vain yhden seuran edustuksella.

Kokouksen puheenjohtajaksi valittu Pekka Kolppanen hoiteli kokousrutiinit vauhdilla ja ensimmäinen varsinainen päätösasia oli tulevan vuoden 2022 toimintasuunnitelman vahvistaminen. Sen kokous teki esitellyn materiaalin perusteella, kuitenkin yhdellä lisäyksellä: Jarmo Siekkinen esitti, että maininta Suomen ja Viron yhteisestä naisten liigasta lisätään mukaan. (Sitä tullaan muuten esittelemään kaikille Pohjois-Euroopan Unionin maille ensi viikolla järjestettävässä NETU-maiden kokouksessa.)

Seuraavaksi vahvistettiin liiton liittymis-, jäsen, kilpailu- ja muut maksut. Liittohallituksen pohjaesitys oli, että ne säilyvät entisinä, mikä tuli myös päätökseksi. Ensi vuoden lisensseissä ei ole enää kuitenkaan – ainakaan toivottavasti – ole korona-alennusta!

Tässä yhteydessä keskusteltiin myös liiton sivuille eilen nousseesta esityksestä kertalisenssin uudesta tulemisesta. Ko. asia eli kilpailukynnyksen madaltaminen on positiivinen ja tärkeä asia, mutta nyt oli mutkia matkassa, sillä esitys – jos liiton sivuille tullut kannanotto sellaiseksi katsotaan – tuli kovasti myöhässä ajatellen liiton sääntöjä. Järjestön ei pidä toimia omien toimintasääntöjensä vastaisesti, joten asiaa/ehdotusta ei varsinaisesti voitu käsitellä.

Kokous antoi kuitenkin liittohallitukselle ponnen pohtia lisenssiasiaa laajemminkin. Esitys tästä voi tulla jo kevään liittokokoukseen, jolloin mahdolliset uudet hinnat ja käytännöt astuisivat voimaan ensi kauden alusta.

Seuraavaksi vahvistettiin liiton ensi vuoden talousarvio. Sen tekeminen oli tällä kertaa tavallista haastavampaa, sillä pandemian vuoksi toiminnallisia vertailuvuosia ei oikein ole. Budjetti on laadittu ”normaalivuodelle” ja se on miinusmerkkinen vähän yli 23 000 €. Niin tulo- kuin menopuolella on kuitenkin epävarmuustekijöitä. Mahdollisen tappion katamme vanhoista reserveistä.

Ennen hallitusvalintoja päätettiin vielä, että liittohallituksen puheenjohtajalle, varapuheenjohtajalle eikä hallituksen jäsenille makseta palkkioita, tilintarkastajalle sen sijaan kohtuullisen laskun mukaan kyllä. Sitten olikin aika käydä henkilövalintoihin.

Erovuoroisista liittohallituksen jäsenistä Kimmo Arenius, Kimmo Pihkala ja Pasi Valasti valittiin jatkamaan pesteissään uuden kaksivuotiskauden ajan. Uudeksi hallituksen jäseneksi valittiin Tero Naumi, joka korvaa varajäseneksi (omasta tahdostaan) siirtyneen Måns Holmbergin. Varajäseniksi valittiin Holmbergin (1.) lisäksi Bahman Khosravi (2.), Toni Soine (3.) ja Henri Pelkonen (4.).

Vielä kokous päätti, että Stefan Söderberg jatkaa liiton tilintarkastajana ja Pauli Jokinen hänen henkilökohtaisena varamiehenään. Sitten asialista oli käyty läpi ja puheenjohtaja päätti rivakan kokouksen vain runsaan puolen tunnin kuluttua sen alkamisesta.

Virallisen osuuden päälle puhuimme vielä hetken liittokokouksen tehtävistä esityksistä. Säännöt sanovat, että käsiteltäväksi haluttavat asiat on esitettävä kuukautta ennen kokousta, mikä aika on tarkoitettu asian mahdolliseen ennakkokäsittelyyn ja valmisteluun. Mikään ei kuitenkaan estä toimittamasta niitä vaikka paljonkin aikaisemmin. Seurojen esityksiä tulee aika harvoin, joten ne ovat jopa toivottuja!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vastaa