Olympiakomitea kokousti

Olympiakomitea piti syyskokouksensa lauantaina. Puheenjohtaja Jan Vapaavuori piti erinomaisen avauspuheen ennen kuin siirsi puheenvuoron kokouksen vetäjäksi valitulle Squashliiton puheenjohtajalle Risto E.J. Penttilälle. Avauksen yhteydessä SLU:n ja Valon puheenjohtajana aikanaan toimineelle Timo Laitiselle Suomen liikunnan ja urheilun kultaisen ansioristin.
Padelliitto hyväksyttiin OK:n varsinaiseksi jäseneksi ja Mölkky-liitto sekä SUP-liitto kumppanuusjäseniksi. Jäsenmaksukorotus (800 €/400 €) puhutti kaikkein pienimpiä liittoja, mutta se meni läpi. Jatkossa kuitenkin puhuttaneen sen porrastuksesta. Asiaa tullaan käymään läpi edessä olevan sääntömuutoskeskustelun yhteydessä.
Strategiaakin viilattiin, kun liikunnallisen elämäntavan edistäminen nostettiin huippu-urheilun sekä seura- ja järjestötoiminnan ohella kolmanneksi peruspilariksi. Se puhutti kokousväkeä kovasti, mutta esitys hyväksyttiin.
Vuoden 2022 budjetti ja toimintasuunnitelmakin hyväksyttiin. Muutakin toki tehdään, mutta Pekingin talvikisat ja parakisat leimaavat tulevaa vuotta vahvasti. Noin 11 miljoonan euron budjetilla tulee olympiavuonna tappiota noin 700 000 euroa. Oma pääoma kuitenkin kestää sen.
Vielä hyväksyttiin Reilu peli -asiakirjan päivitys ja valittiin eettisten rikkomusten kurinpitolautakunnan jäsenet sekä hyväksyttiin Urheilun oikeusturvalautakunnan säännöt. Pari tuntia siihen kaiken kaikkiaan vierähti.
Esko Heikkinen

Vastaa