Junioreiden TOP (B) – Kilpailutulokset + raportti

Linkki tiedostoon: Junnu TOP2021.xlsx

Junioreiden TOP raportti (Teemu Oinas)

Yleistä

Junioreiden TOP -kilpailuun osallistui lopulta tasan 20 pelaajaa. Määrä on matala, mutta kuvastaa totuuden nimissä osaltaan ohutta seuratyötä, jota isossa kuvassa Suomessa tällä hetkellä tehdään. Suunta on kuitenkin onneksi ylöspäin ja tämmöinen pöytärajoitukseltaan maksimissaan 48 pelaajan kilpailu pitäisi tulla suhteellisen täyteen aika pienellä ryhtiliikkeellä. Kilpailun pelisysteemi on loistava, runsaasti pelejä ja kaikki sijat ratkaistaan. Kaikki saavat tasaisia otteluita. Junioreiden TOP -kilpailuista tehdään jatkossa syyskauden tärkein juniorikilpailu. Keväällä pelataan SM-kilpailut ja syksyllä ratkotaan paremmuudet tässä TOP-kilpailussa. Kilpailuvaliokunta teki kilpailujen palkintoihin 1000€ lisäbudjetin, jolla hankittiin kiertopalkinnot ja tavarapalkintoja. Nyt tarvitaan enää junioriseurat mukaan talkoisiin. Ensi kauden kalenterista kilpailulle katsotaan hyvä paikka ja se yhdistetään jälleen juniorileiriin ja valmentajapäivään.

Karsinnat

Kilpailun neljä selkeästi tasoltaan parasta pelaajaa jätettiin karsintapoolien ulkopuolelle. Maria Girlea, Leonid Pullinen, Henri Kujala ja Lassi Lehtola tulivat kilpailuun mukaan vasta karsintojen jälkeen. Loput 16 pelaajaa jaettiin neljään pooliin josta lohkovoittajat selviytyivät kahdeksan pelaajan finaalipooliin. A-poolissa Vincent Joki menetti yhden erän Henrik Vuotille klaaraten itselleen finaalipoolipaikan. B-poolissa Aleksandra Seppänen teki selvää jälkeä puhtaalla 3-0 sarjalla. C-poolissa Luka Oinas menetti yhdet erät Andreas Köhlerille ja Otto Suokakselle. D-poolissa Emil Takalo menetti kaksi erää ilahduttavan pirteästi koko päivän esiintyneelle Jimi Koivumäelle ja yhden erän Nuno Marttiselle.

Finaalipooli

Finaalipoolissa neljä parasta pitivät selkesti pintansa lohkovoittajia vastaan. Ainoastaan Aleksandra Seppänen onnistui viemään yhden erän Henri Kujalalta. Kärjen nelikko pelasi toisiaan vastaan odotetun tasaisesti. Leonid Pullinen pelasi voittoon lopulta puhtaalla pelillä. Viidenteen erään Leonid ajautui vain Henri Kujalan kanssa. Kakkoseksi pelasi Maria Girlea, joka oli marssinut voitosta voittoon ennen lohkon päätöspeliä Leonidia vastaan. Lassi Lehtolaa vastaan tosin Maria oli tarvinnut täydet viisi erää. Leonid pelasi ”finaalipelin” upeasti ja turhautti Marian pelin 3-1 voitolla. Henri Kujala ratkaisi kolmossijansa nousemalla 0-2 erätappiotilanteesta tiukkaan 3-2 voittoon Lassi Lehtolasta. Kärkinelikko oli tasainen, voitot on pienistä asioista kiinni. Paljon ratkaistiin henkisellä puolella jossa Leonid oli tänään terävänä.

Finaalipoolin alanelikko pelasi myös keskenään tasaisesti ja myös ristiin. Vincent Joki voitti Luka Oinaksen ja Emil Takalon tiukoissa taistoissa, mutta hävisi Aleksandra Seppäselle. Aleksandralle tämä jäi ainoaksi voitoksi kun oululaiset onnistuivat hänet voittamaan. Oululaisten keskinäisen väsyneiden pelaajien väännön vei Luka Oinas. Näin Vincent viides, Luka kuudes, Emil seitsemäs ja Aleksandra kahdeksas. Tämä nelikko pelasi keskinäisissä peleissään tiukasti mukavan näköistä hyökkäyspeliä ja pyrkivät samaan rohkeasti myös kärkinelikkoa vastaan.

Sijoituspelit

Karsintapoolien sijoille 2-4 sijoittuneet pelaajat jaettiin aluksi kahteen kuuden pelaajan lohkoon. A-lohkon vei puhtaalla pelillä Henrik Vuoti. Kakkoseksi keskinäisellä voitolla Sonja Ylinen ja kolmoseksi Henrik Vuotin yllättävän ahtaalle laittanut Jimi Koivumäki. Tea Stråhlman kahdella voitolla neljäs ja Eetu Hyttinen viides keskinäisellä voitolla Otto Suokaksesta. Otto onnistui lohkossa ottamaan ison yllätysvoiton Sonja Ylisestä. B-lohkossa Andreas Köhler nappasi puhtaan saldon. Toiseksi Lenni Perkkiö ja kolmanneksi Niklas Karjalainen. Nuno Marttinen joutui taipumaan neljänneksi. Arto Ojanen viides ennen Niko Kohosta. Tässä lohkossa Andreaksen peli oli selvästi mennyt eteenpäin alkusyksyn peleistä.

Lopuksi pelattiin vielä sijoitusotteluita sijoista 9-20. Henrik Vuoti oli kisan selkeä yhdeksäs. Jimi Koivumäki pelasi hienosti sijalle 14. Otto Suokas paransi loppua kohti ja nappasi sijan 17.

Kaikki juniorit saivat kilpailussa 10 ottelua, paitsi neljä kärkijunioria jotka selvisivät seitsemällä. Pelisysteemi toimi erittäin hyvin, ja toimii varmasti hyvin myös isommalla pelaajamäärällä. Tehdään tästä yhdessä jatkossa juniori SM:ien tapainen tapahtuma, johon juniorit kerääntyvät ympäri maan ratkomaan paremmuuksiaan.

Palkitut

Kilpailussa palkittiin kokonaiskilpailun kolme parasta sekä paras junioripoika ja -tyttö, paras kadettipoika ja -tyttö sekä paras nappulapoika ja -tyttö. Lisäksi kisadirektoraatti valitsi parhaan tsempparin.