OPT-86 marraskilpailut (B) – Kilpailutulokset + raportti

Alta löytyvät nyt OPT-86:n marraskilpailujen täydelliset tulokset ja raportti.

Seuraavat kilpailut Ratamotiellä poikkeuksellisesti Itsenäisyyspäivänä 6.12.2021. Sitä ennen hallilla pelataan vielä 2-divisioonan turnaus ja 4-divisioonan turnaus.

Linkki tiedostoon: Marraskisa_tulokset.xls

Raportti

OPT-86 järjesti lauantaina 20.11 Ratamohallissa Oulussa Marraskisat, jossa pelattiin aamupäivällä luokat M-2000, M-1500 ja M-1000. Iltapäivällä oli vuorossa MK, M-1200, Juniorit 1 ja Juniorit 2-luokat. Osallistujia oli hivenen vähemmän kuin kauden aikaisemmissa kilpailuissa Oulussa ja näin ollen suunniteltu M-1700-luokka yhdistettiin MK-luokkaan. Sinänsä hyppy luokkien välillä ei ollut liian suuri, sillä MK:sta puuttui alueen ykköskorin pelaajat, joten kaikki saivat kovia ja tasaisia pelejä, eikä yllätyksiltäkään vältytty.

Aamupäivän luokat:

M-1000-luokka pelattiin kahdessa poolissa seitsemän pelaajan voimin. Heiton Otso Vahtola vei A-poolin näytöstyyliin häviämättä erääkään. Toisena jatkoon pelasi OPT-86:n Jani Jaako. B-Poolissa nähtiin pienimuotoinen yllätys, kun Heiton Rymy Niskala vei poolivoiton OPT-86:n Alex Tiirolta tiukassa viisieräisessä. Jatkocupissa Otso Vahtola pelasi näyttävällä yläkierrepelillään mestariksi, vaikka joutuikin tekemään täyden päivätyön niin semissä kuin finaalissakin (molemmat Otsolle lukemin 3-2). Hopealle seurakaveri Rymy Niskala ja pronssit nappasivat OPT-86:n Alex Tiiro ja Jani Jaako. Consopoolin voitti OPT-86:n Tony Leinonen.

M-1500-luokka oli (jälleen kerran) YNM:n Oskari Honkavaaran heiniä, kun pitkä näppylä ja varma palautuspeli tylsytti pelaajan toisensa jälkeen. Jatkossa ”Oskulla” onkin edessään siirtyminen ylempiin luokkiin, kun myös MK:ssa tuli makea ratingvoitto. Kahdessa poolissa pelatun 1500-luokan semifinaaliin meni OPT-86:sta Tapio Tuuttila ja Vitali Trofimov, joista Trofimov pääsi finaaliin saakka. Pappa-Tuuttilan lisäksi pronssia sai Heiton Aaron Myllymäki.

M-2000-luokka oli Vahtolan perheen juhlaa, sillä finaalissa nähtiin isä-poika-kohtaaminen Markus ja Sisu Vahtolan (Heitto) välillä. Pooleissa OPT-86:n Saku Koponen ja Marko Seppälä olivat vielä Vahtoloita vahvempia, mutta välierissä homma kääntyi päälaelleen ja Vahtola-finaali oli tosiasia. Sisu ei antanut isänsä yllättää, vaan perheen pöytätennisvaltikka näyttää siirtyneen lopullisesti pojalle, tällä kertaa lukemin 3-1.

Iltapäivän luokat:

Junioriluokat pelattiin tällä kertaa täysin oululaisvoimin. Oulusta oli samaan aikaan vahva edustus Helsingin junioritopeissa, joten Juniorit 1-luokka pelattiin yhdessä viiden pelaajan poolissa, jossa ykkössijoitettu Kaarlo Lampinen piti pintansa voittamalla kaikki ottelunsa ja otti ansaitun ykköspalkinnon eräsuhteella 12-3. Hopealle nousi Konsta Niemelä, joka oli Luo Jiaqia vahvempi mitaleita jaettaessa. Neljänneksi sijoittui Aapo Åvist ja viidenneksi Eetu Mäkelä.

Juniorit 2-luokka pelattiin neljän hengen poolissa, jossa Zhu Xiwen oli selkeästi vahvin eräsuhteella 9-1. Hopealle ylsi Petrus Alatalo, pronssille Iiro Hyttinen (joka kuvasta päätellen odotti itseltään enemmän 😊). Neljänneksi pelasi Sofia Jokikokko.

M-1200-luokassa Heiton Otso Vahtola pelasi itsensä tuplamestariksi. A-Poolissa nähtiin esimakua finaalista, kun OPT-86:n Juho Åvist oli lukemin 3-2 Otsoa edellä, mutta finaalissa Otso kuittasi poolitappion samoilla 3-2 lukemilla. Semeissä hävinneet OPT-86:n Touko Laine ja Alex Tiiro pokkasivat pronssia.

MK-luokkaan saatiin muutama lisäpelaaja ja pääluokka pelattiinkin kolmessa poolissa. Jatkocupissa välieriin itsensä pelasivat Ouluun kisaamaan ja treenaamaan saapunut TIP-70:a edustava Ella Kellow, tiukassa viisieräisessä Marko Seppälän puolivälierissä kaatanut Saku Koponen, sekä Vahtolan menestyskulkua jatkaneet Markus ja Sisu, jotka kohtasivat tällä kertaa toisensa jo välierissä. Sisu oli jälleen 3-1 parempi, mutta toinen välierä olikin sitten astetta kovempi thrilleri: Koposella oli neljännessä erässä peräti 4 ottelupalloa (joista 3 peräkkäin), mutta niin vain Kellow käänsi erän itselleen ja mentiin viidenteen erään. Viidennessä erässä pelaajia ja yleisöä pidettiin jälleen jännityksessä, sillä tällä kertaa Kellowilla oli erässä 6 ottelupalloa (4 peräkkäin) ja lopulta seitsemäs ottelupallo vei hänet finaaliin Sisua vastaan.

Finaali meni selkein 3-0 lukemin Kellowille, josta tuli samalla historian ensimmäinen naispelaaja, joka on pystynyt voittamaan Oulussa pääluokan. Onnittelut!

2 thoughts on “OPT-86 marraskilpailut (B) – Kilpailutulokset + raportti

  1. Kiva raportti, joka antoi hurjasti paljon enemmän tietoa kuin vain kilpailutulokset! Pääsi ihan eläytymään kisatunnelmaan.

    M-1000-luokan palkintojenjaossa oli Rusan henki päässyt iskemään. 🙂

Vastaa