NETU-kokouksessa Houstonissa

Pohjois-Euroopan Pöytätennisunioni NETU kokoontui ITTF:n yleiskokouksen alla epäviralliseen kokoukseen. Paikan päällä Houstonissa olivat Suomen (Esko ja Sonja) lisäksi Norja, Ruotsi ja Tanska. Islanti, Latvia ja Liettua tulivat mukaan etäyhteydellä.

Puhetta johti tanskalainen Betina Koefoed. Asiat olivat aika lailla samoja kuin edellisessä kokouksessa syksyllä Romaniassa. Taas kerran kerrattiin edessä olevat NETU-mestaruuskilpailut, eli:

  • Veteraanit 2022 Latvia, 2024 Suomi
  • Juniorit 2022 Haapsalu, 2023 Islanti
  • Seniorit 2022 Liettua, 2024 Latvia

Lisäksi sovittiin, että tanskalainen Arne Madsen uudistaa allekirjoittaneen kanssa NETU:n perussääntöjä. Tätä työtä varten ruotsalaiset ovat perustaneet Teamsiin oman “kansiokokoelman” NETU:n asioita varten. Suomeen tunnuksia tulee Eskon ja Sonjan lisäksi ainakin toiminanjohtajalle. Jatkossa eivät materiaalit ole enää hukassa.

Keskiviikkona edessä olevasta ITTF:n vuosikokouksesta ei paljon puhuttu, sillä maat äänestävät joka tapauksessa kukin kuten haluavat. Seuraavat MM-kisat taitavat kuitenkin olla menossa Etelä-Koreaan, jo kerran peruuntuneiden “tilalle”. Ja se  tiedetään, että ruotsalaisesta Petra Sörlingistä tulee ITTF:n seuraava puheenjohtaja.

Netu-maista on myös pikku hiljaa kerätty perustietoja. Suomessa ja Norjassa pelaajamäärät ovat kuta kuinkin entisellä tasolla, Tanska on menettänyt noin 10 % pelaajista pandemian aikana, mutta nämä ovat kuulemma tulossa vähitellen takaisin. Ruotsissakin pelaajamäärät ovat liki samalla tasolla kuin ennen pandemiaa (11 000 lisenssiä, 65 000 jäsentä seuroissa). Tyttöjä on kuulemma liian vähän ja tätä varten ruotsalaiset palkkaavat oman henkilön asioita kehittämään. Latviassa on oikein huono koronatilanne ja nuoria pelaajia on kadotettu. Liettuassa tilanne on hiukan parempi ja Islannissa koko lailla sama kuin ennen pandemiaa. Saarella on noin 500 pelaajaa.

Muissa asioissa Sonja kertoi, että Euroopan joukkuemestaruuskilpailujen karsinnat ovat pikku hiljaa käynnistymässä. Kaikkia maita toivotaan mukaan. Minä mainostin hiukan Finlandia Openia ja kerroin myös naisten Suomi-Viro -liigasta, johon voitaisiin ehkä tulevaisuudessa ottaa joukkueita muistakin maista. Lisäksi todettiin, että Euroopassa seurajoukkueille on tullut uusi kisa eli European Trophy. Norjassa puolestaan suunnitellaan erittäin isoa Kiina vastaan muu maailma -tapahtumaa, josta on tarkoitus tehdä perinne.

Vastaa