Lehdistötiedote: Pöytätenniksen EM alkaa tiistaina, Olah mitalijahtiin

Lehdistötiedote: Pöytätenniksen EM alkaa tiistaina, Olah mitalijahtiin

Pöytätenniksen EM-kilpailut alkavat tiistaina 18.10. Unkarin Budapestissa. Suomi lähettää kilpailuihin yhteensä viisi pelaajaa. Miesten luokkiin osallistuvat Benedek Olah, Otto Tennilä ja Miikka O’Connor ja naisten luokissa pelaavat Anna Kirichenko ja Annika Lundström. Joukkueen kiistaton ykköspelaaja on Benedek Olah jolla on kilpailuissa aito mahdollisuus jopa mitaliin. Olah on sijoitettu kilpailussa kaksinpelissä sijalle 32, henkilökohtaiseen mitaliin venyäkseen Olah tarvitsee voitot kolmesta itseään ylemmäksi sijoitetusta pelaajasta, hyvällä arpaonnella se on mahdollisuuksien rajoissa. Todellinen mitalisauma lepää kuitenkin sekanelinpelissä johon Olah on saanut parikseen unkarilaisen Georgina Potan. Pari on sijoitettu kilpailussa sijalle 12. joten mitali on realistinen tavoite. Pota on naisten kaksinpelissä sijoitettu sijalle 8.

Benedek Olah on valmistautunut EM-kilpailuihin harjoittelemalla tutun valmentajan Peter Aranyosin valvovan silmän alla. Harjoituksissa on ollut mukana Puolan, Unkarin ja Belgian maajoukkueet. Budapestissa Olah pelaa “kotikentällään” joten puitteet ovat tuttuja ja kannustustakin on luvassa. Olah kärsi Rion Olympialaisissa jalkavammasta johon hän on saanut hoitoa syyskuun alussa, tämän jälkeen harjoittelu on tuntunut paremmalta mutta aivan täysipainoiseen harjoitteluun ei silti ole pystytty. Lyhyellä tähtäimellä tavoite on mitali EM-kisoista, pitkän tähtäimen tavoite on Tokion Olympialaiset 2020.

EM-kilpailujen arvonta alkaa sunnuntaina klo 16.00 Suomen aikaa. Olahin ja muidenkin suomalaispelaajien aikataulu on selvillä sunnuntai-iltana.

13879433_1063802523674365_8733101868033449838_n
Kuva: Rio takana, Olahin katse on jo Budapestin EM-kilpailuissa

lehdistotiedote_em_kilpailut_alkavat_tiistaina

Vastaa