STARXMAS 12.12.2021 – Raportti

Miesten kaksinpelin neljä parasta

STARXMAS pystyttiin järjestämään kahden vuoden tauon jälkeen. Siinähän kävi sitten valitettavasti kuitenkin niin, että nyrkkeilijät olivat varanneet koko salin lauantaiksi eikä muita tapahtumia saanut salissa olla. Tai ainakin näin Ruskeasuon vahtimestari kertoi. En tiedä, mitä olisi tapahtunut, jos Star olisi varannut pöytätennishallin jo kesällä. Nyt en kuitenkaan jaksanut yrittää mitään, kun kerran olin unohtanut varata salin ajoissa. Siinähän kävi sitten niin, että nyrkkeilytapahtuma peruttiin edeltävällä viikolla. Enää ei kuitenkaan ollut mahdollista muuttaa kilpailua takaisin kaksipäiväiseksi.

Toinen rasite oli koronapassi.  Tai ei siis passi sinällään vaan se, että piti ottaa yhteyttä jokaiseen 16 vuotta täyttäneeseen pelaajaan ja kysyä, onko koronapassia. Siinä meni yksi päivä. Muutama pelaaja jäikin sitten pois, koska koronapassia ei ollut.

Oli hieman epävarmaa, miten suomalaiset pelaajat löytävät yksipäiväisen STARXMASin. Tiedossa oli kuitenkin, että iso virolainen joukkue tulee mukaan, vaikka kisat muuttuivatkin yksipäiväisiksi. Poisjääneet vähennettyinä pelaajia oli 82. Eri seuroja oli 18, jos Kalevin nimen alla pelanneet tulkitaan Kalevan pelaajiksi. Näin ei tainnut jokaisen kohdalla olla. Pelaajista 27 oli virolaisia eli kolmannes. Startteja oli 168. Niistä virolaisten osuus oli peräti 74 eli 44 %! Siltikään yhtäkään suomalaista ei jouduttu jättämään pois, mutta siihen tarvittiin kahden lisäpöydän ottaminen käyttöön.

Ratingin kasvattajien TOP-20

Seuraavassa taulukossa on lueteltu 20 eniten ratingiaan kasvattanutta pelaajaa. Pappilanniemen Mozart Jouko Mikkola näytti, missä on treenattu ankarimmin! Pappilanniemessä tietysti! Kauaksi ei jäänyt Hämeenlinnan Jukka Fileenkään, joka osoitti ilmiömäisiä otteita M-1100-luokassa. Hyvin on siis treenattu Suur-Hämeenlinnan kakkossalillakin.

Virolaisten joukkue

Tallinnan Kalevin Kätlin Latt kokosi taas ison joukkueen joulumatkalle Helsinkiin. Viimeksi tällainen vierailu tapahtui 2018. Silloin seurauksena oli pieni kaaos, koska aikataulut eivät vielä perustuneet ryhmäjakoon, ja startteja oli vaan liian paljon. Tällakin kertaa mukana oli varmaan muidenkin seurojen pelaajia kuin Kalevin pelaajia. Kaksi pelaajaa jäi viime hetkellä pois, mutta 27 pelaajaa joukkueessa kuitenkin oli. Koska jokainen halusi pelata kolmessa luokassa eli jokaisessa ryhmässä, joukkueella oli valtava merkitys kisan aikataulun ja muutenkin. Kisaanhan ei tullut valtavaa suomalaisrynnistystä. Asiaan vaikutti varmaan yksipäiväisyys, korona ja samana viikonloppuna pelatut Jyväskylän kilpailut. Siksi Viron joukkueella oli suuri positiivinen merkitys kunnon kisatunnelman luomisessa, vaikka olisihan se joukkue voinut olla vähän pienempikin 😄. Oli pakko laittaa kaksi lisäpöytää. Sen seurauksena keskellä olevilla kuudella pöydällä pelattiin alempien luokkien otteluita.

Seuraava taulukko osoittaa, että Viron joukkue muodosti noin puolet kisojen koosta:

Olihan sillä merkitystä tietysti kisojen taloudellekin.

Kolme taitavaa poikaa pitää nostaa Kalevin joukkueesta esiin:

Andrei Maltizov (2006): Omassa ikäluokassaan Viron kakkonen ja miesten rankingilla sijalla 30. 17-vuotiaissa (2004) hän on sijalla neljä. Edustaa varmaan Viroa kadettipojissa Junioreiden EM-kisoissa kesällä, jos ne pystytään järjestämään.
Martin Kraiko (2009): Viron ykkönen myös 2009- ja 2008-pojissa. Miesten rankingilla sijalla 140.
Frank Thomas Türi (2009): Viron kolmonen 2009-pojissa ja nelonen 2008-pojissa. Miesten rankingilla sijalla 252.

Joukkueen vierailu oli valitettavasti nopea, koska kisat muuttuivat yksipäiväisiksi. Joukkue saapui hallille aamulaivalta klo 10.00 ja joutui lähtemään klo 18.30. Pelit jäivät kesken M-1400- ja M-1700-luokissa.

Vaikeuksia kisan vetämisessä

Jos saisi olla eristetyssä kopissa, jossa voisi vain vetää kisaa, 14 pöydän nopeatahtisen kilpailun vetäminen onnistuisi yhdeltäkin ihmiseltä. Mutta kun sitä koppia ei ole, sosiaalisten keskeytysten määrä on niin suuri, että on vaikea käsitellä 14 pöydältä tulevia tuloksia ja laittaa uusia pooleja tai otteluita käyntiin riittävän nopeasti. Siinä mielessä 14 pöydän aiheuttama 16 % lisäkuorma tuntuu  verrattuna normaaliin 12 pöytään. Edelleen tuli liikaa ”koska mun matsi on”- ja ”koska jatko-ottelut alkavat” (kun oma pooli juuri päättynyt) -kysymyksiä. Usein oli kaksi samaan aikaan kysymässä ja kolmannen lähestyvät askeleet tunsi tärinänä. Itse olen selvinnyt koko peliurani ilman ainoatakaan tällaista kysymystä. Muut kommentit kuin kysymykset (”voitin poolini!”) eivät häiritse ollenkaan samalla lailla. Ne ovat OK! Mutta kysymyksen jälkeen jää vaativa silmäpari katsomaan vastausta odottaen. Se häiritsee keskittymistä.

Aivan oma lukunsa oli se, että tietokone sammutti yhtäkkiä printteriyhteyden tilanteessa, jossa olisi pitänyt päästä tulostamaan puuttuvaa poolikaaviota. Muutenkin printteriä tarvitaan. Ongelman selvittämiseen meni aikaa. Vasta koneen uudelleen käynnistämisen jälkeen selvisi, että se halusi vain asentaa Windowsin päivitykset! Asentamista ei voinut estää, vaan se lähti heti käyntiin ja siihen kului pitkä aika (”Asennetaan päivitystä 17/499330044”). Ennen kisaa olin aiemmasta oppineena kieltänyt konetta päivittämään seitsemään päivään, mutta ei toiminut. Printteriongelman selvittämisen aikana kysymyksiä tuli tietysti sarjatulella.

Etukäteiskritiikki

Kisaa ennen sitä on taistelumoodissa, koska sen varmistaminen menee kaiken edelle minuutti minuutilta, että kisat voidaan järjestää: 1) palkinnot on haettu,  2) sali on kunnossa, 3) arvonnat on tehty, 4) maksulista on tehty, 5) kaikki tarvittava on kasattu valmiiksi. Niillä on sellainen pakottava järjestys, että 1 ja 2 pitää tehdä ennen muita kohtia. Arvonta voidaan tehdä toki aiemminkin ja tarvittaessa sitä korjataan viimeisenä iltana. Tämä suunnitelma kuitenkin tuhoutui koronapassien kyselyyn. Pitihän saada selville, ketkä ovat kisoissa mukana! Kutsussa pitää muuten arvontapäivä julkaista, jotta tulee selkeä juridinen raja, minkä jälkeen ei voi jättäytyä pois ihan tuosta vaan. Normaalisti arvonnat olenkin julkaissut jo torstai-iltana kutsun mukaisesti. Nyt ei vaan ollut mitään mahdollisuuksia.

Ennen kisoja julkisesti esitetty kritiikki on vähän ikävää, koska sillä pilataan tunnelmaa jo etukäteen. Onhan mahdotonta todistaa sitä, että tulevaisuudessa ei ole ongelmia. Toisaalta kritiikkiin on ikävä vastata, koska monen mielestä se on aina se ikävä ihminen, joka vastaa kritiikkiin. Jos on esitetty 100 kriittistä huomautusta ja niistä vastaa jokaiseen, monet muistavat vain, että ”se kirjoitti 100 kertaa ikävästi” (koska ei hyväksynyt kritiikkiä sellaisenaan).  Lisäksi kritiikkiin vastaaminen ennen kilpailua on suoraan pois kilpailua edeltävän yön unen määrästä. Viime kädessä jokainen kuitenkin valitsee itselleen sopivat kilpailut. En itse halua houkutella Starin kisoihin sellaisia pelaajia, jotka eivät siellä viihdy.  Pitää muistaa, että kisoissa on mukana monta eri pelaajaryhmää,  joiden tarpeet ovat vähän ristiriitaiset. Pelivaraa ei tällä kertaa kauheasti ollut etukäteisjärjestelyissä. Koko Finlandia Openin jälkeinen viikko meni järjestelyiden merkeissä. Erittäin myöhään tilatut palkinnotkin piti hakea Tampereelta. Viimeinen rutistus alkoi lauantaina kello 12, jonka jälkeen hommaa riitti minuutti minuutilta 34 tuntia yhteen menoon pois lukien 1,5 tunnin nukkuminen siinä välissä.

Ettei tule väärää käsitystä, korostan, että asiallinen kritiikki on aina tervetullutta. Mukavahan on kisoja parantaa ainakin silloin, kun se on tehtävissä ilman oman työpanoksen lisäämistä (mitä esim. striimaus tai tavarapalkintojen kerjäämisen yrittäminen tarkoittaisi).

Muutamia uusia ja muutamia vanhoja huomautuksia

Pelaajat eivät saa koskaan hakea tuomaripöytäkirjaa kaksinpeliotteluun. Se pöytäkirjahan on tuomaria varten. Ensin muistutuksena siitä, että ottelulta puuttuu tuomari. Sitten tietona tuomarille, minne pöydälle pitää mennä. Pallon voi kyllä hakea.

Pallo on palautettava toimitsijanpöydälle, kun pooli tai kaksinpeli on päättynyt.

Omalla pallolla ei saa pelata.

Palloja ei ”lainata” (siis lahjoiteta) lämmittelyä varten, ellei jossain erikseen niin luvata. Paitsi että pallot maksavat, ne voivat myös loppua kesken kisan, jos ne häipyvät pelaajien harjoitteluun.

Jos pallo puuttuu tai menee rikki, pallo pitää itse käydä hakemassa toimitsijanpöydältä. Syitä tähän on ainakin neljä:

  1. Huudot ”Arska heitä pallo!” häiritsevät tavattomasti kisan vetämistä.
  2. Huudot häiritsevät myös muita pelaajia ja luovat ns. ”tullaan kuin hollitupaan”-ilmapiirin.
  3. On vaan  huonoa käytöstä.
  4. Huolimaton pallon heittäminen voi reväyttää käden ja vie myös aikaa kisojen vetämiseltä.

Rikkinäisiä palloja ei ehdottomasti saa tuoda pallokoriin. Tällaistakin yritettiin!

Lopuksi

Olipa taas mukava järjestää kilpailut pelaajille, jotka tykkäävät pelata kilpailuissa! Vaikka edellä näennäisesti motkotan, todellisuudessa ilmapiiri oli vallan erinomainen siitä huolimatta. että kisan vetäminen oli haasteellista ison virolaisjoukkueen vuoksi. Aivan erinomainen tunnelma, ja oli taas masentavaa, ettei juurikaan ehtinyt kommunikoida pelaajien kanssa. Kisat kun oli vaan saatava läpi.

Lämpimät kiitokset kaikille mukana olleille ja taustajoukoille!  Te teitte kisasta jälleen hienon tapahtuman. Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta kaikille!

MK

Peräti (niin!) 17 pelaajaa osallistui miesten kaksinpeliin. Heistä yli kolmannes eli kuusi pelaajaa oli Kalevin joukkueen virolaisia.

Kalevin 12-vuotias (2009) Martin Kraiko säväytti heti tässä aamuisessa luokassa. Laittoi A-poolissa luokan ykkössijoitetun Christian Mattssonin lujille kolmannessa erässä (13-15) kunnes voitti Sami Pyykön 3-1 ja meni jatkoon. Mutta Kraiko onkin Viron ykkönen myös 2008-pojissa ja miesten rankingilla sijalla 140.

B-poolissa Pappilanniemen lahja Pappilanniemelle eli Jouko Mikkola laittoi luokan kakkossijoitetun Kalevin Andrei Maltizovin lujille rientämällä 2-1-eräjohtoon. 2-3-tappioksi kuitenkin kääntyi. Maltizov (2006) on omassa ikäluokassaan Viron kakkonen ja miesten rankingilla sijalla 30. 17-vuotiaissa (2004) hän on sijalla neljä. Mikkola kuitenkin jatkoon!

C-poolissa luokan kolmossijoitettu Leonid Pullinen hävisi selvästi Kalevin Andrus Vaherille (2004), joka on Virossa 17-vuotiaissa sijalla 14.

Myös E-poolissa vaihtui kärkisijoitettujen järjestys, kun Sofia Geroiskaja voitti Patrik Palmgrenin 3-2. Geroiskajan 2-0-johdon jälkeen Palmgren nousi tasoihin kahdella tiukalla erävoitolla (12-10, 13-11), mutta kolmas tiukka erä menikin Geroiskajalle 12-10.

Jatkokaaviossa Jouko Mikkola napsi kylmän rauhallisesti 3-2 voiton Leonid Pullisesta oltuaan 0-2 häviöllä erissä. Lassi Lehtola lopetti kuitenkin hänen matkansa kohti säihkettä ja salamavaloja 3-0-voitollaan. Lehtola voitti sitten vielä Mattssoninkin 3-2.

Finaali oli hurja ja kannustusta oli oikein vanhan ajan malliin. Lehtola johti erin 2-0, mutta Maltizov vain onnistui nousemaan 3-2-voittoon kahden 11-9-erän kautta.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Lassi Lehtola (MBF), luokkavoittaja Andrei Maltizov (Kalev, Viro), kolmanneksi sijoittuneet Sofia Geroiskaja (Star mutta myös Kalev, Viro) ja Christian Mattsson (HIK Pingis).

NK

Parin poisjäännin jälkeen naisten kaksinpeli muuttui mukavasta 4+4 -luokasta 3+3-luokaksi.

A-lohkossa Eleonoora Roosioks voitti Eiris Ikkosen 3-1 varmistaen näin palkintosijan. B-lohkossa Alisa Sinishin nousi 1-2-erätappiotilanteesta 3-2-voittoon Katrin-Riina Hansonista ja varmisti poolin ykköspaikan. Semifinaalit ja finaalit menivät sitten 3-0, vaikka Roosioks laittoi Sinishinin lujille (10,7,10). Kätlin Latt tietysti luokkavoiton vei.

Kuvassa vasemmalta kolmanneksi sijoittuneet Eleonoora Roosioks (PT Espoo) ja Katrin-Riina Hanson (Star mutta myös Kalev, Viro), luokkavoittaja Kätlin Latt (Kalev, Viro) ja toiseksi sijoittunut Alisa Sinishin (PT Espoo).

Juniorit-12/max 700

Kun kilpailut olivat muuttuneet yksipäiväisiksi, tilaa ei enää ollut juniorirating-luokalle tai vastaavalle. Mutta oli tämä STARVEMBERiin keksitty luokka. Siihen tuli valitettavasti vain neljä suomalaista pelaajaa. Mutta hyvä luokka saatiin aikaiseksi, koska mukana oli kahdeksan virolaista pelaajaa. He osoittautuivat olevan suomalaisia vahvempia mutta silti noin 700-luokan pelaajia. Eivät siis pelanneet liian matalassa luokassa.

Suomalaisista Alex Danielsson hävisi poolissa 1-3 kolmanneksi tulleelle Andreas Anijalgille. Lars-Wilmer Stråhlman hävisi toiselle kolmanneksi sijoittuneelle Diana Andrejevalle 2-3.

Kuvassa vasemmalta luokan voittanut Antek Szeratics ja toiseksi tullut Kert Talumets. Molempien seura Kalev, Viro. Valitettavasti kolmanneksi tulleet Diana Andrejeva ja Andreas Anijalg eivät olleet paikalla palkintojenjaon aikaan. Heidänkin seura Kalev, Viro.

M-1900

Harvinaisesti luokassa oli täydet neljän pelaajan poolit. Yksikään ei jäänyt pois. Mukana oli siten 24 pelaajaa kuudessa poolissa.

Ainoat suuremmat pooliyllätykset tapahtuivat pooleissa E ja F. Poolissa E Jouko Mikkola voitti Sofia Geroiskajan 3-2 oltuaan erissä alla 1-2. Poolissa F taas Martin Kraiko voitti poolin ykkössijoitetun Joona Räsäsen 3-2. Räsäsellä taisi olla 9-7-keula viidennessä, mutta sitten syrjäsilmällä näytti, että vain Kraiko teki jotain aktiivista seuraavan neljän pallon aikana: 9-11. Räsänen putosi lopulta jatkosta, koska myös Sami Pyykkö voitti hänet. 3-2 tietysti sekin.

Semifinaaleissa MK-voittaja Andrei Maltizov voitti jälleen Lassi Lehtolan 3-2. Tällä kertaa Maltizov johti 2-0, mutta Lehtola ei onnistunut ihan tulemaan ohi. Pappilanniemen jyrkässä yläkierteessä oleva Jouko Mikkola sai omassa semifinaalissaan rtd:n laivalle kiirehtineestä Martin Kraikosta. Sitä ennen hän oli kuitenkin voittanut luokan nelossijoitetun Patrik Palmgrenin 3-1. Kraiko puolestaan voitti kakkossijoitetun Leonid Pullisen 3-0.

Valitettavasti Maltizov joutui antamaan wo:n Mikkolalle finaalissa.

Vain luokkavoittaja Jouko Mikkola (PT-Helsinki) saatiin palkintovalokuvaan. Andrei Maltizov (Kalev, Viro) tuli toiseksi, Martin Kraiko (Kalev, Viro) ja Lassi Lehtola (MBF) olivat kolmansia.

M-1700

Tähän kolmosryhmän luokkaan osallistui 18 pelaajaa, joista PT Espoon pelaajia peräti seitsemän. Virolaisia oli viisi, minkä vuoksi lopussa tuli luovutusvoittoja, kun virolaisilla tuli kiire laivalle. Luokkaa ei vaan saatu alkamaan reilusti kutsua aiemmin.

Ainoa varsinainen yllätys nähtiin E-poolissa, jossa Katrin-Riina Hanson voitti Tapio Passisen 3-2. Pisteiden valossa ottelu kesti aika kauan (9,-11,-16,7,8). Passinen auttoi kisakoneistoa pelaamalla myös toisen ikuisuusottelun, missä hän hävisi Hannu Tolvaselle 2-3 (-6,6,-7,13,-12).

Jatkokaaviossa Tapio Passinen pysyi 3-2-linjallaan. Hän nousi 0-2-erätappiotilanteesta 3-2-voittoon Arto Kankaasta. Toinen erä Kankaalle mukavasti 17-15. Me kiitämme! Kvartassa Passinen voitti sentään Jukka Heinosen 3-1, mutta se vastasi varmasti ainakin normaalia viisieräistä ottelua. Semifinaalissa Passinen siirtyi taas 3-2-linjalle häviämällä Mergim Kelmendille 2-3 johdettuaan erin 2-1. Toisessa semifinaalissa Riku Andersson voitti Hannu Tolvasen 3-2. Tietysti Tolvanen johti erin 2-1.

Finaalissa Riku Andersson nappasi omansa ja ilmeisesti myös LeVi:n ensimmäisen luokkavoiton Starin kisoissa ja ehkä muutenkin Ruskeasuon kisoissa. Hän voitti Mergim Kelmendin 3-1.

Lukuisten 3-2-otteluiden johdosta finaali päättyi vasta yli neljä tuntia luokan alkamisen jälkeen klo 21.00.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Mergim Kelmendi (TuPy), luokkavoittaja Riku Andersson (LeVi) ja kolmanneksi sijoittunut Tapio Passinen (PT Espoo).

Kolmanneksi sijoittunut Hannu Tolvanen (Stara) sai palkintonsa ennen finaalia.

M-1400

Luokka oli aika iso eli  30 pelaajaa kahdeksassa poolissa kahden poisjääneen jälkeen. Ilman virolaisia pelaajia olisi kuitenkin ollut vain 11, koska virolaisia oli kokonaista 19! Se merkitsi tietysti sitä, että luokka meni vähän arpapeliksi, kun virolaiset joutuivat lähtemään laivalle.

Poolien tuloksia on luovutusten vuoksi turha käydä läpi.

Jatkopeleissä Timo Averjanov yllätti 130 pistettä ylempänä olevan André Küüsvekin 3-1 ja meni kvarttoihin. Kvartoissa pelattiin sitten kaksi megaottelua. Toisessa Jimi Koivumäki pudotti Averjanovin 3-2 ja toisessa Pauliina Niskanen nousi 3-2 voittoon Tea Stråhlmanista oltuaan erissä 0-2 alla.Semifinaalit menivät 3-0, mutta Jimi Koivumäki pani Leevi Haapalan tiukoille (13,10,10).

Finaalissa kohtasivat luokan kärkisijoitetut. Toiseksi sijoitettu John-Axel Stråhlman nappasi ykköspalkinnon voittamalla ykkössijoitetun Leevi Haapalan suoraan 3-0.

Kuvassa vasemmalta luokkavoittaja John-Axel Stråhlman (MBF) ja toiseksi sijoittunut Leevi Haapala (MBF).

Kolmanneksi sijoittunut Jimi Koivumäki (TIP-70) sai palkintonsa ennen finaalia.

Myös Pauliina Niskanen (HäKi) sai kolmanne palkintonsa ennen finaalia.

M-1100

Luokkaan osallistui muutaman poisjäännin jälkeen 33 pelaajaa. Pooleja oli12. Oli pakko käyttää kolmen pelaajan pooleja kahdesta syystä. Ensinnäkin 1. ryhmässä oli hieman liikaa pelaajia neljän ryhmiä varten eli pöydät eivät olisi riittäneet. Toisekseen virolaiset olivat tulossa satamasta hallille vasta noin klo 10.00. Siten oli aikataulullisesti mahdotonta pelata pitkiä neljän pelaajan pooleja, koska monesti olisi voitu pelata vain yksi ottelu ennen virolaisten tuloa. Niinpä käytettiin kolmen pelaajan pooleja, jolloin samalle pöydälle pystyi laittamaan kaksi poolia. Kummankin poolin suomalaisottelut pelattiin valmiiksi ja sitten odotettiin virolaisia. Totta kai menetettiin siitä huolimatta paljon aikaa.

Pooleista ei ole paljoa muuta kerrottavaa kuin suomalaisittain makein voitto, kun Jukka Filen voitti Eiris Ikkosen 3-2 ja nousi pooliykköseksi. Entisen Starin tytön voittaminen ei ole mikään helppo juttu!

Jukka Filen jatkoi mainioita otteita myös 24 pelaajan jatkokaaviossa, jossa hän voitti kolme ottelua 3-0 ja meni semifinaaleihin. Semifinaalissa tuleva luokkavoittaja Frank Thomas Türi oli sitten vuorostaan 3-0 vahvempi.

Filenille hävinnyt Eiris Ikkonen kosti moisen tempun toiselle HäKi:n miehelle. Ilpo Salo johti jo 2-0, mutta Ikkonen napsi seuraavat kolme erää 9,7,9. Voittipa Ikkonen vielä Timo Averjanovinkin 3-0 ja meni kvarttoihin. Hyvä ex-Star! Semifinaalissa Andreas Köhler päätti Ikkosen tien 3-1. Toinen semifinaali olikin sitten suomalaisten välinen. Siinä Sami Koivumäki oli Köhleriä erin 1-2 alla mutta voitti viidennen 13-11.

Finaali oli hurja taistelu. Frank Thomas Türi voitti sen pitkien pallorallien jälkeen 3-1.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Sami Koivumäki (TIP-70), luokkavoittaja Frank Thomas Türi (Kalev, Viro) ja kolmanneksi sijoittunut Jukka Filen (HäKi).

Toinen kolmanneksi sijoittunut Andreas Köhler (MBF) sai palkintonsa jo ennen finaalia.

M-900

Mukana oli 21 pelaajaa kuudessa poolissa.

Poolissa B Onni Farin otti poolin ykköspaikan voittamalla luokan kakkossijoitetun Hannu Grönlundin 3-1. Elina Veidenbaum nappasi kaksi yllätysvoittoa ja nousi D-poolin ykköseksi. Luokan nelossijoitettu Olli Koli kaatui viidennessä 16-14 mutta Leo Laurent 3-1. Poolissa F ensimmäisissä kisoissaan ollut Ilari Sell voitti poolin kakkossijoitetun Raimo Jokitulpon 3-0 ja meni jatko-otteluihin.

Jatkokaavion 1. kierroksella käytiin kaksi viisieräistä taistelua. Olli Koli pudotti Hannu Grönlundin ja Orvo Kattainen Mikko Kankaan.

Finaaliin menivät Otto Suokas ja Dominic Pops. Suokas vei luokkavoiton 3-1.

Kuvassa vasemmalta luokkavoittaja Otto Suokas (PT Espoo), kolmanneksi sijoittunut Maia Mitt (Kalev, Viro) ja toiseksi sijoittunut Dominic Pops (Kalev, Viro). Toinen kolmanneksi sijoittunut eli Onni Farin poistui semifinaalinsa jälkeen hakematta palkintoaan.

M-700

Tähän alimpaan luokkaan osallistui kahdeksan pelaajaa. Suomen ja Viron välillä tuli tasapeli 4-4.

A-poolissa luokan ykkössijoitettu Daniel Mattsson selvitti ensin kaksi virolaista 3-0, mutta Enrico Kozintsev oli poolifinaalissa parempi 3-0. B-poolissa kakkossijoitettu Orvo Kattainen putosi jopa jatkosta, kun sijoittamaton Ilari Sell napsi kolme 3-0-voittoa ja myös Alex Danielsson voitti Kattaisen 3-1.

Kozintsev meni finaaliin voittamalla tiukassa ottelussa Danielssonin 3-1. Sell hävisi viimein finaalissa erän mutta sen jälkeen hän nuiji seuraavan ja viimeisen erän 11-1.

Kuvassa vasemmalta toiseksi tullut Enrico Kozintsev (Kalev, Viro), kolmanneksi tullut Daniel Mattsson (HIK Pingis), luokkavoittaja Ilari Sell (PT Espoo) ja kolmanneksi tullut Alex Danielsson (HIK Pingis).

Vastaa