Mailakumien värit

Kansainvälinen Pöytätennisliitto (ITTF) on päättänyt, että 1.10.2021 alkaen punaisen mailakumin sijaan voi käyttää myös muun värisiä kumeja. Toisen kumin on aina oltava musta. Koska omien pelisääntöjemme tulee olla yhdenmukaisia kansainvälisten sääntöjen kanssa, muutos koskee myös Suomessa pelattavia kilpailuja ja sarjoja.

Suomen säännöt päivitetään yleensä ennen uuden kauden alkua, joten sääntökirjaan tämä muutos kirjataan ennen kauden 2022–23 alkua. Kilpailu- ja sarjatoiminnassa muutos on kuitenkin jo nyt voimassa.

Ohessa alustava sääntö, jota siis noudatetaan jo nyt:

2.4.6   Päällysteen pinnan sekä mahdollisesti päällystämättä jätetyn puolen tulee olla himmeä, toisella puolella musta ja toisella puolella väriltään kirkas sekä selkeästi mustasta ja pallon väristä erottuva.

Kuten tähänkin saakka, mailakumien ja myös niiden värien tulee olla ITTF:n hyväksymiä. Tällä hetkellä (tilanne tammikuussa 2022) hyväksyttyjen mailakumien luettelosta (https://equipments.ittf.com/#/equipments/racket_coverings) löytyy seuraavan värisiä kumeja: musta, punainen, vihreä, sininen, violetti ja purppura/pinkki.

SPTL hallituksen psta
Kimmo Arenius

Vastaa