Tiedotusterveisiä – nyt tiukasti sarjapelejä järjestämään!

Aikuisharrastajatkin pääsevät jo ainakin lähes kaikilla paikkakunnilla Suomessa pelaamaan. Alueellisia yleisörajoitteita on, mutta maanantai-iltana pikaisesti kokoontunut liittohallitus päätti pysytellä aiemmassa suunnitelmassaan: sen mukaan käynnistämme taas sarja- ja kilpailutoiminnan tammikuun tauon jälkeen.

Koronapassi on kansallisesti ”pannassa”, joten mekään emme sitä ainakaan toistaiseksi edellytä. Ja jos joukkue antaa sarjaottelussa luovutuksen, se tuomitaan hävinneeksi 0-6 tai 0-5. Luovutuksen antaminen ei tässä tilanteessa kuitenkaan merkitse suoraa putoamista (kuten säännöissä lukee), vaan luovutus tuntuu ainoastaan sarjapisteissä. Sarjapäälliköt informoivat joukkueita tilanteesta tarkemmin. Liittohallitus muistuttaa, että kenenkään ei missään olosuhteissa pidä lähteä kilpapeleihin sairaana.

Puhuimme hiukan myös henkilökohtaisten SM-kisojen kutsusta, joka on jo julkaistu. Uutena asiaan siinä on ratingin alaraja miesten kaksinpelissä. Tässä vaiheessa olemme liikkeellä enemmän testausmielessä ja keräämme linjauksesta kokemuksia. Lisäksi kisan pelipallo muuttuu ja tulee olemaan Stiga (kuten meiltä yhteistyösopimuksessamme edellytetään).

Lopuksi pohdimme hiukan tulevaa (?) Finlandia Openia, jonka järjestämistä varsinkin toiminnanjohtaja ja varapuheenjohtaja ovat selvitelleet. Tässä vaiheessa esimerkiksi WTT Feeder on mahdollinen, vaikkakin varsin kallis vaihtoehto, esimerkiksi Vantaalla järjestettynä. Lisäksi ITTF puhuu edelleen ”International Open” -kilpailuista, joka sekin voisi olla yksi mahdollisuus, vaikkapa Kisakalliossa järjestettynä. Neuvotteluja jatketaan kaikkien tahojen kanssa ja ainakin WTT:ltä kysymme, voisiko kustannuksiin saada alennusta.

Liittohallitus kokoontuu seuraavan kerran 23. päivä kuluvaa kuuta. Mutta nyt on tärkeintä, että saamme sarjat ja kilpailutoiminnan taas käyntiin. Vajaan parin viikon päästä 19.2 pelataan niin mestaruussarjaa kuin ykkösdivariakin!

Vastaa