OPT-86 helmikilpailut – Kilpailutulokset + raportti

Ohessa tulokset kauden 2021/2022 ensimmäisistä virallisista kilpailuista keskitalven koronatauon jälkeen. Paljon hienoja pelejä tiiviissä tahdissa. Kiitos kaikille pelaajille ja taustajoukoille. Seuraavan kerran Ratamotiellä pelataan kilpailut lauantaina 26.3.2022.

Tulokset: OPT-86 helmikilpailut 12.2.2022 Ottelukaaviot.xls

Raportti:

Alunperin tälle viikonlopulle olimme suunnitelleet kaksipäiväistä GP-viikonloppua, mutta lopulta olimme tyytyväisiä että saimme kilpailukauden jälleen käyntiin yksipäiväisellä kilpailulla. Kilpailuissa pelattiin poikkeuksellisesti ”koronahengessä” vain kaksi luokkaa, ratingluokka ja junioriluokka. Molemmissa pyrittiin tarjoamaan kaikille saman verran pelejä. Pyrkimys oli vähintään kuuteen otteluun per pelaaja, tässä kuitenkin jouduttiin yhden ottelun verran liisimään ratingluokan 1-2 tasoilla. Pelit olivat kuitenkin tasaisia, joten lopputulos oli lopulta varsin tyydyttävä. Alun kolmen pelaajan poolit joissa pelattiin jatkopoolipaikoista toimi hienosti. Heti kilpailun alussa pelattiin tärkeitä pelejä jatkosijoitusten kannalta.

Ratingluokka

Ratingluokassa pelasi 34 pelaajaa. Kilpailun johto päätti jakaa pelaajat kolmeen eri ryhmään ratingjärjestyksessä, 12+12+10 oli jako. 12 pelaajan ryhmät jaettiin kolmen pelaajan alkupooleihin josta edettiin neljän pelaajan jatkopooleihin. 10 pelaajan ryhmä pelasi 5 pelaajan alkupooleissa josta jatkettiin neljän pelaajan kärkipooliin kahdelle parhaalle ja kuuden pelaajan jatkopooliin kolmelle seuraavalle. 1-2 luokissa otteluita tuli kaikille 5kpl, 3-luokassa 6-7kpl.

Ratingluokka 1

Kolmen pelaajan alkupooleissa nähtiin vain yksi ratingyllätys kun OPT-86:n Joel Pennanen nappasi poolin kakkospaikan Halexin Mikael Bäckmanilta. OPT-86:n Marko Seppälä selvisi niukasti OPT-86:n Luka Oinaksen asettamasta haasteesta pitämällä kakkospaikkansa viidennen erän jatkopalloilla. Ratingluokka 1 mitalipoolin voitti ”ei niin yllättäen” OPT-86:n Juhana Tuuttila, joka hävisi kuitenkin yhden erän Haukiputaan Heiton Sisu Vahtolalle. Leif Cruuka kairasi kakkoseksi voittamalla OPT-86:n Lasse Vimparin. Sisu Vahtolalle luokasta jäi lopulta käteen vain sisupuukko.

Ratingluokka 1:n lohkokakkosten poolin voitti Marko Seppälä. Seppälä taisteli viisieräisistä voitot sekä Joel Pennasta että lohkon ykkössijoitettua OPT-86:n Saku Koposta vastaan.  OPT-86:n Terho Jylhälehdolle kolmossija viisieräisen voitolla Pennasesta.

Ratingluokka 1:n lohkokolmosten poolissa ykköseksi kairasi ristiinpelaamisten myötä YNM:n Oskari Honkavaara. Kakkoseksi Luka Oinas voitoilla Mikael Bäckmanista ja OPT-86:n Kari Halavaarasta. Kolmanneksi Bäckman keskinäisen ottelun voitolla Halavaarasta.

Ratingluokka 2

Alkupooleissa nähtiin muutama yllätys. Luokan ykkössijoitettu Haukiputaan Heiton Jukka-Pekka Salminen luopui ykköspaikastaan OPT-86:n Tapio Tuuttilan altsua vastaan. Salminen oli lähellä luisua kolmanneksi, mutta pelastui viidennen erän jatkopalloilla OPT-86:n Niklas Karjalaista vastaan. KePts:n Jere Jakku puolestaan nousi kolmospaikalta lohkoykköseksi voittamalla sekä OPT-86:n Pekka Mikkolan että PT Jyväskylän Oskari Hakalan. Ratingluokka 2 mitalipoolin voitti YPTS:n Elia Viljamaa vain yhdellä erätappiolla. Toiseksi OPT-86:n Seppo Kallio ja kolmanneksi Tapio Tuuttila. Jere Jakun yllätykset jäivät alkupooliin, toki lähellä oli tässäkin. Viisieräisissä tappiot Kalliolle ja Tuuttilalle.

Ratingluokka 2:n lohkokakkosten poolin voitti ristiinpelaamisten myötä Pekka Mikkola.  Kakkoseksi Jukka-Pekka Salminen ja kolmoseksi KePts:n Ilpo Posti. Neloseksi ilman voittoja jäi OPT-86:n Vitali Trofimov. Ratingluokka2:n lohkokolmosten poolissa paras oli Niklas Karjalainen. Kakkoseksi Oskari Hakala, kolmas oli OPT-86:n Juho Åvist. YPTS:n Pyry Sivenin oli tyytyminen nelossijaan.

Ratingluokka 3

Alkupooleissa nähtiin lukuisia ratingyllätyksiä ja ristiinpelaamisia. Ainoa alkulohkont puhtaalla pelillä selvittänyt oli OPT-86:n Touko Laine. OPT-86:n Katja Kauppinen voitti oman lohkonsa keskinäisen ottelun voitolla Haukiputaan Heiton Otso Vahtolasta.  Arpa heitti kolme Kauppista samaan alkulohkoon, mutta otteluista selvittiin ilman näkyviä perheriitoja. Myös kisadirektoraatti selvisi pienillä nuhteilla. Ratingluokka 3:n mitalipoolin voitti Touko Laine, vaikka hävisikin Otso Vahtolalle. Kakkoseksi KePts:n Aleksi Turpeinen ja kolmanneksi Katja Kauppinen.

Ratingluokka 3:n sijoille 3-5 sijoittuneiden jatkopoolin kairasi nimiinsä OPT-86:n Joni Kauppinen voittamalla kaikki pelinsä. OPT-86:n Janne Kauppinen sijoittui toiseksi ja OPT-86:n Tony Leinonen kolmanneksi.

Junioriluokka

Junioriluokassa pelasi 19 junioria jotka jaettiin neljään alkupooliin. Tämän jälkeen pelattiin vielä jatkopoolit alkusijoitusten mukaisesti. Pelejä junioreille tuli 6-7kpl. Isoimmat ratingyllätykset tarjosi PT Jyväskyän Taavi Lappalainen joka nousi nelospaikalta lohkovoittoon voittamalla OPT-86:n Kaarlo Lampisen, OPT-86:n Konsta Niemelän ja YPTS:n Otto Kallion. Hieno suoritus! PT Jyväskylän pojat muutenkin olivat vireessä, kaikki voittivat omat lohkonsa.

Junioriluokka 1

Lohkovoittajien finaalipoolissa pelattiin ristiin. Luokan voitti PT Jyväskylän Nuutti Laitinen voitolla keskinäisessä OPT-86:n Eetu Hyttisestä. Kolmoseksi PT Jyväskylän Patrik Södergård, neljäs Taavi Lappalainen. FInaalipoolin ottelut olivat erittäin tasaisia ja hyvätasoisia, kolme ottelua päättyi 3-2 ja kolme ottelua 3-1.

Junioriluokka 2

Lohkokakkosten poolissa Konsta Niemelä oli terävin voittaen kaikki ottelunsa. Kakkoseksi OPT-86:n Juulia Kauppinen ja kolmanneksi OPT-86:n Luo Jiaqi. KePts:n Aaron Kelhän oli tyytyminen nelospaikkaan. Lohkon mielenkiintoisin ottelu oli Juulian ja ”Jessican” viisieräinen, harvemmin nykyään näemme tyttöpelaajien hyvätasoisia otteluita Oulussa, tässä oli semmoinen. Tässäkin lohkossa pelattiin kolme viisieräistä joten tasaista oli.

Junioriluokka 3

Lohkokolmosten poolissa kuninkaaksi nousi Otto Kallio. Ylivieskalaisten miehittämän rintaman rikkoi OPT-86:n Aapo Åvist kolmossijallaan. Kakkoseksi pelasi YPTS:n Tito Haak ja neloseksi YPTS:n Matti Herrala. Tässä poolissa selvittiin yhdellä viisieräisellä trillerillä ja kahdella 3-1 matsilla.

Junioriluokka 4

Lohkonelosten poolissa Kaarlo Lampinen voitti kaikki pelinsä puhtaasti 3-0. OPT-86:n Niilo Perkkiö toiseksi ja OPT-86:n Unto Parkkinen kolmanneksi. Kisan kuopus OPT-86:n Aleksi Jokikokko oli neljäs.

Junioriluokka 5

Lohkovitosten ykkönen oli OPT-86:n Zhu Xiwen ja kakkonen OPT-86:n Eetu Mäkelä. OPT-86:n Sofia Jokikokolle kolmas sija. Valitettavasti tämän luokan pelaajista ei ehditty ottaa palkintokuvaa.

Vastaa