Lehdistötiedote: Benedek Olah 2-4 puolivälierätappioon Timo Bollille

30504626595_2dce673df1_o

Benedek Olah hävisi Budapestin EM-kilpailuiden puolivälieränsä tänä iltana Timo Bollille erin 2-4. Olah aloitti pelin erinomaisesti, Boll näytti olevan täysin jyrän alla kaksi ensimmäistä erää jotka Olah hoiti näytöstyyliin. Kolmas erä oli tasainen loppupuolelle asti jolloin saksalainen löysi vähitellen toimivan reseptin Olahin voimakaslyöntistä pelaamista vastaan. Boll vei neljännen ja viidennen erän melko selvin lukemin samalla toimivalla konseptilla. Olah taisteli kuudennessa erässä erinomaisesti ja pääsi jo kahden pisteen päähän Bollista erän lopussa. Kokeneempi saksalainen kuitenkin hoiti itselleen loput pisteet ja koko ottelun erin 2-4. Olah osoitti ottelussa kuuluvansa Euroopan eliittipelaajiin, moninkertainen Euroopan Mestari Boll oli vaikeuksissa ja käytti kaiken osaamisensa voiton hankkimiseksi. Olahin käyrä osoittaa vahvasti ylöspäin, potentiaalia ei ole vielä läheskään kaikkea lunastettu.

“Kaksi mitalia sivu suun”, kommentoi Olah ottelun jälkeen viitaten myös sekanelinpelin puolivälierätappioon. “Huippu ei ole vain lähellä vaan nyt päästiin sinne, on vain päivästä kiinni kumpi voittaa”, summasi Olah turnauksen. Olahin tuntemukset ottelun jälkeen olivat tyytyväisen karheat, mutta silti raskaat. Olah antoi ottelun jälkeen tunnustusta Bollin pelille, “Boll osasi vaihtaa peliään ottelun aikana, hän on lajilegenda kuitenkin”, kommentoi Olah.

”Boll muutti peliään hieman kärsivällisemmäksi ja pelasi toisen pallon varmemmin, Olahin olisi pitänyt pelata rystylle hieman aikaisemmin”, kommentoi päävalmentaja Bergkvist ottelun kääntänyttä taktista muutosta. ”Boll oli myös ehkä hieman onnekas joissakin erissä, mutta hän pelaa kyllä todella viisaasti”, päätti Bergkvist analyysinsä ottelun jälkeen.