Tiedotusterveisiä

Liittohallitus kokoontui keskiviikkoiltana hiukan vajaana, kun sekä Sonja että Kimmot Arenius ja Pihkala olivat estyneitä. Puolisentoista tuntia istuttiin silti.

Valiokuntien ajankohtaisissa asioissa työvaliokunta on pitänyt yhden talouspalaverin. Pöytätennisrahaston ensimmäinen stipendihaku on loppusuoralla ja jonkin verran on pohdittu myös kesän EPYG-tapahtumaa Pajulahdessa.

Tero Naumi kertoi seuravaliokunnan puolesta, että Seuraillassa 25.3 oli mukana 14 seuraa. Kokemus oli hyvin positiivinen. Nyt suunnitellaan seurapäivää syksylle, alustavasti Jyväskylään. Kuopiossa on pidetty seuraleiri ja mailapelikiertue on vieraillut Turussa. Erityinen ilonaihe on OKM:n päättämät uudet seuratuet: OPT-86 sai 22 000 € valmennuspäällikön palkkaamiseen, PT 75 ja PT Jyväskylä 12 000 € valmennuksen yhteishankkeeseen ja LPTS 6 000 € matalan kynnyksen pingiskouluun. Henri Pelkonen on ”konsulttinamme” tehnyt näissä erinomaista työtä.

Teemu Oinas raportoi kilpailuvaliokunnan puolelta, että 13- ja 15-vuotiaiden SM Oulussa onnistui hyvin. SM-sarjan lopputurnauksen ja ykkösdivarin karsintaturnauksen aikataulut ilmestynevät viikonloppuna. Ensi kauden kilpailuhaku on käynnissä, aikaa ensimmäisellä kierroksella on vielä kuluvan kuun loppuun saakka. Toukokuussa edessä ovat Veteraani-SM ja Nappulaliigan ja 18-vuotiaiden SM Koskella.

Valmentajavaliokunnan puolesta ei ollut juuri kerrottavaa. Mika Räsänen sanoi kuitenkin, että yksi valmentajailta on tarkoitus järjestää vielä ennen kesää.

Mika jatkoi huippu-urheiluvaliokunnan asioissa todeten, että kansainvälinen kalenteri täyttyy niin kovaa, että meillä alkaa olla puutetta valmentajista. Juniorit olivat leirillä Portugalissa, tulevalla viikonlopulla menee junnuja Söderhamniin (Lassi, Maria, Aleksandra ja Leonid) ja toiset ensi viikolla Itävaltaan (Sam ja Aleksi). Benedek Oláh on lähdössä WTT-kisoihin USA:aan. Kesäkuussa on Euroopassa WTT-kisoja ja aikuisten EM on elokuun lopulla Münchenissä. Naiset selvittivät tiensä EM-karsinnan seuraavaan vaiheeseen syksylle. Junioreilla kesän ohjelmassa ovat mm. NETU ja JEM.

Jyrki Nummenmaa totesi veteraanivaliokunnan puolesta, että Veteraani-SM:n ilmoittautuminen on päättymässä. Vielä mahtuu mukaan! Jyrki jatkoi IT-valiokunnan asioissa todeten, että kilpailunvetosofta etenee vanhaan malliin eli varovaisesti.

Hannu Sihvo raportoi paravaliokunnan asioissa, että kisat Espanjassa menivät hyvin. Aino kävi voittamassa sekanelin espanjalaisen partnerinsa kanssa. Timo ja Iivari ovat ensi viikolla leirillä Pajulahdessa. Aino ja Aaro ovat menossa Pariisiin kisoihin, Laskon kisoihin lähtevät Timo ja Aino. Leireilyäkin jatketaan vielä ennen EPYG:iä, johon Aaro osallistuu.

Sääntö- ja tuomarivaliokunnan asioissa todettiin, että sääntökirjan päivitys ensi kaudeksi vielä kesken. Päällä on jopa kansainvälistä selvitystyötä, kun mailasäännöksiin on yllättäen ilmestynyt tarkennuksia. Tavallisen pelaajan näkökulmasta ne eivät kuitenkaan ole kovin merkittäviä. Jo vakiintuneeseen tapaan päivitetyt säännöt ovat liiton sivuilla varmasti kun uusi kausi taas alkaa.

Kansainvälisissä asioissa totesimme, että Sonja on parhaillaan ETTU:n kokouksessa Montenegrossa. Sieltä ei uutta kuulunut, mutta Finlandia Openin kohtalo on edelleen epävarma.

Kuittasimme myös kevätliittokokouksen päätökset, joista on raportoitu erikseen. Pöytäkirja ilmestynee viikon sisällä liiton sivuille. Hallitus sai kokouksessa ponnen Suomessa vakituisesti Suomessa asuvien ulkomaalaisten sarjapelaamisen helpottamisesta ja sääntöjen selkiyttämisestä. Tämä asia ei vielä ole valmis. Sääntö- ja kilpailuvaliokunta jatkavat keskustelua.

Alkuvuoden taloustilanteesta ei ollut uutta kerrottavaa. Myönteisiä uutisia ovat, että saimme OKM:ltä 10 000 € erityisavustuksen Finlandia Openiin ja 15 000 € parakisaan. Mailapelihanketta ei enää tuettu. OKM:n uutta valmentajahanketta pohditaan.

Moitin puheenjohtajaa kovasti unohtamisesta. Tällä viikolla kävi ilmi, että hän on kokonaan unohtanut ”lisenssikeskustelun”, johon hallitus sai syksyn liittokokoukselta ponnen. Nyt pitää siis pohtia ”loppukauden lisenssialennusta”. Kun näin on tehty, keskustelu on laajentunut muihinkin maksuihin, jotka ovat syksyn liittokokouksen asia (sarjamaksut ja kilpailulupamaksut esim.). Yksi tavoite on myös, että nuoret pingiskoululaiset olisi nopeasti saatava lisenssipelaajiksi. Perustimme tätä kokonaisuutta pohtimaan työryhmän, jota vetää Matti Kurvinen. Jäsenet ovat Teemu Oinas, Tero Naumi, Mika Räsänen ja allekirjoittanut.

Vaihdoimme muutaman sanan myös Olympiakomitean häirintäkohusta. Jo nyt on tiedossa, että OK:n ylimääräinen kokous tullaan järjestämään. SPTL:ssä otamme asian rauhallisesti ja seuraamme tilannetta.

Liittohallitus piti noin kuukausi sitten erillisen strategiakokouksen. Tilaisuuden erinomaisesti vetänyt Matti Kurvinen teki samalle porukalle tiivistyksen kokouksen annista. Sen mukaan Gumbostrandin linjaukset keväällä 2020 ovat edelleen hyviä, mutta niiden toteutus on kärsinyt varsinkin koronan takia. Uusina asioina todettiin, että pysyvät pelipaikat, nuorten tyttöpelaajien määrä ja uusi kilpailunveto-ohjelma ovat erittäin tärkeitä hankkeita. Työvaliokunta ottaa halliasian kontolleen ja tyttöpingistä on aloiteltu sekä EU-hankkeena että ”Valmentaa kuin nainen” -hankkeen nimissä. Johanna Kaimio ja Taneli Keinonen ovat jälkimmäisissä keskeisiä henkilöitä liitolle.

Puhuimme myös ensi vuonna edessä olevista liiton 85-vuotisjuhlista. Ne tullaan todennäköisesti viettämään syysliittokokouksen 2023 yhteydessä. Kehotan seuroja jo nyt miettimään ansiomerkkien anomisia ja muita huomionosoituksia. Edellisen kerran niitä jaettiin isommassa määrin kolme ja puoli vuotta sitten 80-vuotisjuhlissa.

Vielä pohdimme ITTF:n hyväksymän ”irtomaton” tilaamista. Sen hinta olisi tällä hetkellä varsin edullinen, mutta säilytyspaikka on meille haaste. Rullat ovat aika isoja ja painavat yli 80 kg kappale. Tästä asiasta ei ainakaan vielä tullut valmista.

Seuraavan kerran hallitus kokoontuu 30. toukokuuta.

Vastaa