STARPRIL 23-24.2.2022 – Raportti

Raportti on nyt valmis!

Maardun pirteä joukkue toi väriä kilpailuun!

Pakkohan oli tarttua toimeen, kun kilpailuvaliokunta kertoi, että nyt on vapautunut hyvä viikonloppu kilpailulle. Siispä kalenteriin lisättiin uusi kilpailu, jonka nimeksi tuli – tietysti – STARPRIL. Kilpailun järjestämiseen tuli vielä enemmän painetta kun virolainen Maardu-seura ilmoitti tulevansa sinne jo ennen kuin kisoja oli vielä myönnettykään eli 21.3. Siitä tuli myös vastuu saada tarpeeksi suomalaisia osanottajia, jotta kisoissa on tunnelmaa niin, etteivät virolaiset vieraat joudu pelaamaan puolityhjässä salissa. Ajankohta pelotti vähän, koska se oli pääsiäisen jälkeen ja monet perheethän saattoivat olla pidennetyllä pääsiäislomalla. Viikonloppuna oli myös liigaturnauksia eri puolilla Suomea ja monet vakiovieraistamme pelasivat niissä. Latviassa järjestettiin veteraanien NETU. Myöhemmin ilmeni, että Ruotsiin meni pieni junioriporukka ja Tallinnassa pelattiin seurajoukkueiden turnaus.  Mutta hyvinhän pelaajia tuli. Jopa odottamattoman paljon eli 108, joista 100 pääsi lopulta paikalle. Startteja oli 212. Eri seuroja oli 23.

Kilpailukutsussa yritin pyrkiä siihen, ettei syntyisi liian isoja luokkia, joiden jatko-ottelut kestävät liian kauan. Ihannetapaus on se, että jatkokaaviossa on kahdeksan pelaajaa eli on neljä neljän pelaajan poolia ja siten yhteensä 16 pelaajaa. Sellainen luokka kestää 20 minuutin ottelukohtaisella kestolla 3 h 20 min. Silloin jää vähän aikaa viisieräisten pelien ryväksille ja palkintojenjaolle.

Toimitsijanpöytä sai olla rauhassa!!!

Valitukseni on kuultu! Nämä kisat olivat rauhallisuuden suhteen lähes paratiisi. En muista toista vastaavaa. Ei tullut turhia kysymyksiä, vaikka muutamia kysymyksiä tuli kesken kuulutuksen mutta se on normaalia. Sain keskittyä kilpailujen vetämiseen oikein mukavasti. Ellei itse ole sitä kokenut, ei tiedä, kuinka paljon saa enemmän aikaan, kun ei koko ajan keskeytetä eikä kuule lähestyvien askelten kopinaa. Varsinkin sunnuntaina kilpailujen vetäminen oli hankalaa väsymyksen ja päänsäryn vuoksi.

Vain muutama ”Arto heitä pallo” -huuto kuului. Kaksi henkilöä ovat silti ehdolla Aasi-muki -palkinnon saajaksi. He kun heti salille saavuttuaan purjehtivat eteeni kysymään ”onko kisat aikataulussa?”.

Kysymys aikataulussa pysymisestä saattoi olla aiheellinen silloin, kun ei ollut vielä käytössä luokkien jakamista ryhmiin. Silloinhan viivästymisiä saattoi tulla ja tulikin. Mutta nyt se kysymys on yleensä täysin tarpeeton, vaikka jollain pöydällä saattavatkin vielä edellisen ryhmän pelit jatkua, kun uusi ryhmä alkaa.

Team Maardu

Oli iloinen asia, kun Maardu ilmoitti jo kuukausi sitten tulevansa STARPRIL:iin. Kuvassa joukkue kilpailujen päätyttyä. Edessä kolmas oikealta joukkueen suurin tähti Julia Bragina, joka on Viron 2010-tyttöjen toinen ja 2007-tytöissäkin viides. Ja edessä oikealla Kira, 5. Kuulemme hänestä vielä! 😊

Maardun tulo merkitsi myös vastuuta  kuten aina ulkomaalaisten juniorijoukkueiden tullessa. Piti saada aikaiseksi kilpailut, jotka ovat hyödylliset ja  tunnelmaltaan mahdollisimmat innostavat Maardun pelaajille. Se oli tietysti selvää, että  ainakaan mitään tyttöjen luokkia heille ei pysty järjestämään.

Aikataulumuutos ja ikävä unohdus

Kun osallistujia ei tullut tarpeeksi alkuperäisen kilpailukutsun perusteella ja koska se oli muutenkin epäonnistunut Maardun pelaajien kannalta, päätin siirtää klo 17:n ryhmän luokat kahteen ensimmäiseen ryhmään. Eli M-1650 meni klo 9:n ryhmään ja M-1300 klo 13:n ryhmään. Näin saatiin aikaiseksi täyspainoinen sunnuntai. Ilmoittautumisajan umpeuduttua M-1300:ssa oli 11 ja M-1650:ssä vain 9 osallistujaa. Kolmen pelaajan M-2000 peruutettiin joka tapauksessa. Ilman tätä siirtoa oltaisiin pelattu viidellä pöydällä (5+6 ja 4+5) klo 21:een asti ja aiemmat ryhmät olisivat epäonnistuneet. Muutoksesta kerrottiin SPTL:n sivuilla tiistaina 19.4. seuraavasti:

Valitettavasti kamala kiire etukäteisjärjestelyissä ja väsymys aiheuttivat sen, että  ilmoittautuneille pelaajille ei kerrottu muutoksesta henkilökohtaisesti, vaikka tuossa toisin luvattiin. Kun sitä en vaan jaksanut tehdä saman tien, asia unohtui. Ei vaan ollut hetkenkään rauhaa. Tällä tavalla kaksi M-1300-pelaajaa ja yksi M-1650-pelaaja jäivät tulematta. Heille esitän tässä syvät pahoitteluni. Tällaista tämä vaan on, kun yksin järjestää. Työtaakka on niin kova, että virheitäkin sattuu. Tosin olin varma siitä, että kisojen peruskävijäporukka saa valtaosin tiedon SPTL:n sivuilta ja viimeistään arvonnoista. Ja niinhän kävikin. Mutta kolme pelaajaa ei saanut. Tosi ikävä juttu, koska heillä oli isot pelihalut.

Innovaatio ilmoitustaulun käytössä

Arvontojen laittaminen ilmoitustaululle on ollut aina iso työ. Mutta PT Espoon kisoissa näin uuden innovaation. Ilmoitustaululle oli laitettu vain kunkin poolin osallistujat. Ei siis yhteenvetotaulukkoa ja ottelujärjestyksiä. Ne listat tulevat kuulemma automaattisesti Welhosta. Vaikka Welhoa ei olekaan käytössä, päätin heti ottaa tämän idean käyttöön. En alkanut kuitenkaan näpertää pelkkiä nimilistoja vaan jätin vain ottelujärjestysosat pois. Ja näin ilmoitustaululle mahtui kunkin ryhmän arvonnat nätisti alekkain. Vasemmalta lukien kello 09:00, 13:00 ja 17:00. Otsikot unohdin vain printata.

Kiitos innovaatiosta PT Espoo ja Toni Soine!

Pelaajan valmentaja paikalla!

Nähtiin sellainenkin ihme, että kilpailuissa vieraili valmentaja, joka vetää treenejä kilpailussa olleelle juniorille. Siis ihme, kun kyseessä ei ole juniorin isä tai äiti. Tämä on Suomessa harvinaista herkkua nykyään. Muissa Euroopan maissahan tilanne on päinvastainen. On harvinaista, että juniorit ovat kilpailuissa ilman valmentajiaan. Mutta toisaalta vain Suomessa valmennuksesta eivät vastaa kokopäivätoimiset valmentajat.

Tarvitsemme kilpailuissa käyviä yli 1900-pelaajia!

Kilpailut ovat muuttuneet pitkälti niiden pelaajien kilpailuiksi, joilla on ratingia 1600 tai vähemmän. Laskin, että niistä 105 pelaajasta, joilla on ratingia 1900 tai enemmän, vain 13 käy muissa kilpailuissa kun SM-kilpailuissa ja niissä 2-3 GP-kilpailussa. Tilanne ei ole paljoa parempi myöskään 1800 pelaajien suhteen. 1800-1899-pelaajia on 55. Heistä kilpailuissa käy 12 pelaajaa. Eli Suomessa on 25 sellaista kilpailuissa käyvää pelaajaa, jolla on ratingia 1800 tai enemmän!

Park Jinheu tuli Englannista Suomeen vain pelatakseen STARPRIL-kilpailussa!

Aiemmin Suomessa opiskelijavaihdossa ollut ja silloin MBF:ssä pelannut Park Jinheu teki uskomattoman teon. Hän lensi Englannista Suomeen vain pelatakseen STARPRIL:in lauantaipäivänä! Hän tuli Suomeen perjantai-iltana ja palasi Englantiin lauantai-iltana. Hän on väitellyt Cambridgessä ja jatkaa siellä tutkimustyötä. Tulisi mielellään takaisin Suomeenkin! Tulevaisuus on kuitenkin vielä auki. Hän halusi tulla muistelemaan Suomen vuosiaan ja tavatakseen vanhoja pöytätennistuttuja. Niin hyvät muistot Park Jinheulla on Suomen vuosista!

Seuraavalla videolla hän häviää tosi pitkän pallon Starin Linda Pihelgasille vuonna 2015. Muisti itsekin hyvin tämän videon. 😊 Park Jinheu on puolustuspelaaja. Se selittää tämän alakierteilypallon.

Kun olette maksaneet käteisellä, varmistakaa että nimenne perään tulee ruksi!

Käteismaksujen kerääminen on virhealtista toimintaa. Helposti unohtaa laittaa ruksin pelaajan nimen perään maksulistassa, kun maksu on saatu. Jälkeen päin on sitten vaikea tietää, kuka on oikeasti maksanut ja kuka ei. Itse pyrin tekemään niin, että laitan ruksin heti ensi töikseni, kun joku tulee maksamaan. Vasta sitten otan rahan vastaan. Mutta tämäkään ei toimi 100 %:n luotettavuudella. Niinpä kolmen maksutapahtuman yhteydessä oli ruksin laittaminen unohtunut. Onneksi maksajat itse muistivat maksaneensa!

Siispä varmistakaa aina, että nimenne perään laitetaan ”maksettu” -ruksi, kun olette maksaneet kilpailumaksunne!

Rating-pisteiden kasvattajien TOP-20

Seuraavassa taulukossa listataan 20 eniten ratingpisteitä kasvattanutta pelaajaa:

Palkintosijojen saajien TOP-10

Andreas Köhler oli ylivoimainen palkintosijojen kerääjä!

Yleisnäkymä oli nuorekas!

Kilpailuiden yleisnäkymä oli nuorekas. Tuli mieleen jo 70-80-lukujen kulta-aikojen salinäkymä. Kilpailut eivät siis pyöri enää ollenkaan 70-80-lukujen pelaajien voimin. Uutta nuorta pelaajaa tulee mukaan ja aikuisiällä lajin harrastamisen aloittaneet täydentävät mukavasti joukkoa.

MK

Harmillisesti tämän luokan muutenkin vähäinen osallistujamäärä pieneni poisjääntien vuoksi. Erityisesti olisi ollut mielenkiintoista nähdä, miten vanhan liiton Vesa Lappi olisi taistellut Alinaa vastaan! Joka on siis deffu, joka osaa lyödä ikävästi.

Kuusi pelaajaa oli mukana, joten luokka pelattiin yhtenä kuuden pelaajan poolina.

Luokka oli kaikesta huolimatta mielenkiintoinen ja lopputulos olisi voinut olla toinen. Juho Kahlos johti Lassi Lehtolaa erin 2-0 ja kolmatta 10-9 tai 11-10. Yksi ottelupallo oli kuulemma ollut. Valitettavasti ottelu ei tainnut tallentua kilpailuvideolle, koska kamera oli käännetty pöydille 1-4.  Mutta Joonatan Khosravi teki melkoisen tempun neljännessä ottelussaan voittamalla Alina Jagnenkovan 3-2! Se oli aika kova saavutus pelaajalle, joka palaa kilpailuihin pitkän tauon jälkeen. Nimittäin ei ole helppoa pelata niin hyvää puolustuspelaajaa kuin Jagnenkovaa vastaan! Jagnenkova kuitenkin varmisti viimeisellä kierroksella luokkavoiton voittamalla Lehtolan  3-0. Hän  oli pitkään alla ensimmäistä erää mutta onnistui nousemaan 12-10-voittoon. Khosravi hävisi viimeisen ottelunsa Kahlokselle 0-3, mutta voittokaan ei olisi nostanut häntä kolmatta sijaa korkeammalle.

Kiva luokka loppujen lopuksi vaikka pelaajia oli vain kuusi! Alina Jagnenkova toi kivasti väriä mukaan.

Kuvassa vasemmalta toiseksi tullut Lassi Lehtola (MBF), luokkavoittaja Alina Jagnenkova (Maardu LTK, Viro), kolmanneksi sijoittunut Juho Kahlos (TIP-70) ja neljänneksi sijoittunut mutta myös kolmannen palkinnon saanut Joonatan Khosravi (Pars).

NK

Naisten kaksinpeliin järjestin suomalaistyttöjen kirittäjiksi Maardun tyttöjä. Näin saatiinkin mukava yhdeksän pelaajan luokka. Ensin pelattiin kolme kolmen pelaajan poolia, joiden ykköset pelasivat jatkopoolin sijoista 1-3 ja kakkoset oman jatkopoolin, jonka voittaja sai toisen kolmannen palkinnon. Ella Kellow selviytyi luonnollisesti TOP-3-pooliin, mutta alemmassa jatkopoolissa oli vain Maardun pelaajia. Yang Yixin hävisi kuitenkin vain niukasti Ksenija Braginalle 1-3 ja vielä niukemmin Polina Staroverovalle 2-3 johdettuaan erin 2-0 ja viides 9-11.

Maardun tytöt olivat ihmeissään, miksi heidän pitäisi pelata jatkopooli toisiaan vastaan, kun saavat pelata harjoituksissa joka ilta toisiaan vastaan. Mutta rahapalkinnosta kertominen antoi kovan taistelutahdon eikä tullut kuuloonkaan jakaa palkintoa kolmeen osaan ilman pelaamista! Tytöt pelasivat tietysti ristiin. Eräsuhteilla voittajaksi ja kolmannen palkinnon saajaksi tuli Julia Bragina, joka on 2010-tyttö.

Ylempi jatkopooli meni sijoitusten mukaan. Ella Kellow vei kyllä toisen erän Jagnenkovalta, mutta sitten Jagnenkovan puolustus oli murtumaton: 3-1.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Ella Kellow (TIP-70), luokkavoittaja Alina Jagnenkova (Maardu LTK, Viro) ja kolmanneksi sijoittunut Ksenija Bragina (Maardu LTK, Viro).

Julia Bragina (Maardu LTK, Viro) sai myös kolmannen palkinnon:

Nuoret-rating 1

Normaalin Juniori-ratingin mukaan laitoin ikärajaksi 2001 kahdesta eri syystä. Ensinnäkin halusin mukaan enemmän nuorta porukkaa, kun vielä juniori-ikäisiä on niin vähän.  Sen toisen syyn arvasikin herra Vincent Joki turkasen hyvin kysyessään, kenenkä vuoksi ikäraja on tämä 😄 . Osui ja upposi! Nimittäin oli vähän suunnitelmissa, että Alina Jagnenkova tulisi jo lauantaiksi kilpailemaan ennen sunnuntaina tullutta pääjoukkoa. Hänelle olisi tarvittu kahta luokkaa ja tämä olisi ollut se toinen M-2100:n ohella. Laitoin samalla ikärajaksi 2001, vaikka Jagnenkova on 2002, jotta luokka olisi U20.

Kahdeksan parasta laitettiin siis ykkösryhmään ja loput pelasivat kakkosryhmässä. Ykkösryhmässä oli rahapalkinnot.

Pelaajat jaettiin kahteen neljän pelaajaan pooliin. Niissä nähtiin vain yksi eräänlainen yllätystulos. Maardun Kevin Kukk voitti Riku Anderssonin 3-1 ja meni poolikakkosena jatkoon.  Kukk laittoi myös Lassi Lehtolan lujille semifinaalissa, jonka Lehtola lopulta voitti viidennessä erässä 11-5.  Vastaavasti Juho Kahlos selvitti oman semifinaalinsa Ella Kellowia vastaan suoraan 3-0.  Finaali oli tiukka viidenteen erään asti, mutta siinä Lehtola repäisi selvän 11-3 – voiton.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Juho Kahlos (TIP-70), luokkavoittaja Lassi Lehtola (MBF) ja kolmanneksi sijoittunut Kevin Kukk (Maardu LTK, Viro). Toinen kolmanneksi sijoittunut Ella Kellow (TIP-70) oli poistunut ennen palkintojen jakoa.

Nuoret-rating 2

Pelaajia riitti vielä toiseen ryhmään. Kakkosluokassa oli seitsemän pelaajaa, joista parhaan rating leikkurilistalla 926. Viisi pelaajaa PT Espoosta ja kaksi TIP-70:stä. Hyvä PT Espoo! Finaalissa Joonas Kokko voitti Otta Suokkaan 3-2.

Vasemmalta toiseksi sijoittunut Otto Suokas, luokkavoittaja Joonas Kokko, kolmanneksi sijoittuneet Lenni Sell ja Roman Tamilin. Kaikkien seura PT Espoo.

M-2100

Vain kahdeksan pelaajaa osallistui tähän lauantain korkeimpaan luokkaan.  Heistäkin vain kolmella oli yli 1800 pistettä ratingia ja tietysti näistäkin jäi yksi pois. Suurin rating 1906. Silti luokka ansaitsee paikkansa lauantain ”miesten kaksinpelinä”. Finaalissa Juho Kahlos voitti kilpakentille palanneen Joonatan Khosravin 3-1. Ei suuri yllätys, koska Khosravilla oli vain kaksi ratingpistettä enemmän.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Joonatan Khosravi (Pars), luokkavoittaja Juho Kahlos (TIP-70), kolmanneksi sijoittuneet Kevin Kukk (Maardu LTK, Viro) ja Jesse Ikola (KoKu).

M-1800

Tähän lauantai-illan luokkaan tuli 13 pelaajaa, joista kolme oli yli 1700-pelaajia.

B-lohkossa Jose Ramos (1601) oli lähellä tehdä yllätyksen Aleksi Ikolaa (1726) vastaan, mutta hän menetti 2-0-eräjohdon ja viidennen erän 21-23! Vastaavasti Ramos sitten yllätyshävisi Christian Kleinille (1507) 0-3 ja jäi pooliin. C-poolissa Måns Paul yllätti yli 100 pistettä ylempänä olevan Hannu Tolvasen ja meni poolikakkosena jatkoon. D-poolissa Vincent Joki voitti pitkän tauon jälkeen kilpailuissa pelanneen Mikko Hännisen ja otti poolin  ykköspaikan.

Molemmat finalistit olivat tappiolla semifinaaliaan 1-2, mutta nousivat 3-2-voittoon. Vincent Joki (1621)  teki pienen yllätyksen voittamalla Aleksi Ikolan (1726). Finaalissa Jesse Ikola voitti Joen 3-2. Joki johti finaalia erin 2-0.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Vincent Joki (TIP-70), luokkavoittaja Jesse Ikola (KoKu) ja kolmanneksi sijoittunut Aleksi Ikola (KoKu).

Riku Andersson (LeVi) sai palkintonsa ennen palkintojenjakoa.

M-1700

Mukana  oli 14 pelaajaa. Lähellä oltiin ihannetta eli 16 pelaajaa.

Vain A-poolissa ykköseksi sijoitettu piti ykköspaikkansa eli Kevin Kukk. B-poolissa Suphanat  Chonwachirathan (1554) voitti Mikko Hännisen (1695) 3-0, C-poolissa Kimmo Pohjonen (1570) voitti Kai Hartzellin (1601) 3-1 ja D-poolissa Tapio Passinen (1574) voitti Rocka Merilahden (1579) 3-0.

Tiukin kvartta oli Kukkin ja Hartzellin välinen. Hartzell johti viidettä jo 8-5, mutta Kukk voitti sen 11-9.  Suphanat  Chonwachirathan 3-0-voitto Merilahdesta oli pieni yllätys.

Semifnaaleissa Mikko Hänninen johti Kevin Kukkia erin 2-1 mutta Kukk finaaliin 3-2 hienojen pallojen jälkeen. Kimmo Pohjonen lopetti Chonwachirathanin yllätykset 3-1.  Finaali oli sitten Kevin Kukkin näytöstä ainakin pisteiden mukaan: 3-0.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Kimmo Pohjonen (Stara), luokkavoittaja Kevin Kukk (Maardu LTK, Viro), kolmanneksi sijoittuneet Suphanat  Chonwachirathan (TIP-70) ja Mikko Hänninen (Star).

M-1650

Tämän luokan piti alun perin olla sunnuntaina klo 17:n ryhmässä pelattava luokka niille, joille sunnuntai-ilta sopii ohjelmaan. Koska kisaohjelmassa oli jo M-1600- ja M-1700-luokat, nimeksi tuli M-1650. Alkujaan luokassa oli vain yhdeksän osallistujaa, joista yksi ei päässyt paikalle yhdeksäksi uuden aikataulun mukaan. Mutta onneksi saatiin neljä uutta pelaajaa. Näin kasassa oli mukava 12 pelaajan ja kolmen poolin luokka.

B-poolissa Jimi Koivumäki otti kaksi hyvää voittoa Maardun pelaajista. Ensin hän voitti Karl Kukkin (2004) komean taistelun jälkeen 3-2. Koivumäki ei ollut moksiskaan vaikka hävisikin neljännen erän 10-8-johdosta huikeiden pallorallien jälkeen 11-13. Viides kotiin iloisella mielellä 11-5. Seuraavaksi hän voitti Viron 2010-tyttöjen kakkosen Julia Braginan 3-1 ja meni poolistaan jatkoon.

B-poolissa oli peräti kolme virolaista, joista yksi asuu Suomessa. Maardun Amanda Hallik (2009) nappasi kolmossijoitetun paikalta pooliykkösen paikan. Andreas Köhler oli nelossijoitettu ja meni toisena jatkoon. Hän hävisi Hallikille viidennessä 16-18!

C-poolin kärkiottelu oli ns. klassikko. SIinä Esa Ahde (1391) nappasi ykkössijan Toivo Ridalilta (1415) 3-1-voitollaan. Ridal oli ollut ahdingossa myös Maardun Polina Staroverovaa vastaan: 0-2 alla ja neljäs erä 12-10!

Andreas Köhler (1103) otti melkoisen yllätysvoiton jatkokaavion kvartassa voittamalla Toivo Ridalin 3-1.  Vastaavasti Jimi Koivumäki (1321) pudotti kvartassa Esa Ahteen 3-1 ja semifinaalissa Amanda Hallikin 3-0.  Tapio Passinen oli kuitenkin liian hyvä sekä Köhlerille semifinaalissa että Koivumäelle finaalissa.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Jimi Koivumäki (TIP-70), luokkavoittaja Tapio Passinen (PT Espoo), kolmanneksi sijoittuneet Amanda Hallik (Maardu LTK, Viro) ja Andreas Köhler (MBF).

M-1600

Tämä luokka pelattiin lauantaina ja M-1650 sunnuntaina.  Se oli kilpailujen suurin luokka 21 osallistujallaan.

Muutama yllätys nähtiin pooleissa. B-poolissa Aaro Mäkelä (1412) otti ykköspaikan voittamalla Park Jinheun (1553) 3-1. E-poolissa nelossijoitettu Andreas Köhler (1103) yllätti  ykkössijoitetun Pertti Kainulaisen (1460) 3-0 ja nousi lopulta eräsuhteilla pooliykköseksi. Kainulainen kakkosena jatkoon ennen Toivo Ridalia. F-lohkossa Jouni Pajunen (1248) voitti Eleonoora Roosioksin (1347) 3-1 ja meni jatkoon poolikakkosena.

16:n joukossa Köhler jatkoi hyviä pelejään ja voitti Pajusen 3-0. Esa Ahde (1391) voitti Mika Heiskasen (1444).

Kvartoissa pelattiin pitkään ja hartaasti. Kaksi viisieräistä ja kaksi neljäeräistä. Park Jinheu johti ykkössijoitettua Mergim Kelmendiä erin 2-1 ja hävisi viidennen 11-13. Kelmendi semifinaaleihin 3-2. Vastaavasti Christian Klein oli häviöllä 1-2 Touko  Lohilahtea vastaan mutta nousi 3-2-voittoon. Köhler voitti tällä kertaa Måns Paulin (1478) 3-1.

Semifinaalit päättyivät 3-1. Kelmendi voitti odotetusti Kleinin, mutta Köhler yllätti Mäkelän (1412).

Kelmendi näytti jo pysäyttävän Köhlerin hurjan menon finaalissa mennen 2-0-eräjohtoon. Mutta sitten Köhler lisäsi vauhtia ja nappasi kolme erää putkeen ottaen luokkavoiton 3-2.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Mergim Kelmendi (TuPy), luokkavoittaja Andreas Köhler (MBF), kolmanneksi sijoittuneet Aaro Mäkelä (PT Espoo) ja Christian Klein (PT Espoo).

M-1500

Lauantai-iltana tuli 13 pelaajaa taistelemaan M-1500-luokan voitosta yhden pelaajan vetäydyttyä kello 13:n ryhmän jälkeen.

C-poolissa kolmossijoitettu Jouni Pajunen nousi pooliykköseksi voittamalla Touko Lohilahden ja Hegert Lahtin. Laht johti häntä erin 2-0. D-poolissa Pate Ikola oli nelossijoitettu mutta otti kolme voittoa ja oli pooliykkönen!

Pate Ikola-yllättäjän tie katkesi kvarttoihin, kun Petteri Nieminen oli 3-1 vahvempi. Semifinaalit olivat viisieräiset ja kovaa vääntöä. Jimi Koivumäki johti Jouni Pajusta 2-0, mutta tämä tasoitti 2-2:een. Viidennessä Koivumäki sitten lasketteli voittoon 11-3. Toisessa semifinaalissa Nieminen  johti Aaro Mäkelää 2-1 , mutta Mäkelä nousi 3-2-voittoon.

Finaali oli hurjaa taistelua. Mäkelä johti kolmatta erää 9-5, mutta Koivumäki nousi 11-5-voittoon ja 2-1-eräjohtoon. Mäkelä tasoitti 14-12-erävoitollaan erät 2-2:een, mutta sitten Koivumäki lisäsi taas kierroksia ja otti viidennen 11-5.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Aaro Mäkelä (PT Espoo), luokkavoittaja Jimi Koivumäki (TIP-70), kolmanneksi sijoittuneet Petteri Nieminen (MBF) ja Jouni Pajunen (PT-2000).

M-1400

Optimaalinen luokka! 16 pelaajaa, neljä täyttä poolia. Tavoitteena pitäisi Ruskeasuolla olla, että jokaisessa ryhmässä on kolme luokkaa ja jokaisessa on neljä poolia = 12 pöytää.

A-poolissa Karl Kukkin arvioitu rating ei vastannut todellisuutta ja hän jäi neljänneksi. Muuten mentiin ratingin mukaan. Kukk kyllä johti poolikakkoseksi noussutta Markku Nykästä 2-0 ja kolmaskin oli 10-12. B-poolissa Pate Ikola (1212) otti pienen yllätyksen voittamalla Janne Viljamaan (1245) suoraan 3-0 ja meni poolikakkosena jatkoon. C-poolissa kakkossijoitettu Jimi Koivumäki nousi ykköseksi kolmella voitolla. Muut pelasivat ristiin, ja ykkössijoitettu John-Axel Stråhlman meni eräsuhteilla jatkoon. D-poolissa Andreas Köhler nousi kakkoseksi ja pudotti ykkös/kakkossijoitetun Hegert Lahtin jatkosta.

Kvartoissa Köhler (1103) yllätti Timo Averjanovin (1240) 3-0. Pate Ikola (1212) otti puolestaan uransa viimeisen voiton Jimi Koivumäestä (1321) – näin näkisin tulevaisuuden. 😎😄 3-0! Ikolan taival katkesi kuitenkin semifinaalissa Köhleriin, joka voitti finaalinkin. Siinä kaatui Esa Ahde 3-1.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Esa Ahde (PT Espoo),  luokkavoittaja Andreas Köhler (MBF) ja kolmanneksi sijoittunut Pate Ikola (KoKu). Toinen kolmanneksi sijoittunut Timo Myllykangas (TIP-70) poistui ennen palkintojenjakoa ja valokuvia.

M-1300

Valitettavasti tästä luokasta joutui jäämään kaksi pelaajaa pois, kun en muistanut ilmoittaa heille henkilökohtaisesti aikataulumuutoksesta (17 –> 13).  Mukana oli lopulta 12 pelaajaa, kun heidän tilalleen saatiin muutoksen vuoksi kolme muuta pelaajaa. Neljä kolmen pelaajan poolia oli tuloksena, kun olisi tietysti pitänyt olla kolme neljän pelaajan poolia.

Poolissa A pelattiin ristiin, kun poolin kolmossijoitettu Otto Suokas voitti Julia Braginan. Hän meni sitten eräsuhteilla jatkoon pooliykkösenä, ja Bragina putosi jatkosta. Poolissa B Joonas Kokko (898) nousi poolikakkoseksi voittamalla Paul Lindholmin (1138) 3-0.

Jatkokaavion kvartassa Timo Averjanov taisteli upean voiton Polina Staroverovasta, joka johti jo erin 2-0 (-9,-7,10,10,9). Andreas Köhler (1103) pudotti Esa Walliuksen (1276) 3-2.

Semifinaaleissa Köhler ei löytänyt keinoa Amanda Hallikin peliä vastaan, joten Hallik meni finaaliin suoraan 3-0. Finaali oli kilpailujen viimeinen ottelu sunnuntai-iltana. Hallik meni jo 2-1-johtoon, mutta valtaisella taistelutahdolla Averjanov nousi 3-2-voittoon.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Amanda Hallik (Maardu LTK, Viro), luokkavoittaja Timo Averjanov (TIP-70) ja kolmanneksi sijoittunut Otto Suokas (PT Espoo).

Andreas Köhler (MBF) sai kolmannen palkintonsa ennen palkintojenjakoa.

M-1200

Osallistujia oli 14. A-poolissa käytiin hurja taistelu poolin ykkössijasta. Joonas Kokko (898) yllätti Sami Koivumäen (1156) 3-2. Kohtuullisen tasainen vääntö: -9,9,-10,9,9.  B-poolissa Paul Lindholm menetti ykköspaikkansa, kun Otto Suokas ja William Nguyen hönkivät ohi. C-poolissa uutta tulemistaan tekevä Jorma Ollikainen menetti kakkospaikkansa Markus Strandströmille (viides 11-9). D-poolissa Lenni Selli nappasi kakkospaikan ennen Pentti Saarista ja Raimo Jokitulppoa.

Jatkokaavio meni ratingien mukaan paitsi finaali oli siinä mielessä yllätys, kun Andreas Köhler (1103) voitti Sami Koivumäen (1156) 3-0.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Sami Koivumäki (TIP-70), luokkavoittaja Andreas Köhler (MBF), kolmanneksi sijoittuneet Joonas Kokko (PT Espoo) ja William Nguyen (TIP-70).

M-1100

Luokkaan osallistui lopulta vain 11 pelaajaa parin poisjäännin vuoksi. Tietenkin ne olivat samasta poolista, joten kolmen pelaajan pooli supistui yhden pelaajan pooliksi. Enää ei kuitenkaan ehtinyt arpoa uusiksi.

Oikeastaan ainoa varsinainen yllätys nähtiin D-poolissa, kun Jesper Sjöholm (714) voitti Ilpo Salon (942) 3-2 oltuaan häviöllä erin 0-2. Salo kuitenkin eräsuhteilla poolikakkosena jatkoon.

Toinen semifinaali oli jännittävä. Otto Suokas johti jo erin 2-0 Mia Kellowia ja kolmas erä Kellowille 12-10. Kellow kuitenkin finaaliin, jossa hän voitti Maardun vahvan Vitalii Osmuskinin 3-0.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Vitalii Osmuskin (Maardu LTK, Viro), luokkavoittaja Mia Kellow (TIP-70), kolmanneksi sijoittuneet Tea Stråhlman (PT Espoo) ja Otto Suokas (PT Espoo).

M-1000

Mukana oli sopivasti 10 pelaajaa, joten luokka pelattiin kahtena viiden pelaajan poolina. Poolien yllätyksiä on turha sen tarkemmin katsoa, koska erot ratingeissa pienet.  Elina Veidenbaumin nousu A-luokan nelossijoitetun paikalta poolikakkoseksi on kuitenkin syytä noteerata.

Jatkokaaviossa Mia Kellow jyräsi ja vei voiton 3-0-lukemin. Finaalissa kaatui William Nguyen. Kellow ei hävinnyt poolinsa neljässä ottelussakaan erääkään.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut William Nguyen (TIP-70), luokkavoittaja Mia Kellow (TIP-70), kolmanneksi sijoittuneet Pentti Saarinen (BF-78) ja Elina Veidenbaum (Smash).

M-900

Mukana oli 17 pelaajaa poisjääntien jälkeen. Ehkä poolien kovin ottelu oli B-poolin kärkiottelu, jossa Uljana Kornilieva piti ykköspaikkansa voittamalla Jesper Sjöholmin 3-2.

Elina Veidenbaum meni jatkokaavion finaaliin 3-1, 3-2 ja 3-2-voitoin, joista semifinaali Uljana Kornilievaa vastaan  oli erityisen tiukka. Kornilieva johti erin 2-1. Finaalissa Ilari Sell oli parempi 3-1.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Elina Veidenbaum (Smash), luokkavoittaja Ilari Sell  (PT Espoo), kolmanneksi sijoittuneet Juri Urmaste (Maardu LTK, Viro) ja Uljana Kornilieva (Maardu LTK, Viro).

M-800

Luokassa oli 10 pelaajaa, joten luonnollisesti pelattiin kaksi viiden pelaajan poolia. Muuten mentiin tarkkaan sijoituksen mukaan, mutta A-poolissa ratingia vailla ollut Lenni Sell voitti poolin puhtaalla pelillä.  Aikakirjoihin merkittäköön myös Aku Kauran voitto B-poolissa Lars-Wilmer Stråhlmanista. 1-2-tappiotilanteesta 3-2-voittoon: 12-10 ja 11-6!

Jatkokaaviossa Elina Veidenbaum jatkoi poolin neljän 3-0-voiton jälkeen kahdella 3-0-voitolla ja nappasi luokkavoiton. Yllättäjä Lenni Sell kaatui finaalissa 11-7, 11-7, 11-4.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Lenni Sell (PT Espoo), luokkavoittaja Elina Veidenbaum (Smash), kolmanneksi sijoittuneet Sigrid Kukk (Maardu LTK, Viro) ja Sam Londen (MBF).

M-700

Saatiin mukavasti kolme neljän pelaajan poolia, kun osallistujia oli 12.  B-poolin sankari oli Janne Hietalahti, joka ratingia vailla olevana nousi poolikakkoseksi. C-poolissa Joel Koivumäki pelasi klassikon Orvo Kattaista vastaan häviten tällä kertaa viidennessä 9-11. Molemmat jatkoon kahdella voitolla. Koivumäki nappasi kansainvälisen voiton voittamalla Elizaveta Vostsinan 3-0.

Semifinaaleissa oli kaksi suomalaista ja kaksi virolaista ja finaalikin oli Suomi vastaan Viro. Siinä Janne Hietalahti voitti Juri Urmasten 3-0.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Juri Urmaste (Maardu LTK, Viro), luokkavoittaja Janne Hietalahti (PTS Sherwood), kolmanneksi tulleet Sigrid Kukk (Maardu LTK, Viro) ja Orvo Kattainen (Atlas).

 

 

Vastaa