Virtus European Regional Games 16.-24.7.2022 Krakova, Puola

Päivitetty 22.7.2022

Vantaalainen pöytätenniksenpelaaja Timo Averjanov edustaa Suomea kehitysvammaisten urheilun VIRTUS-järjestön Euroopan mestaruuskilpailuissa Puolan Krakovassa 16.–24. heinäkuuta. Averjanovin pöytätennisturnaus käynnistyy maanantaina 18.7.

Special Olympics on toinen suurista kehitysvammaisten urheilujärjestöistä. Siinä missä VIRTUS on huippu-urheilupainotteisempi ja sen kautta urheilijat voivat yltää aina paralympialaisiin saakka on Special Olympicsissa painotus enemmän kaikkien kehitysvammaisten urheilijoiden yhtäläisissä mahdollisuuksissa kilpailla ja tavoitella mitaleita.

Averjanov oli lisäksi heinäkuun alussa Pajulahdessa järjestetyissä European Para Youth Games -kilpailuissa mukana yli-ikäisenä ja kilpailun ulkopuolisena pelaajana. Hän voitti Pajulahdessa molemmat ottelunsa.

– Tiedossa on, että Puolan kisa tulee olemaan aiempia kovatasoisempi kilpailu, mutta kulunut kausi on osoittanut, että Timon peli on mennyt suuresti eteenpäin ja hän on valmis kohtaamaan kovempiakin pelureita, sanoo Averjanovia vantaalaisessa TIP-70-seurassa valmentava Samuli Soine.

– Jännitystä on vähän, koska viimeksi osallistuin tällaisiin kilpailuihin neljä vuotta sitten Pariisissa. Odotan tapaamista vanhojen ystävien kanssa ja mahdollisuutta testata nykyistä tasoani. On myös ilo tutustua uusiin pelaajiin ja mielenkiintoista matkustaa vanhaan Krakovan kaupunkiin yhdessä Janin (Tissari) ja Jukan (yleisurheiluvalmentaja Jukka Lahti) kanssa, Averjanov toteaa.

Lähde: Paralympiakomitean tiedote

19.7.2022: Averjanov sijoittui israelilaisen parinsa kanssa joukkuekilpailussa viidenneksi.

20.7.2022: Averjanov avasi voittotilinsä sekanelinpelissä yhdessä turkkilaisparinsa kanssa, lopputuloksena 5:s sija. Perjantaina on ohjelmassa henkilönkohtainen kilpailu.

22.7.2022: Kovatasoisista kaksinpeleistä ei Averjanoville voittoja irronnut, mutta sitäkin enemmän arvokasta kansainvälistä pelikokemusta. Timon kaksinpelisijoitus oli lopulta jaettu viides. Kilpailukausi jatkuu 9.-11. syyskuuta Pajulahdessa järjestettävässä Para Finlandia Openissa.