Pohjanmaan piirinmestaruuskilpailut – Kilpailutulokset ja raportti

Linkki tiedostoon: PM Pohjanmaa 2022 Tulokset.xls

Pohjanmaan piirinmestaruuskilpailut keräsivät Peräseinäjoen Ritola-halliin yllättävän mainion, 43 pelaajan osanottajamäärän.

Aamun junioriluokan kingi oli oli Porilaiset-83:n Arto Ojanen, joka hävisi luokan neljässä pelissään vain kaksi erää. Tuoreet kilpapelaajat Joel Hahn ja Milton Grannas Kotirannan Kunnosta (Vaasa) nappasivat hopeaa ja pronssia. Toisen pronssin otti Eemeli Mäenpää Seinäjoen Sisusta eivätkä veljensä Elmeri ja KoKun Emil Arvola kauas mitaleilta jääneet, koska luokka oli erittäin tasainen. Alemman jatkocupin finaali venyi viidenteen erään, jossa Por-83:n Nico Sonne voitti kisojen nuorimman osallistujan, SeSin Mykhailo Nakonechnyin.

MJ-15 palkitut vasemmalta: hopeamitalisti Joel Hahn (KoKu), kultamitalisti Arto Ojanen (Por-83), pronssimitalisti Milton Grannas (KoKu). Kuva: KoKu.
Pronssimitalisti Eemeli Mäenpää nappasi Arto Ojaselta semissä erän. Kuva: Merja Julmala.

E-luokassa (M-1300)  kaksi kvarttaa meni viidennen jatkoille SeSin Kari Jokirannan voitettua KoKun Christoffer Pörnin ja PeTon Esa Walliuksen päihitettyä Por-83:n Nikolai Belovin. Myös PeTon keskinäinen Juha Julmalan ja Vesa-Matti Repetin välillä meni viidenteen erään, jonka Repetti klaarasi.

Ykkössijoitettu Byron Papakastrisios Pietarsaaren Halexista eteni puhtaalla pelillä semeihin asti, joissa Repetti onnistui nappaamaan pari erää oltuaan 0-2 tappiolla. Toinenkin semi Jokirannan ja Walliuksen välillä meni viidenteen, jossa Jokiranta oli parempi. Finaalissa Jokiranta teki Byronille ”Repetit”, mutta jälleen nuorukainen kokosi itsensä voittaen viidennen erän selvästi.

E-luokan (M-1300) palkintokuvassa pronssimitalistien Esa Walliuksen ja Vesa-Matti Repetin (PeTo) keskellä mestari Byron Papakastrisios (Halex). Kuva: Merja Julmala.
Hopeamitalisti Kari Jokiranta (vasemmalla) päihitti kuvan kvartassa Pörnin ja semissä Walliuksen viidensissä erissä ja venytti finaalinkin viidenteen erään. Kuva: Merja Julmala.

Aamuryhmän huipensi C-luokka (M-1700), jossa KoKulainen ykkössijoitettu Jarkko Risku jäi pooliin pelattuaan ristiin seurakaverinsa Aleksi Ikolan ja Nurmeksen Seppojen Juhani Luttusen kanssa. Muuten mentiin ratingien mukaan, kun jatkokaaviossa Ikola päihitti keravalaisen PTS Sherwoodin Tapio Passisen erin 3-2 ja Jukka Dahlströmin rystykarva ei värähtänytkään Luttusen näppylää vastaan. Viisieräisessä finaalissa nuoruus Ikolan muodossa päihitti kokemuksen eli Dahlströmin.

C-luokan (M-1700) palkitut vasemmalta: hopeamitalisti Jukka Dahlström ja kultamitalisti Aleksi Ikola (KoKu) sekä  pronssimitalisti Tapio Passinen (PTS Sherwood). Kuva: Merja Julmala.
Aleksi Ikola päihitti vaasalaisten keskinäisessä C-luokan finaalissa seurakaverinsa Jukka Dahlströmin. Kuva: Merja Julmala.

Aamupäiväryhmän aloitti veteraaniluokka, jonka mestariksi ylsi neljässä pelissään vain yhden erän hävinnyt Bo-Eric Herrgård (KoKu), joka päihitti finaalissa erin 3-0 Juhani Luttusen (Nu-Se), joka oli ennen sitä edennyt niin ikään puhtaalla pelillä finaaliin. Pronssia nappasivat Stadin Ruskan Markku Nuutinen ja KoKun Bengt Lerviks. Alemman jatkopoolin voitti Juhani Tevaniemi (PeTo)

Kuvassa vasemmalta: veteraaniluokan pronssimitalisti Bengt Lerviks ja kultamitalisti Bo-Eric Herrgård (KoKu) ja Markku Nuutinen (Stara). Kuva: Merja Julmala.
C-luokassa (M-1700) pronssia ja muun muassa Pate Ikolan voittanut Nurmeksen Seppojen Juhani Luttunen (vasemmalla) kirkasti veteraaniluokassa mitalisijansa hopeaksi. Kuva: Merja Julmala.

F-luokassa (M-1100) nähtiin paljon nuoria ja voittajaksi urakoi PT Jyväskylän kovaa mutta äärimmäisen varmasti lyönyt Patrik Södergård, joka voitti ensin semifinaalissa viidennessä erässä SeSin nuoren lupauksen Jimi Mäntylän ja finaalin viidennen erän jatkopalloilla Juha Julmalan hurjien spinnitaistojen jälkeen. Hannu Mäenpää lisäsi pingisperheensä mitalisaldoa nappaamalla pronssia.

PT Jyväskylän lupaava juniori Patrik Södergård (oikealla) päihitti Juha Julmalan F-luokan (M-1100) finaalin jatkopalloilla. Kuva: Esa Wallius.
Pronssimitalisti Jimi Mäntylä (SeSi) tuomaritehtävissä. Kuva: Merja Julmala.

Alkuiltapäivän huipensi B-luokka, jonka tunteikkaassa viisieräisessä semifinaalissa Mats Ingman (Halex) päihitti tiukassa paikalliskamppailussa Aleksi Ikolan (KoKu). Toisessa semifinaalissa Tapio Passisen (PTS Sherwood) kovat lyönnit olivat liikaa Jarkko Riskulle (KoKu). Finaalissa Ingman kesti ennakkosuosikin paineet voittamalla Passisen erin 3-0.

Tämän tolppasyötön nähdessään Laihian Lujan pesäpallomiehet värväisivät oitis B-luokan (M-1700) pronssimitalisti Jarkko Riskun (KoKu) lukkarikseen. Toisella pöydällä taistelemassa D-luokan (M-1500) pronssimitalisti Oskari Hakala (PT Jyväskylä). Kuva: Merja Julmala
B-luokan (M-1900) palkintojenjaossa mestari Mats Ingman från BTK Halex (keskellä) oli yhtä hymyä Passisen (PTS Sherwood) ja Ikolan (KoKu) säestäessä. Samojen miesten kesken jaettiin myös MK:n mitalit. Kuva: Merja Julmala.

Iltapäivän MK oli nopeasti ristiinpelattu, kun kotiseutumatkaltaan täten kultamitalin hakenut kokkolalaislähtöisen Passinen voitti Ikolan 3-0 sekä hävisi Ingmanille 3-2. Kun Ikola voitti Ingmanin 3-0 saavutti hän hopeaa eräsuhteella 3-3 ja B-luokan mestari Ingman jäi lukemilla 3-5 yllättäen pronssille.

D-luokan (M-1500) semissä Byron Papakastrisiosin (Halex) kroppa oli voipunut pitkästä päivästä kovien hyökkäyslyöntien parissa ja Pate Ikolan (KoKu) varmuus oli liikaa. Toisessa semissä Bo-Eric Herrgård (KoKu) jekutti kynäotteellaan Oskari Hakalan (PT Jyväskylä) pronssille eikä finaalissakaan hätäillyt Ikolan napattua avauserän, vaan voitto toisen erän 11-0 ja matsin 3-1.

D-luokan mitalistit vasemmalta: Pate Ikola ja Bo-Eric Herrgård (KoKu) sekä Byron Papakastrisios (Halex). Kuva: Merja Julmala.

G-luokassa (M-900) nuoret jyräsivät papat tieltään jo ennen semifinaaliotatuksiaan, joissa KoKun paikallisessa Milton Grannas päihitti Emil Arvolan viidennessä erässä ja samanlainen matsi oli toinenkin semi Nuutti Laitisen noustua 0-2 alatilanteesta 3-2 voittoon Arto Ojasesta (Por-83). Finaalissa sähäkkäliikkeisesti ja pehmeällä tatsilla operoinut Grannas oli Laitista parempi erin 3-1.

G-luokan (M-900) palkitut vasemmalta: pronssimitalisti Emil Arvola (KoKu), hopeamitalisti Nuutti Laitinen (PT Jyväskylä), kultamitalisti Milton Grannas (KoKu) ja pronssimitalisti Arto Ojanen (Por-83). Kuva: Merja Julmala.

Piirinmestaruuskisat olivat mainio tapahtuma ja etenivät kohtuullisen joutuisassa aikataulussa huolimatta suurimmasta osanottomäärästä pitkään aikaan. PeTo toivottaa pelaajat lämpimästi tervetulleiksi seuraaviin kisoihinsa, joita ovat DE-SM syyskuussa ja PeTo OPen marraskuussa.

4 thoughts on “Pohjanmaan piirinmestaruuskilpailut – Kilpailutulokset ja raportti

Vastaa