Sääntömuutokset kaudelle 2022-23

Oheisessa dokumentissa näkyvät kaikki tehdyt muutokset.

SPTL_säännöt_2022-23_muutokset

Yhteenveto:

 • Lisätty toimintasääntöihin (7 §) kirjaus liittymisestä Suomen urheilun eettinen keskuksen (SUEK) vakavien eettisten rikkomusten kurinpitojärjestelmään.
 • Muutettu mailasääntö (2.4) Kansainvälinen Pöytätennisliiton (ITTF) sääntöjen mukaiseksi: punaisen mailakumin sijaan voi käyttää myös muun värisiä kumeja. Toisen kumin on aina oltava musta. Kuten tähänkin saakka, mailakumien ja myös niiden värien tulee olla ITTF:n hyväksymiä.
 • Korjattu virhe junioreiden (4.6.5) ja veteraanien (4.6.6) SM-kilpailujen sijoittamisessa: sijoituksen määräävät ratingpisteet, ei ratingsija.
 • Paras seitsemästä -järjestelmä laajennettu koskemaan kaikkia turnauslohkoja kaikilla sarjatasoilla. Muutos koskee III divisioonaa ja sitä alempia sarjoja (kotietu ei ole käytössä, se on käytössä vain mestaruussarjan runkosarjassa ja playoff-peleissä sekä I divisioonan runkosarjassa).
 • Nappulapoikien ja -tyttöjen kaksinpelien SM-kisoihin lisätty mahdollisuus karsintalohkojen pelaajamäärien tasaamiseen poisjääntitapauksissa (ei edelleenkään koske muita SM-kisoja).
 • Ulkomaalaisten pelaaminen sarjoissa: liittohallitus voi seuran anomuksesta hyväksyä ulkomaalaisen pelaamaan sarjaa kesken kauden, jos tällä on pysyvä asuinpaikka Suomessa.
 • Selkeytetty sarjastaluopumissääntöjä (6.11 Sarjaottelun luovuttaminen ja 6.12 Rangaistukset).

Päivitetyt säännöt lopullisessa muodossaan löytyvät SPTL:n sivuilta kohdasta Liitto >>> Säännöt.

3 thoughts on “Sääntömuutokset kaudelle 2022-23

 1. Kuinka on alkavalla kaudella sääntöjen puolesta ja muutenkin. Saavatko venäläiset ja valkovenäläiset pelata Suomessa kisoissa ja sarjoissa? Onko sillä merkitystä, asuuko Suomessa vakinaisesti vai ei?

  1. Eihän sitä ole sääntöihin viety tietenkään.

   Täällä on SPTL:n kannanotto:

   https://www.sptl.fi/sptl_uudet/?p=30983

   Vaikka siinä ei sitä selvästi sanotakaan, sarjoissa saavat pelata nekin, jotka eivät asu Suomessa. Siksi Starilla pelasi venäläisiä pelaajia kevään sarjaturnauksessa. Saisivatko edustaa myös suomalaista seuraa kilpailuissa?

   Ollaanko samassa 3D-lohkossa? 🙂

   1. Piti käydä Wayback Machinesta katsomassa, missä tämä keskustelu oikein oli. Etusivullahan näkyy vain seitsemän viimeisintä kommenttia. En millään muistanut, minkä jutun alla tämä oli!

    Mutta eilen tuli vastaus Rajavartiolaitokselta, jolta olin asiaa kysynyt 29.9.:

    ————
    Urheilijoiden osalta maahantulo ja kauttakulku sallitaan ainoastaan ammattiurheilijoiden osalta, mikäli kuuluvat sellaiseen lajiliiton alaiseen toimintaan, että osallistuminen kilpailuihin on ylipäätään vielä mahdollista. Tällaisessa tilanteessa kyse on urheilijan ammatin mukaisesta työmatkasta.

    Alla kuvaamanne perusteella kyse on vapaa-ajan toiminnasta ja matkan tarkoitus rinnastuu matkailutarkoitukseen. Tämä liikenne on rajoitettua.

    Maahantulon sallimisesta päätetään kuitenkin aina rajatarkastuksen yhteydessä. Maahantulon epääminen voi johtaa viisumin kumoamiseen. Rajavartiolaitos ei myönnä ennakkolupaa maahantuloa varten.
    ————

    Eli asia on selvä, koska kyseessä ei tietenkään ole ammattilaisurheilu (työviisumi). Meidän ei tarvitse pohtia asiaa SPTL:n piirissä. Starin joukkueiden Venäjän tytöt eivät voi tulla Starin otteluihin ainakaan kaudella 2022/2023. Asiaan tuli vahvistus vielä Suomen Pietarin konsulaatistakin, josta soitettiin minulle tänään. Minulta kysyttiin juuri tuosta ammattilaisurheilusta. Yhdellä tytöllä oli viisumi uusittavana, ja sitä ei hänelle nyt voida myöntää, koska vahvistin sen, ettei hän tulisi Suomeen pelaamaan ammattimaisesti. Olin kertonut kaikille asiasta jo ennen Rajavartion vastaustakin, koska asia tuntui niin selvältä. Ainoa murhe on se, ettei ole mitään mahdollisuutta lähettää tälle tytölle Venäjälle 80 euron viisumimaksua, joka on hänelle iso raha. Sitähän ei tietenkään palautettu, vaikka viisumia ei myönnettykään. Toivottavasti tilanne paranee joskus myöhemmin!

    Minun olisi ollut hyvin vaikeaa tehdä tällainen päätös henkilökohtaisesti, koska olen tuntenut kolme tytöistä pikkutytöstä alkaen Helsinki Openin kautta ja neljäskin on tullut niin tutuksi Suomen vierailujen vuoksi. Hyvä siis että päätös tuli ylätasolta!

    Star menetti siis yhdeksästä pelaajastaan viisi, kun yksi Latvian tyttökään ei pääse tänä vuonna mukaan. Mutta silti pidämme molemmat sarjapaikat (2. ja 3. divisioona), koska tilalle on jo löytynyt toiset viisi tyttöä. Tavoitteet sarjamenestyksen suhteen piti vain asettaa vähän matalammalle tasolle.

    Sääli kyllä, että joutui luopumaan alkuperäisestä projektista, johon oli kulunut isot kasat sekä aikaa että rahaa. Mutta tilanne on se mikä on.

Vastaa