Nappulaleiri pohjoinen 1.-2.10.2022 – raportti

SPTL:n nappulaleiriprojekti jatkui kaudella 2022/2023 pohjoisen alueen leirillä 1.-2.10.2022 Ratamotien pöytätennishallilla Oulussa. Leirillä oli ilmoittautunut 12 pelaajaa, joista yksi joutui jäämään pois viime hetken sairastumisen vuoksi. Leirillä oli yksi alueen ulkopuolinen pelaaja, TIP-70:n Jimi Koivumäki osallistui poikkeuksellisesti pohjoisen leirille. Näin leirille saatiin mukaan koko viime kauden 12-vuotiaiden mitalinelikko. Tarkoituksena oli myös että Iaroslav Bril sekä Mark Usov osallistuvat leirille, mutta tämä suunnitelma kaatui Iaroslavin viisumiongelmiin. Valmentajina leirillä toimivat Vladimir Bril (vastasi leirin ohjelmasta), Taneli Keinonen (pallolaatikko), Teemu Oinas (pallolaatikko) ja lauantaina yhden harjoituksen ajan myös Juhana Tuuttila sparraajan roolissa.


Kuva: Leiriläiset leirikuvassa

Leiri aloitettiin lauantaina kello 9.30 ja ohjelmassa oli kolme harjoitusta. Sunnuntaina aloitettiin klo 9.00 ja harjoituksia oli kaksi. Ruokailuun osallistuttiin kaikki yhdessä. Tauot olivat suhteellisen pitkiä jotka käytettiin hyvin sosiaaliseen kanssakäymiseen.


Kuva: Leiriläiset yhteisruokailussa

Alla leirin ohjelma (englanniksi) jota noudatettiin suhteellisen tarkasti:

Saturday 9.30 – 11.30
Warm up – 15 minutes, 1 part – technical exercises 45 minutes, 2 part – directions exercises 30 minutes, 3 part physical work last 30 minutes.
Saturday 14.00-16.00
Warm up -15 minutes, 1 part footwork exercises 40 minutes, 2 part – service 2-3 step after combination exercises 40 minutes, physical and stretching last 25 minutes.
Saturday 18.00 – 19.30 – 1 part service self combinations 30 minutes, 2 – part matches.
Sunday 9.00 – 11.00 – 1 part service training 45 minutes, 2 part long exercises (6-7 step) training 60 minutes, 3 part jump rope and stretching 15 minutes
Sunday 13.00 – 15.00 – Team matches


Kuva: Vladimir Bril ohjeistamassa leiriläisiä harjoituksen sisältöön

Koko leirin ajan pyöri Tanelin ja Teemun pallolaatikkoklinikka jossa kaikki pääsivät käymään vuorollaan jopa useaan kertaan. Leirin valmentajat kasaavat leirin pelaajille piakkoin lyhyet palautteet hyvistä asioista ja kehityskohdista. Leirin yhteishenki oli erinomainen. Pelaajien taso oli keskimäärin hyvä, alemman tason pelaajille tarjottiin pallolaatikkoharjoittelua.


Kuva: Rundis on aina suosittu

Leirillä oli suhteellisen paljon fyysistä harjoittelua joka koostui enimmäkseen tikapuuharjoittelusta ja hyppynarusta. Esimerkiksi lauantaina iltapäiväharjoitus päätettiin 500 hypyn harjoitukseen.


Kuva: Tikapuuharjoitteilla harjoiteltiin ketteryyttä ja nopeutta

Kilpailun päätteeksi pelattiin joukkuekilpailu jonka tulokset löytyvät alapuolelta. Pelaajat jaettiin kahteen viiden pelaajan joukkueeseen jotka pelasivat kaikki kaikkia vastaan ja lopuksi vielä pelattiin ratkaisevat nelinpelit vapaavalintaisin parein joukkueiden kesken.


Kuva: Joukkuekilpailun tulokset

Loppuyhteenvetona voitaneen mainita että Nappulaleiri on arvokas tapahtuma ja se tulee säilymään jatkossakin ohjelmassa. Kevään osalta suunnitelmissa on mahdollisesti tänä vuonna jotain muuta kuin supernappulaleiri, siitä myöhemmin lisää.

Vastaa