2CD-ylempi ja -alempi kevät 2023 – ohjelma valmis

Alla on ohjelma jota varten joudutaan ottamaan huomioon myös SM-sarjan, 1-divisioonan ja 3-divisioonien ohjelmat ja turnauspaikat.

Sarjaohjelmat löytyvät SPTL:n sivuilta ja ne on linkitetty alle.

2CD-YL

PT 75 3 4p
Halex 4p
PT Espoo 4 3p
PT Jyväskylä 3p
BF-78 2p
OPT-86 4 2p
Maraton 1p
OPT-86 5 1p

Lauantai 18.2.2023 3/4 Karjaa (BF-78, PT Espoo 4, PT 75 3 ja Maraton)
Sunnuntai 19.2.2023 3/4 Oulu (OPT-86 4, OPT-86 5, Halex ja PT Jyväskylä)
Lauantai 4.3.2023 4/4 Pietarsaari (kaikki)

Sarjaohjelma: https://www.sptl.fi/sptl_uudet/?page_id=22&lohko=2CD-YL&kausi=2223

2CD-AL

SS 4p
KuPTS 2 4p
TuPy 3p
LPTS 3p
Star 2p
Halex 2 2p
Boom 1p
LPTS 2 1p

Lauantai 18.2.2023 3/4 Helsinki (Star, SS, Boom ja TuPy)
Lauantai 18.2.2023 3/4 Lahti (LPTS, LPTS 2, KuPTS 2, Halex 2)
Lauantai 4.3.2023 4/4 Pietarsaari (kaikki)

Sarjaohjelma: https://www.sptl.fi/sptl_uudet/?page_id=22&kausi=2223&lohko=2CD-AL

Palaute: teemu.oinas@gmail.com

18 thoughts on “2CD-ylempi ja -alempi kevät 2023 – ohjelma valmis

 1. Olisiko tässä yleisemminkin hyvä hetki miettiä divaripäivien päällekkäisyyttä? Jos mestis ja kaikki divarit pelataan samana päivänä, niin se on tosiaan hankalaa monessa suhteessa.
  – Mestiksen tuomarit pitäisi saada jostain (ei ehkä häiritse niin paljon seuroja joissa pelataan ns viikkosarjoja).
  – Ei voida lainata pelaajia alemmista sarjoista ja sitten pahimmillaan pelataan vajaalla, kuten on käynytkin. Pisteet tietty tulee, mutta wo-luovuttaja on pelillisesti ankea vastustaja.
  – Salien käyttö ja löytäminen on hankalaa. Jos esim ykkösdivari ja kakkosdivari pelataan samana viikonloppuna mutta eri päivinä, niin sen voisi tehdä samassa salissa. Tällä on erityisesti merkitystä siellä, missä sali pitää rakentaa ja purkaa näitä pelejä varten.
  – Vastaavasti kolmosen voisi pelata neljänä eri viikonloppuna, esim osaksi samoina päivinä kuin ykköstä pelataan.

  1. ”Vastaavasti kolmosen voisi pelata neljänä eri viikonloppuna”

   Kannatan edelleen ehdottomasti sitä, että turnauksia kolmannessa ja alemmissa divisioonissa on vain yksi syksyllä ja yksi keväällä. Pitää voida käydä myös kilpailuissa sen sijaan, että menee neljä viikonloppua sarjaturnauksiin.

 2. Lisäpointti vielä, että olisi kiva että paikalliset pelaajat voisivat nähdä sen kerran kun mestistä pelataan paikkakunnalla, sen sijaan että ovat pelaamassa jotain divaria jossain.

 3. Tässä on kokeiltu joinakin vuosina sarjojen jakamista eri viikonlopuille kilpailukalenterissa ja sitten saamme palautetta siitä että kaikki halukkaat eivät pääse kilpailuihin. En ihan oikeasti tiedä mikä on paras ratkaisu. Ruotsissa ainakin on käytössä sarjaviikonloput ja silloin ei kilpailuja käytännössä ole.

 4. Jos samoina neljänä viikonloppuna pelattaisiin myös nelonen, vitonen ja kutonen (käyttäen sekä lauantaita että sunnuntaita) niin kaiken kaikkiaan sarjoihin kai menisi vähemmän viikonloppuja kuin nyt.
  Ja toisekseen yksipäiväisen sarjaviikonlopputurnauksen jälkeen vois ehkä kuvitella menevänsä seuraavana viikonloppuna kisoihin, vaikka nyt en muista syistä pääsekään, mutta kaksipäiväisen jälkeen tuskin.

 5. ”mutta kaksipäiväisen jälkeen tuskin.”

  Ei tällä ole nuoremmlle (alle 70) pelaajille mitään merkitystä. Kaikki on kiinni mielenkiinnosta. Jos kilpaileminen kiinnostaa, kilpailuihin mennään. Jos ei kiinnosta tai jos kilpaileminen on se viimeisin vaihtoehto ajankäytössä, sitten ei mennä.

   1. Kyllä minä sitten kannattaisin Kuopiota. Ne kiljuvat salisählääjät ovat aika häiritseviä. Se treenipaikka ei oikein sovellu sarjaturnauksen järjestämiseen muuta kuin kovassa hädässä. Mutta jäämme odottelemaan asian käsittelyä!

    1. Jos tuo Lahden treenipaikka täyttää kaikki sääntöpykälät niin turnausta on aika hankala siirtää Lahdesta pois. Kertokaa toki lisää koska itse en ole ko. paikassa käynyt.

     1. Yhdessä rivissä olevat pöydät, jotka on eristetty kalaverkolla aivan vieressä olevista parista kentällisestä jatkuvasti kiljuvia salisählääjiä. 🙁 Onko kukaan muuten koskaan nähnyt salisählääjää, joka ei kilju koko ajan?

      Mutta totta kai kaikki otetaan vastaan, josta tulee päätös. Onhan Lahti toisaalta houkuttelevan lähellä! 🙂 Eli logistisesti superpaikka.

 6. Nyt täytyy korjata! Puhuttiin varmaan eri asioista. Minulla oli mielessäni kahdeksan joukkueen täysturnaus eikä neljän joukkueen turnaus. Kaipa Lahdessa pystyy neljän joukkueen turnauksen järjestämään, vaikka rauhatonta onkin.

  1. Joo, ei täällä Lahden treenipaikassa ole rauhatonta, etenkään viikonloppuisin, jolloin
   turnaukset pelataan. Sählykenttien tilalla on nyt tekonurmi ja joskus alkuilloista Reippaan pikkujunnutreeneissä valmentaja huutaa ”pää punaisena” ja tämä on ollut häiritsevää, muttei muutoin. Olen monesti ihmetellyt onkohan valmentajalla ”kaikki kotona” 🙂

 7. Eikä pidäkään korjata. Mehän puhuttiin 3CD-loppusarjasta ja Lahdesta. Edelleen olen sitä mieltä, että Ruskeasuo on parempi paikka kunhan nelinpeliturnaus siirretään pois tieltä.

  1. Arto, käsitänkö oikein, että Star on halukas järjestämään 3 CD-loppusarjan Ruskesuolla. Kannatan ajatusta. Yksi vaihtoehto voisi olla, että 3CD ylempi loppusarja pelattaisiin 4 joukkueella Lahdessa ( LPTS ja 3 Rusan joukkuetta) ja 4 joukkuetta esim. Raaseporissa (Karjaalla) ja sunnuntaina kaikki Ruskesuolla. Tämä olisi aika tasapuolista.

   1. Matti, kyllä. Star on valmis järjestämään 3CD ylemmän loppusarjan, jos sitä tarjotaan. Mutta kannatan kyllä, että kaikki pelit pelataan yhdellä kertaa Rusalla kuten tapana on. Eli ei mitään 4 joukkueen osaturnauksia. Ei Star siitå vähällä selviä vaan maksaa 500 euroa salivuokraa. Sunnuntaina joka tapauksessa vain 3 kierrosta.

    Mutta tämä on vain rupattelua. Julmala hoitaa asiaa!

Vastaa