ITTF Lignano Masters Para Open 15.-18.3.2023

Aino Tapolalle upea voitto Italiassa – nelinpelistä hopeaa

Aino Tapola pelasi upeaan voittoon Italian Italiassa järjestettävässä parapöytätenniksen ITTF Lignano Masters Para Open -kisassa. Kaksinpelin 1-luokassa Tapola voitti kaikki neljä otteluaan. Nelinpelin 5-luokasta yhdessä slovenialaisen Andreja Dolinarin kanssa oli kotiin tuomisina kakkossija.

Ratkaisuottelussa Tapolan kovan kevätvireen sai kokea luokkaa viime vuodet hallinnut puolalainen Dorota Buclaw – voitto Tapolalle lopulta lukemin 3-2 (5-11, 11-5, 12-10, 8-11, 11-6).

– Oma peli lähti kulkemaan toisesta erästä eteenpäin. Syötöt ja nostot onnistuivat hyvin koko loppupelin ajan. Se oli lopulta ratkaiseva tekijä. Vaikka hävisi neljännen erän, minulla oli koko ajan varma tunne, Tapola paketoi uransa ensimmäisen voiton puolalaisesta.

Buclaw on lajin kuusinkertainen MM- ja EM-mitalisti, Tapola puolestaan avasi arvokisamitalitilinsä viime marraskuussa MM-hopealla.

WS1 Groups

to 16.3. TAPOLA A FIN vs. SPEGEL J GER 3-2 (-15,6,-8,8,6)
to 16.3. BUCLAW D POL vs. TAPOLA A FIN 2-3 (5,-5,-10,8,-6)

Naisten kaksinpelin 1-luokka pelattiin suoraan viiden pelaajan poolina.

Miesten kaksinpelin 1-luokassa Timo Natunen selviytyi lohkokakkosena kymmenen pelaajan pääkaavioon, mutta siellä urakka päättyi ensimmäisen kierroksen niukkaan 2-3 -tappioon korealaista Kim Hakjinia vastaan.

– Oma peli ei meinannut lähteä kulkemaan millään. Lopulta kolmannen erän alussa alkoi oma peli löytymään. Pääkaaviossa peli kulki nostoja lukuun ottamatta normaalisti, voittokin oli tarjolla, Natunen summasi.

MS1 Groups

to 16.3. NATUNEN T FIN vs. KAMIEN M SVK 3-0 (14,6,6).

MS1 Knock-outs

to 16.3. R16 NATUNEN Timo Kalevi FIN – KIM Hakjin KOR 2-3 (7-11, 11-8, 7-11, 11-9, 7-11).

Kisat jatkuvat perjantaina ja lauantaina nelin- ja sekanelinpeleillä. Natunen pelaa nelinpeliä Slovakian Marian Kamienin kanssa. Tapolan neluripari on Slovenian Andreja Dolinar ja sekanelinpelissä parina on Puolan Tomasz Jakimczuk.

MD4 Groups

pe 17.3. JANG Y/KIM H KOR vs. KAMIEN M/NATUNEN T 3-0 (5,4,7)
pe 17.3. KAMIEN M/NATUNEN T vs. BARUCH C/CHIARINI L 3-1 (-5,13,2,9)
pe 17.3. STOILJKOVIC B/PERLIC G vs. KAMIEN M/NATUNEN T 3-0 (7,1,9)

Natusen ja Kamienin nelinpelit päättyivät alkulohkon kolmanteen sijaan.

WD5 Groups

pe 17.3. TAPOLA A/DOLINAR A vs. COBBEN F/MARTINOVIC M 3-0 (7,9,9)
pe 17.3. MIJATOVIC S/PRVULOVIC A vs. TAPOLA A/DOLINAR A 0-3 (-6,-7,-3)
pe 17.3. TAPOLA A/DOLINAR A vs. SPEGEL J/KUREK E 3-0 (5,1,10)
pe 17.3. ROSSI G/BRUNELLI M vs. TAPOLA A/DOLINAR A 3-1 (-10,5,6,6)

Tapola ja Dolinar sijoittuivat naisten 5-luokan nelinpelissä hopealle.

– Nelurikin meni ihan hyvin. Voitettiin kolme matsia 3-0, mutta hallitsevia MM-ykkösiä vastaan eivät rahkeet ihan riittäneet, Tapola totesi.

XD4 Groups

pe 17.3. CZUPER R/BUCLAW D vs. JAKIMCZUK T/TAPOLA A 3-1 (3,9,-8,8)
la 18.3. PARK S/AMARAL SANTOS M vs. JAKIMCZUK T/TAPOLA A 0-3 (-6,-9,-7)

Tapola ja Jakimczuk etenivät lohkokakkosina puolivälieriin.

la 18.2. QF JAKIMCZUK Tomasz POL / TAPOLA Aino Sirri Maaria FIN – STOILJKOVIC Boris SRB / SPEGEL Jana Margarete GER 2-3 (4-11, 11-9, 11-8, 9-11, 8-11). Tapolan ja Jakumczukin 4-luokan sekanelipelit päättyivät puolivälieriin.

– Ensimmäisen ottelun puolalaisvastustajat olivat MM-pronssilla. Pääkaaviossakin oli voitto lähellä, Tapola summasi.

Kisasivusto

Ohjelma ja tulokset (aikaero 1 h)

Livestream (T1 ja T9)

ITTF:n pararanking


15.3.2023

Suomalaisilla kolmen voiton avauspäivä

Aino Tapola ja Timo Natunen ovat mukana 15.-18.3.2023 Italian Lignanossa pelattavassa ITTF:n Masters Para Open -kisassa. Molemmilla on ohjelmassa sekä kaksinpelit että nelinpelit, Tapola lisäksi vielä sekanelinpelit.

WS1 Group

ke 15.3. TAPOLA A FIN vs. BRILL C ISR 3-0 (2,5,2)
ke 15.3. TAPOLA A FIN vs. BOURNIA E GRE 3-2 (-6,-5,5,5,10)

– Ensimmäinen matsi Israelin Brilliä vastaan meni ihan odotetun helposti. Toinen peli kreikkalaista Bourniaa vastaan oli sitten aika ihmeellinen. Kaksi erää meni itseltä ihan kuuseen. Olin ilmeisesti vaan aika pahassa kipsissä. Kolmannessa erässä ajattelin, että eihän tämä näin voi mennä. Viimeinen erä oli taas tasainen, mutta onneksi kääntyi jatkopalloilla voitoksi. Torstain aamupeli pitäisi olla vähän helpompi, mutta eipä sitä koskaan tiedä. Illalla Buclawia pääsee sitten kokeilemaan, että onko näppylätreeni purrut, Tapola raportoi.

MS1 Groups

ke 15.3. NATUNEN T FIN vs. CASATI E ITA 3-0 (3,2,7)
ke 15.3. KIM H KOR vs. NATUNEN T FIN 3-1 (7,9,-10,8)

– Oma peli italialaista vastaan meni myös odotetusti, vastustaja ei päässyt minun syöttöihini mukaan ja sain paljon pisteitä suoraan syötöistä. Kolmannessa erässä oma keskittyminen herpaantui hetkeks ja siitä meinasi tulla vaikeampi kuin kahdesta ensimmäisestä. Oli tiedossa, että korealainen on kova vastus. Hän sai hyvin omilla syötöillä pelattua seuraavan pallon itselleen sopivaan paikkaan ja tehtyä siitä pisteen. Tuossa pelissä lähes kaikki pallot olivat todella lyhyitä. Olisi voinut tulla tiukempikin peli, jos viimeisessä erässä en olisi antanut kolmea ilmasta pinnaa syöttövirheillä. Torstaina on heti aamulla vastassa slovakialainen eli saan valmistautua lyhyihin syöttöihin, Natunen summasi.

Kisasivusto

Ohjelma ja tulokset (aikaero 1 h)

Livestream (T1 ja T9)

ITTF:n pararanking


14.3.2023

Aino Tapola ja Timo Natunen ovat mukana 15.-18.3.2023 Italian Lignanossa pelattavassa ITTF:n Masters Para Open -kisassa. Molemmilla on ohjelmassa sekä kaksinpelit että nelinpelit, Tapola lisäksi vielä sekanelinpelit.

– Italian kisa on poikkeuksellisen kovatasoinen. Miesten 1-luokassa on paikalla lähes koko maailman kärki. Omassa luokassaan maailmanlistalla sijalla 13 oleva Timo on sijoitettu kymmenenneksi. Naisten 1-luokassa Aino on kakkossijoitettu, paikalla maailmanlistan viiden kärki, parapöytätennismaajoukkueen päävalmentaja Martti Autio ennakoi.

Natunen pelaa nelinpeliä Slovakian Marian Kamienin kanssa. Tapolan neluripari on Slovenian Andreja Dolinar ja sekanelinpelissä parina on Puolan Tomasz Jakimczuk. Kaksinpelit pelataan keskiviikkona ja torstaina. Nelipelit ovat ohjelmassa perjantaina ja lauantaina. Valmentajina Italiassa toimivat Hannu Sihvo ja Iivari Hartikainen.

Kisasivusto

Ohjelma ja tulokset (aikaero 1 h)

Livestream (T1 ja T9)

ITTF:n pararanking

 

One thought on “ITTF Lignano Masters Para Open 15.-18.3.2023

Vastaa