Nuoruus haastaa kokemuksen pöytätenniksen SM-kisoissa

Pöytätenniksen henkilökohtaiset Suomen mestaruudet ratkotaan viikonloppuna Ruskeasuon urheiluhallilla, Helsingissä. MBF:n isännöimissä SM-kisoissa on mukana koko maamme rankingin kärki.

Miesten kaksinpelissä ykköspelaajamme Benedek Oláh on vuoden tauon jälkeen jälleen mukana ja hakee jo ennätyksellistä 11. aikuisten mestaruuttaan. Seinäjoen Sisun miehellä on viikonloppuun toinenkin tavoite.

– Pitää hauskaa. Nelinpeleissä sekoitettiin vähän pakkaa. Toivottavasti tulee hauskat kisat – ainakin minulle. Viimeksi onnistuin voittamaan mestaruuden ilman erätappioita. Nyt on olo hieman väsynyt Singaporen reissun jälkeen, mutta pari päivää Suomessa ennen kisoja tekee hyvää. Pääsisinpä vielä hiihtämään, mutta se taitaa jäädä tällä reissulla väliin, ”Pena” sanoo.

Kovan haasteen Oláh saa hallitsevalta mestarilta, Kosken Kaiun Alex Naumilta. Mitalipeleihin mielivät myös nuorisotrio, PT Espoon Aleksi Räsänen ja Arttu Pihkala sekä KoKa:n Sam Khosravi. SM-titteleistä pelattaessa kokemus on kovaa valuuttaa eli oman panoksensa mitalitaisteluun tuovat myös Samuli Soine (TIP-70), Mika Räsänen ja Toni Soine (PT Espoo) sekä ”Pongfinity-kaksikko” Otto Tennilä – Miikka O´Connor (PT 75). Rankingin 16 parasta on sijoitettu suoraan 64 pelaaja pääkaavioon.

Naisten kaksinpelissä suosikin viittaa kantaa Hangö IK:ta edustava Marina Donner. Kovan vastuksen ahvenanmaalaiselle antaa nuoriso-osasto Maria Girlea, Ramona Betz, Aleksandra Titievskaja ja Ella Kellow – kokeneempaa Jannika Oksasta unohtamatta. Jokaisesta neljästä alkulohkosta kaksi parasta etenee puolivälieriin.

– Oloni on innostunut. Tykkään kilpailemista ja nautin todella, kun on paljon pelissä. Kansalliset mestaruuskisat ovat juuri tällaiset, Donner ennakoi.

Ottelut alkavat lauantaina kello 10.00, naisten nelinpelin mestaruudesta pelataan kello 17.30. Sekanelinpelin, miesten nelinpelin sekä naisten ja miesten kaksinpelien loppuottelut ovat ohjelmassa sunnuntaina alkaen kello 15.15.

Tarkempi ohjelma ja arvonnat

Livestream

Preview in English (ETTU’s website)

 

Vastaa