ITTF:n maailmanrankingiin uudistuksia

Kansainvälisen pöytätennisliiton maailmanrankingiin tulee vuoden 2023 aikana useampia isompia muutoksia, kun vuosina 2021-22 ansaitut pisteet jäävät vaiheittain pois listoilta.

Huhtikuun ensimmäiseltä rankinglistalta on jo poistettu mm. Tokion olympialaisten sekä osa loppuvuoden 2021 pisteistä. Benedek Oláhin sijoitus tuoreimmalla listalla on 68:s eli kahdeksan sijaa alempi kuin maaliskuussa. Syynä tähän on syyskuun 2021 Doha kisojen puolivälieräpisteiden poistuminen laskuista.

Seuraavat isommat päivitykset maailmanrankingiin tehdään 23. toukokuuta ja 4. heinäkuuta, jolloin listoilta poistuvat loput vuoden 2021 sekä osa alkuvuoden 2022 pisteistä. Jatkossa rankingiin lasketaan kahdeksan parhaan kisan pisteet 12 edellisen kuukauden ajalta. Pariisin olympiaranking sulkeutuu 18.6.2024.

Benedek Oláhilla kevään ohjelmassa ovat vielä Ranskan liigan viimeiset runkosarjan ottelut ja mahdolliset pudotuspelit sekä 20.-28, toukokuuta Durbanissa, Etelä-Afrikassa pelattavat henkilökohtaiset MM-kisat.

Sekä Suomen miehet ja että naiset pelaavat toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna Kroatian Osijekissa paikoista syyskuussa Malmössä, Ruotsissa järjestettävään EM-joukkuekisan lopputurnaukseen. Kroatiassa miesten jäljellä olevista 11 paikasta taistelee 17 maata, naisilla vastaava suhde on 10/14.

ITTF:n rankingit

https://www.ittf.com/rankings/

Pariisin olympiakarsintasysteemi

Rankingpisteet

 

Vastaa