Tiedotusterveisiä

Liiton hallitus kokoontui tiistaina. Koska varapuheenjohtajalla oli kiireitä, otimme kokousrutiinien jälkeen alun hänen asioistaan.

Sonja kertoi kansainvälisissä teemoissa, että KOK antoi jokin aika sitten luvan venäläisten ja valkovenäläisten osallistumiseen kansainvälisiin kisoihin ”neutraaleina tietyin edellytyksin”. ITTF seurasi tätä päätöstä. Se antoi meille miettimisen aihetta sekä kansainvälistä parakisaamme että Finlandia Openia ajatellen.

Hallitus oli yksimielinen siitä, että emme voi ottaa tänne venäläis- tai valkovenäläispelaajia, sillä tällä saattaisi olla jopa negatiivinen vaikutus OKM:n tukeemme. Finlandia Open ei ole ITTF:n alainen kisa vaan tavallaan ”omamme”, mutta Pajulahden parakisan suhteen meidän tulee kysyä ITTF:n mielipidettä. Jos he esittävät meille ko. linjauksestamme rangaistusta, joudumme todennäköisesti peruuttamaan kisamme.

Huippu-urheiluvaliokunnan asioissa Sonja totesi, että Suomen osalta EM-karsinnat jatkuvat toukokuun ensimmäisellä viikonlopulla Kroatiassa. Miesten vastustajat ovat Puola ja Liettua, naisten Kreikka ja Italia. Suomen miesjoukkue on Benedek Oláh, Alex Naumi, Sam Khosravi ja Aleksi Räsänen. Alexilla on vaikeuksia, jos Eslöv menee Ruotsin finaaleihin ja siellä kolmanteen otteluun. Silloin Alex on vähän ”jumissa”. Naisten joukkue on Marina Donner, Ramona Betz ja Aleksandra Titievskaja.

Sam, Aleksi ja Lassi Lehtola pelasivat Puolan junnuavoimissa. Lassi ja Aleksi menivät alkulohkoista jatkoon. Spårvägenin kisoissa Marina voitti naisten kaksinpelin, Maria Girlea U20-luokan ja Matias Vesalainen oli välierissä U18-luokassa. Ensi viikolla Leon Viherlaiho osallistuu Belgian ja Ranskan junnuavoimiin.

Sääntö- ja tuomarivaliokunnan Kimmo Arenius totesi, että liittokokoukseen tulevat sääntöasiat ovat tässä kokouksessa myöhemmin esillä. Asko Rasinen ja Joonas Kivimäki kiertelevät edelleen kisoja aktiivisesti tuomaritehtävissä. Joonas tuomitsi U21 EM-kisoissa finaalia myöten.

Kilpailuvaliokunnan Teemu Oinas iloitsi, että juniori-SM oli mukava tapahtuma ja sujui hyvin. Myös henkilökohtainen SM onnistui, vaikka joidenkin tuomareiden vähäinen kokemus jonkin verran puhututtikin. Viron ja Ruotsin ensi kauden kilpailukalentereita odotellaan, jotta oma kalenteri saataisiin kuntoon. SM-lopputurnaus ja sarjakarsinnat ovat parin viikon päästä.

Paravaliokunnan Juha Julmala viestitti, että huhtikuussa on vuoden toinen yleisleiri. Liiton nettisivut kehittäminen otetaan taas käsittelyyn. Hannu Sihvo kertoi, että Italian kisoissa Aino voitti ykkösluokan ja ensimmäistä kertaa myös luokkansa hallitsevan maailmanmestarin. Timo Natunen hävisi vain korealaisille, joten eteenpäin on menty. Aino ja valmentaja Martti Autio ovat lähdössä leirille Iso-Britanniaan. Seuraavat kisat ovat toukokuun Montenegro ja Lasko.

Veteraanivaliokunnan Jyrki Nummenmaa sanoi, että Veteraanien TOP 8 -kisaa valmistellaan. Tulossa on veteraaneja koskevia sääntömuutosehdotuksia ja myös veteraanien ensi vuoden NETU-kisojen järjestelyt ovat käynnistyneet.

IT-valiokunnan Kimmo Pihkala arvioi, että siellä puolella ei nyt ole ihmeellistä kerrottavaa. Henkilökohtaisten SM-kisojen lähetykset sujuivat hyvin ja katsojalukemat olivat kauden parhaat. Pieniä ylläpitotehtäviäkin on ollut ja yksi levyrikkokin nähtiin. Sen myötä liiton kotisivut olivat jonkin aikaa alhaalla. Kehittämistoimia on mietitty yhdessä työvaliokunnan kanssa. Jyrki Nummenmaan kertoi vielä Webwelhon kehittämistyöstä. Joukkuekisat ovat siinä vielä vähän kysymysmerkkinä.

Tero Naumi raportoi, että Seuravaliokunta on istunut yhden kokouksen ja miettinyt lähinnä strategia-asioita. Taneli Keinonen käynyt PT 75:n leirillä ja rakennellut yhteisötyötä MBF:n kanssa. Oulussa pidetään Nappulaleiri, jonka yhteydessä käydään Haaparannan kisoissa.

Valmennusvaliokunnassa on Mika Räsäsen mukaan suunniteltu seuraavaa valmentajailtaa vielä keväälle. Slack-keskusteluja on paljon. Tanelilla on myös tulossa verkkoseuravalmentajakoulutuksen lähijakso.

Työvaliokunta on käynyt pari kokousta ja pohtinut strategiakokouksen jatkoja. Myös Mattias Bergqvistin kanssa on puhuttu työsuhteen jatkosta, määräaikainen suhde kun on taas päättymässä elokuussa.

SPTL:n kevätliittokokous pidetään 24.4 hybridikokouksena. Hallitus päätti allekirjoittaa tilinpäätöksen ja myös toimintakertomus on valmis. Ne tulevat piakkoin liiton sivuille. Starilta on saapunut sääntömuutosehdotus. Hallitus päätti kannattaa sarjaotteluiden ottelujärjestyksen muutosta loogisempaan järjestykseen. TOP 16-kisasta keskusteltiin huolella. Esitys on, että kisan karsinta poistuu, jolloin siitä tulee puhdas kutsukilpailu. Naisten luokkaa esitetään mukaan veteraanien TOP 8:aan. Lisäksi esitetään, että Veteraanivaliokunta päättää sekä tämän kisan ikäluokista että kilpailujärjestelmästä.

Alkuvuoden taloustilanne näyttää vähän paremmalta kuin vastaavaan aikaan viime vuonna. Tosin isoja tapahtumia on vasta tulossa. Toiminnanjohtajan mainioiden anomuksien ansiosta saimme OKM tukea parakisaamme 15 000 € ja Finlandia Openiin 10 000 €.

Liittohallituksen strategiakokouksen jatkokäsittelyjä käytiin Matti Kurvisen johdolla. Digitalisoinnin suhteen totesimme, että piakkoin ilmestyvä seuraava paperinen pöytätennislehti on mahdollisesti viimeinen laatuaan. Yleisesti ottaen olemme digitalisaation suhteen lopulta aika pitkällä. Tarvitsemme pienen investoinnin kotisivujen analytiikkaan. Suunnitteilla on myös juliste, jonka QR-koodi kertoo paikat, joissa voi harrastaa pingistä. Puhuimme myös ”kevytlisenssistä”, jolla kisapelaamiseen pääsisi mahdollisen matalalla kynnyksellä, jopa ilmaiseksi.

Strategiaistunnon ajatuksia olivat myös työpaikkapelaaminen sekä pelaajien ”luxusleirit”. Nämä nähtiin kuitenkin enemmän seurojen tai jopa yksittäisten valmentajien toiminnaksi. Puhuimme myös mahdollisesta palkatusta varainhankkijasta. Askel Sport on yksi kandidaatti, ja sen kanssa jatketaan keskusteluja. Tällöin esille tulevat myös erilaisten hankehakemusten aktivointi seuroille.

Uusista pysyvistä pelipaikkatoiveista päätimme tehdä kyselyn muutamille seuroille. Yksi idea oli SPTL:n oma pelitila Helsingissä. Valmentajakoulutus on jo saatu verkkoon. Seuroja kannustetaan yhteisotyöhön esmerkiksi leirien ja samoissa kisoissa käymisen osalta. Seuravaliokunta kokoaa näistä ehdotuksen. MBF tekee ”mallihakemuksen” Harrastamisen Suomen mallin käytöstä. Lisäksi seuroille tehdään kysely kiinnostuksesta urheiluopistoleirien suhteen 2024.

Vielä totesimme, että Henri Pelkonen ja Jyväskylä ovat olleet yhteydessä liittoon ensi vuoden SM-viikon suhteen. Joukkue-SM oli pohjaehdotuksena. Kustannus liitolle olisi noin 3 000 €, mitä vastaan saisi TV-näkyvyyttä. Keskusteluja Henrin kanssa päätettiin jatkaa.

Melkein kolmetuntinen kokous päättyi vasta noin klo Seuraavan kerran hallitus kokoontuju 2. toukokuuta.

 

Vastaa