EM-karsinnat 5.-7.5.2023: Suomen miehet EM-kisoihin – Wales naisia vahvempi ratkaisuottelussa

Suomen miesjoukkue varmisti lauantaina paikan syyskuussa Malmössä, Ruotsissa pelattaviin pöytätenniksen EM-joukkuekisoihin voittomalla alkulohkon päätösottelussaan Liettuan lukemin 3-1. Naisjoukkue hävisi sunnuntain ratkaisuottelussa Walesille 1-3 ja jäi näin ulos lopputurnauksesta.

Miesten nelikon Osijekissa, Kroatiassa järjestetyissä karsinnoissa muodostivat Benedek Oláh, Alex Naumi, Aleksi Räsänen ja Sam Khosravi. Joukkueen valmennuksesta vastasi Mattias Bergkvist.

– Tiukka matsi, mutta voitto ja EM-paikka tulivat – se on tarkeintä. Penan (Oláh) ja Alexin (Naumi) fokus ja keskittyminen olivat tänään huippuluokkaa. Olemme valmiita Ruotsin lopputurnaukseen, Bergkvist iloitsi.

Suomen naiset laittoivat Walesille hyvin hanttiin, mutta vastustaja vei ratkaisuottelun ja samalla EM-paikan nimiinsä voitoin 3-1. Naisten karsintaturnauksen ainoan voiton Suomelle pelasi Ramona Betz joukkueen ottelusuhteen ollessa 1-9 (6-29). Suomen joukkueessa pelasivat myös Marina Donner ja Aleksandra Titievskaja, joukkuetta valmensi Johanna Kaimio.

– Tavoite jäi saavuttamatta. Harmittaa koko joukkueen puolesta. Kaikkien pelissä näkyi hermostuneisuutta. Peli oli epävarmaa ja terävyys puuttui omasta pelistä. Ennen ottelua tahtotila oli hyvä, mutta tänään ei pystytty horjuttamaan vastustajan peliä, Kaimio summasi karsinnat.

EM-lopputurnaus järjestetään 10.-17. syyskuuta. Mukana on sekä miehissä että naisissa 24 maata.

su 7.5. klo 13.30 lohkokolmosten välierät (N), voittajat EM-kisoihin

Wales – Suomi 3-1
Hollanti – Liettua 3-1


la 6.5. Suomi – Liettua (M) 3-1

Mattias Bergkvist: ”Tiukka matsi, mutta voitto ja EM-paikka tulivat – se on tarkeintä. Penan ja Alexin fokus ja keskittyminen olivat tänään huippuluokkaa. Olemme valmiita Ruotsin lopputurnaukseen.”

la 6.5. Kreikka – Suomi (N) 3-0

Tarkemmat tulokset

Livestream T1-T3

Kuvagalleria


Suomella tappiollinen avauspäivä Kroatiassa

pe 5.5. Italia – Suomi (N) 3-0

Italia varmisti EM-paikan voittamalla molemmat alkulohkon ottelunsa. Toisesta suorasta paikasta pelaavat lauantaina Suomi ja Kreikka, lohkokolmoset jatkokarsintaan.

Johanna Kaimio: ”Italia oli tänään liian kova meille. He olivat edellä vähän kaikessa – vaikeat syötöt ja palloissa enemmän laatua. Kaikki kuitenkin taistelivat hyvin loppuun asti. Lauantaina jatkuu Kreikkaa vastaan ja odotan siitä tasaisempaa ottelua.”

pe 5.5. Puola – Suomi (M) 3-0

Puola varmisti EM-paikan voittamalla molemmat alkulohkon ottelunsa. Toisesta suorasta paikasta pelaavat lauantaina Suomi ja Liettua, lohkokolmoset jatkokarsintaan.

Mattias Bergkvist: ”Alex pelasi hyvin tuoretta U21 Euroopan mestaria vastaan. Neljännen erän johtoasemassa 2-1 (9-8) hänellä oli saumat jopa voittoon. Puolan kahden muun pelaajien taso oli vielä liikaa Aleksille ja Samille.”

Lohkojen kaksi parasta maata suoraan EM-kisoihin, lohkokolmoset pelaavat kahdesta naisten ja yhdestä miesten kisapaikasta. Jokaiseen otteluun nimetään kolme pelaajaa. Ottelun voittaminen vaatii kolmen ”paras viidestä erästä” pelattavan kaksinpelinpelin voittamista. Pelijärjestys: A1-B2, A2-B1, A3-B3, A1-B1, A2-B2 (A=kotijoukkue, B=vierasjoukkue).

Tarkemmat tulokset

Livestream T1-T3

Kuvagalleria


4.5.2023

Suomen miehillä selkeä tavoite – naiset yllätysvalmiina

Viimeiset paikat syyskuussa Malmössä, Ruotsissa pelattaviin pöytätenniksen EM-joukkuekisoihin jaetaan viikonloppuna Kroatian Osijekissa. Näistä paikoista ovat taistelemassa myös Suomen mies- ja naisjoukkueet.

Miesten nelikon Kroatiassa muodostavat Benedek Oláh, Alex Naumi, Aleksi Räsänen ja Sam Khosravi. Karsintojen viimeisessä vaiheessa 17 miesjoukkuetta on jaettu viiteen alkulohkoon. Jokaisen lohkon kaksi parasta maata saa EM-paikan. Lisäksi lohkokolmoset pelaavat yhdestä kisapaikasta. Suomen miesten alkulohkovastustajat ovat Puola ja Liettua.

– Puola on lohkon ennakkosuosikki, varsinkin heidän ykkösnyrkkinsä on todella kova. Normaaliesityksellä meidän pitäisi kyllä voittaa Liettua – toivottavasti myös teemme sen. ”Pena” on todella hyvässä kunnossa ja Alex valmistautui karsintoihin Ruotsin liigan finaaleissa. Nuorisokaksikolle tämä on hyvä näytön paikka. päävalmentaja Mattias Bergkvist sanoo.

Naumin kausi päättyi myöhään keskiviikkoiltana Pingisliganin hopeaan, kun Söderhamns UIF kaatoi myös toisessa loppuottelussa Eslövs AI BTK:n niukasti 4-3.

Suomen naisten joukkueessa pelaavat Marina Donner, Aleksandra Titievskaja ja Ramona Betz. Naisten turnauksessa 14 maata on jaettu neljään alkulohkoon, joista jokaisesta kaksi parasta saa suoran EM-paikan. Lisäksi lohkokolmoset pelaavat kahdesta viimeisestä kisapaikasta. Suomen naisten kanssa samaan alkulohkoon on arvottu Italia ja Kreikka.

– Tämä on naisten maajoukkueen kevätkauden päätavoite. Maailmanrankingin mukaan olemme haastajia, mutta kaikki on mahdollista. Italia on lohkon ennakkosuosikki, myös Kreikka kova ja tasainen joukkue. Yhteisiä treenejä on ollut vähän, koska Aleksandra asuu ja harjoittelee Englannissa ja Ramona Saksassa. Marina on valmistautunut tulevaan koitokseen Ahvenanmaalla, Helsingissä ja Tukholmassa. Toivon, että kaikki pystyvät esittämään tämän kauden parasta peliä ja pystyisimme kamppailemaan tosissaan EM paikasta, naisten valmentaja Johanna Kaimio ennakoi.

 

Vastaa