Tapsan malja, OPT-86 (B) – Kilpailutulokset ja raportti – perjantai

OPT-86:n kolmepäiväisenä järjestetty eläkkeelle työelämästä siirtymistä jo hieman etukäteen juhlistaneen Tapio Tuuttilan masinoima ja ideoima Tapsan Malja startattiin perjantaina arki-illaksi varsin hyvin väkeä vetäneillä luokilla. M-2000, M-1300 ja paljon legendaarisia OPT-86 pelureita mukaan karkeloihin houkutellut Vet-60 kasasivat 34 pelaajaa lämmittämään Ratamotien hallia lauantain pääpäivää varten.

M-1300 luokassa junioripelaajat olivat odotetusti kovimpia. Finaaliin pelasivat lopulta A-poolissa jo aiemmin kohdanneet OPT-86:n Konsta Niemelä ja Jiaqi Luo. ”Jessica” väänsi finaalipaikan pitkän kaavan mukaan kaatamalla puolivälierässä Halexin Ville Aution hienon taiston päätteeksi erin 3-2. Tyttösemifinaalissa Jessica voitti OPT-86:n Daria Brilin tiukassa ottelussa 3-1. Toisella puolella kaaviota OPT-86:n Lenni Perkkiö nitisti tiukassa viisieräisessä OPT-86:n Aapo Åvistin. Deffuslaissi oli kuitenkin Lennillekin myrkkyä semifinaalissa erin 3-0, Jessica onnistui yhden erän Konstalta finaalissa viemään. Junioreiden väliset ottelut olivat hyvätasoisia ja monen pelaajan tie vie jo pois 1300-luokan tasolta.

Kuva: M-1300 palkitut 1. Konsta Niemelä OPT-86, 2. Jiaqi Luo OPT-86, 3. Lenni Perkkiö OPT-86 ja Daria Bril OPT-86

M-2000 luokassa saatiin kasaan neljä poolia ja varsin hyvätasoinen luokka. Selkeänä ykkösenä luokkaan lähti OPT-86:n Iaroslav Bril joka lopulta otti luokkavoiton vain yhden erätappion rasittamana. Kaikista pooleista jatkoon menivät kärkisijoitetut pelaajat, osa tosin tiukkojen pelien jälkeen. Jatkokaaviossa D-lohkon voiton ryöstänyt OPT-86:n Pasi Tiitto osoitti hyvää kevätvirettä voittamalla TIP-70:stä vierailemassa olleen Sami Taiveen erin 3-1 ja aiheutti semifinaalissa Iaroslaville pieniä sydämentykytyksiä. OPT-86:n Luka Oinas oli hankaluuksissa YPTS:n nokkamiehen Pekka Korvan kanssa mutta nousi lopulta 3-2 voittoon. OPT-86:n Lasse Vimpari oli terästä sekä saman seuran Marko Seppälää että Luka Oinasta vastaan semifinaalissa. Ei erätappioita. Finaalissa Iaroslavin lyöntikone kuitenkin löi pallot Lassen tavoittamattomiin erin 3-0.

Kuva: M-2000 palkitut 1. Iaroslav Bril OPT-86, 2. Lasse Vimpari OPT-86, 3.Pasi Tiitto OPT-86 ja Luka Oinas OPT-86

Vet-60 luokkaan idea heräsi kun mister OPT-86 Seppo Hiltunen haastatteli seuran veteraanipelaajia että he voisivat kyllä tulla pelaamaan jos olisi sopiva luokka jota pelata. Niinpä semmoinen järjestettiin Vet-60 muodossa. Luokka oli epävirallinen joten mukana pystyivät olemaan myös lisenssittömät pelaajat. Luokan pelisysteemi oli 3-4 pelaajan alkupoolit josta kaikki pelaajat arvottiin mukaan jatkokaavioon. Luokassa pelasi ilahduttava määrä legendaarisia OPT-86 nimiä. Eino Määttä, Kullervo Haapalainen, Seppo Hiltunen, Esa Kettunen, Kari Pikkarainen ja myös jopa Kaiho Ruokamo. Tokihan emme voi unohtaa myöskään illan isäntää Tapio Tuuttilaa. Maustetta peleihin toivat Halexin veteraanipelaajat Mikael Bäckman ja vieras Ruotsista, Leif Cruuka. Pelien tuloksista kerrottakoon sen verran että kirvesmies Seppo otti omansa. Esa Kettunen tosin kiusasi Seppoa täydet viisi erää. Tiukin koitos nähtiin toisensa muutaman kerran vuosien varrella kohdanneiden Esa Kettusen ja Kari Pikkaraisen välillä. Viisi erää ja jatkopallot. Allekirjoittanut ilahtui tämän luokan suosiosta ja osallistujakavalkaadista. Tämmöisiä luokkia järjestämme veteraanipelaajille jatkossakin. Ainoa asia joka jäi harmittamaan oli se että pelaajien yhteiskuva jäi ottamatta.

Kuva: Vet-60 palkitut 1. Seppo Hiltunen OPT-86, 2. Mikael Bäckman Halex, 3. Leif Cruuka Halex ja Esa Kettunen OPT-86

Kisapäivä oli paketissa noin klo 20.30. Perjantain kilpailut toimivat erittäin hyvin. Tätä konseptia käytetään jatkossakin ja OPT-86 suosittelee tätä myös muille seuroille.

Perjantain tulokset: Tapsan Malja perjantai 5.5.2023 Ottelukaaviot.xls

Vastaa