Tapsan malja, OPT-86 (B) – Kilpailutulokset ja raportti – lauantai

Tapsan Maljan pääpäivä eli lauantai sisälsi paljon ohjelmaa jota harvoin pöytätenniskilpailuissa nähdään. Tunnelma kisapaikalla oli aamusta iltaan erittäin lämmin. Tapsan itsensä valitsema lämmittelymusiikki kruunasi aamupäivän pelit käyntiin mukavassa virneessä. Mukana oli myös hieno määrä tyttöpelaajia ja junioreita muutenkin. Myös vanhempaa pelaajakaartia oli hyvin mukana. Aamulla pelattiin Vet-50, junioripoikien ja tyttöjen ratingluokat ja M-1900 consolationilla höystettynä.

Poikien ratingluokka pelattiin kahdessa eri luokassa. 1-luokassa OPT-86:n Eetu Mäkelä otti voiton puhtaalla pelillä. Eetu pudotti yhdet erät toiseksi sijoittuneelle OPT-86:n Konsta Niemelälle ja Heiton Otso Vahtolalle. Konsta onnistui voittamaan Otson erin 3-1. Halexin Ville Autio piti Otsoa ääritiukilla ja pelasi pitkän pelin myös neljänneksi sijoittuneen OPT-86:n Aapo Åvistin kanssa.

Kuva: Junioripojat 1 1.Eetu Mäkelä OPT-86, 2. Konsta Niemelä OPT-86, 3. Otso Vahtola Heitto, 4. Aapo Åvist OPT-86, 5. Ville Autio Halex ja 6. Kaarlo Lampinen OPT-86

Poikien 2-luokassa pelattiin kolmella pelaajalla ja kisajärjestäjä hieman poikkesi normaalikäytännöistä ja kaikki ottelut pelattiin paras seitsemästä. Pitäähän poikien harjoitella tulevia henkilökohtaisen SM-kilpailun pelisysteemejä jossain vaiheessa muutenkin. Luokan voittajaksi pelasi mukavan pingismotivaation itselleen kehittänyt OPT-86:n Iiro Hyttinen. Kakkonen oli Aashwathaman Bibisha Sudhir ja kolmas Wu Louis Moxuan, molemmat OPT-86:n innokkaita uusia junioreita.

Kuva: Junioripojat 2 1. Iiro Hyttinen OPT-86, 2.Aashwathaman Bibisha Sudhir OPT-86 ja 3. Wu Louis Moxuan OPT-86

Tyttöjä ilmoittautui kilpailuihin niin paljon että pystyimme pelaamaan kaksi eri tasoluokkaa. Toki tasoerot olivat valtavat, joten tuo oli pakollista muutenkin. Luokat olivat molemmat erittäin hyviä. Tyttöjen 1-luokassa OPT-86:n Ella Kellow nappasi luokkavoiton ilman erämenetyksiä. Kakkonen oli TIP-70:n Mia Kellow joka oli tiukilla OPT-86:n Jiaqi Luota ja Daria Briliä vastaan. Mialle voitto molemmista erin 3-2. ”Jessica” onnistui lauantainakin voittamaan Darian keskinäisessä ottelussa, tällä kertaa 0-2 erätilanteesta voitto viidennessä 11-9. Tämä pooli kesti todella kauan, lähes kolmen tunnin väännön jälkeen sijoitukset olivat selvillä. Hienoa taistelua!

Kuva: Junioritytöt 1 1. Ella Kellow OPT-86, 2. Mia Kellow TIP-70, 3. Jiaqi Luo OPT-86 ja 4. Daria Bril OPT-86

Päivän yksi hienoimmista luokista oli tottakai tyttöjen 2-luokka. Kuusi OPT-86:n tyttöä pelasivat hymysuin paremmuuksistaan tiukasti ja iloisesti. Voittoon pelasi Jiali ”Jessican pikkusisko” Lu jonka laji-into on jokaikisessä treenissä huikealla tasolla. Toiseksi pelasi Oona Posio. Kolmanneksi ylsi Taisiia Bril ja neljänneksi Aradhana Sudhir. Viides oli Arina Bril ja kuudes Ella ”Markon tyttö” Seppälä. Näiden tyttöjen valmennukseen vahvasti osallistuvana ei voi olla kuin ylpeä taitavista pelisuorituksista luokassa alusta loppuun. Tyttöjen yhteishenki treeneissä ja kisoissa on hienoa nähtävää.

Kuva: Junioritytöt 2 1. Jiali Lu, 2. Oona Posio, 3. Taisiia Bril, 4. Aradhana Sudhir (vasemmalla), 5. Arina Bril ja 6. Ella Seppälä

M-1900 luokkaan starttasi täydet 16 pelaajaa joten saimme täydet neljän pelaajan poolit ja täydet kahdeksan pelaajan jatkokaaviot sekä pääkaavioon että consolationiin. A-poolissa Leif Cruuka naputteli Lasse Vimparin selkeästi erin 3-0 lohkokakkoseksi. Heiton Sisu Vahtola kärsi vaikeasta arvonnasta, kukapa Lassen ja Leifin samaan pooliin haluaisi? B-poolissa upeaa viikonloppuaan jatkanut Pasi Tiitto tipautti Luka Oinaksen poolin kakkospaikalle. C-poolissa kuultiin ”Tsu Tsa Tse” viidennen jatkopalloilla kun Marko Seppälä väänsi voiton YPTS:n Elia Viljamaasta. D-poolissa pelattiin ristiin. Hyvää peliä viime aikoina esittänyt OPT-86:n Touko Laine nappasi lohkon ykköspaikan voittamalla Hannu Vuosteen ja voittamalla tiukassa viisieräisessä YNM:n Oskari Honkavaaran. Mister YPTS:n Pekka Korvan kohtalona oli tippua lohkossa, kaksi erätappiota Toukolle oli liikaa.

Jatkokaaviossa Leif Cruuka ja Luka Oinas väänsivät oikein kunnolla jatkopaikasta. Lukalle voitto viidennen jatkopalloilla hankalatyylisestä Leifistä. Myös Marko Seppälän lento jatkui Hannu Vuosteen kustannuksella, viidennen erän 9-5 keula ei Hannulle riittänyt. Touko Laine jatkoi upeita otteitaan kaatamalla Lasse Vimparin huikean lyöntirallin päätteeksi erin 3-0. Pasi Tiitto oli elementissään ja Elia Viljamaa oli vailla mahdollisuuksia erin 3-0. Semifinaalit olivat varsin selkeät, Lukalle ja Toukolle selvät 3-0 voitot. Finaalissa Touko kiusasi Lukaltakin yhden erän mutta taipui lopulta erin 3-1.

Kuva: M-1900 1. Luka Oinas OPT-86, 2. Touko Laine OPT-86, 3. Marko Seppälä OPT-86 ja Pasi Tiitto OPT-86

M-1900 consolationissa pelattiin myös hyvät pelit. Suosikit Pekka Korva ja Sisu Vahtola kohtasivat finaalissa jossa Sisu oli erin 3-0 etevämpi. YPTS:n Pyry Siven tosin piti Sisua jo avauskierroksella todella tiukilla häviten vain 3-2.

Kuva M-1900 consolationin voittaja Sisu Vahtola Heitto

Vet-50 luokassa pelasi lopulta kuusi pelaajaa. Luokan kohokohta oli tottakai viikonlopun isännän Tapio Tuuttilan hieno palkintosijoitus joka kirvoitti koko viikonlopun suurimmat kollektiiviset aplodit. Voiton vei Halexin Mikael Bäckman ja kakkonen oli PT-60:n Mika Mustonen. Kolmanneksi kiilasi Heiton Kyösti Alaruikka. YPTS:n Esa Haikonen ja Toivo Määttälä saivat peleistä paitoihinsa hyvän kisahien.

Kuva: Vet-50 1. Mikael Bäckman Halex, 2. Mika Mustonen PT-60, 3. Kyösti Alaruikka Heitto ja 4. Tapio Tuuttila OPT-86

Aamupäivän luokkien jälkeen Tapsa tarjosi paikalle saapuneelle pingisväelle kakkukahvit. Huomionosoituksia jaettiin mm. PT-60:n Heikki Kiiskisen ja KePts:n Esa ja Jere Jakun toimesta. Alla löytyvät kuvat ja video kertonevat kaiken hienosta juhlatunnelmasta.

Iltapäivällä pelattiin rennommalla otteella perhenelinpelin ja tasoitusluokan merkeissä. Pelit pelattiin allekirjoittaneen Tapsan kanssa masinoimillä tasoituksilla.  Tasoitusnelinpelissä väännettiin varsin tosissaankin, mutta silti positiivisella mielellä.  Finaalissa Vahtolat peittosivat Oinakset. Ennakkosuosikit, eli Tuuttilat, joutuivat taipumaan jo avauskierroksella Jakuille. Åvistit, Brilit x2, Luot, Kellowt ja Vänttilät olivat myös mukana tuomassa perhenelinpelien tunnelmaa. Harmillisesti muutama ennakkoon kova pari jäi lopulta viime tingassa peleistä pois. Ehkä sitten ensi kerralla kaikki ovat mukana. Tasoitusluokassa MN-Pingiksen tavarapalkinnot suuntasivat OPT-86:n mestaruussarjajoukkueen pelaajille Matias Ojalalle ja Juhana Tuuttilalle. Matias joutui vääntämään ihan kunnolla esim. Jere Jakun kanssa. Jerellä taisi olla noin viisitoista matsipalloa. Tasoitusluokan magiikkaa. Tapsan poika Juhanan olkapää kesti ihan mukavasti nämä pelit, toivottavasti kuntoutuminen tuo Juhanan vielä takaisin tosipeleihinkin.

Kuva: Perhenelinpeli 1. Otso ja Sisu Vahtola Heitto 2. Luka ja Teemu Oinas OPT-86

Kuva: Tasoitusluokka 1. Matias Ojala OPT-86 2. Juhana Tuuttila OPT-86

Kisojen isäntä Tapsa kiittää runsasta kisaväkeä mukavista kohtaamisista ja keskusteluista sekä tiukoista peleistä. Ymmärrettävästi kaikille pingistututuille tämä ajankohta ei sopinut. Toivottavasti iloiset pelikohtaamiset jatkuvat syksyllä Ratamolla ja muilla kisapaikoilla. Tervetuloa kesätreeneihin Pohjois-Suomen valmennuskeskukseen Ratamolle! Hienoa päästä eläkkeelle työstä, mutta ei pingiksestä.

Kuva: Pingisväkeä illallisella Toripoliisi-ravintolassa Tapsan isännöimänä

Linkki tiedostoon: Tapsan Malja lauantai 6.5.2023 Ottelukaaviot.xls

Vastaa