18-SM ja Nappulaliiga (A), OPT-86 – sunnuntain kilpailutulokset ja raportti

Sunnuntaina hyvin nukutun yön jälkeen jatkettiin pelejä aamutuimaan heti klo 9.00. Ohjelmassa oli M12 ja N12 kaksinpelit. Lämmittely lopetettiin Käärijän Cha Cha Cha rytmeihin joka selvästi tuntui olevan lasten ja lastenmielisten suosiossa 🙂

N12 luokassa pelasi 10 pelaajaa kolmessa alkupoolissa. A-poolista ykköseksi pelasi odotetusti MBF:n Kamilla Kadar. Toiseksi pelasi OPT-86:n Sofia Jokikokko. B-poolissa KoKu:n Sanni Turi nousi nelospaikalta ykköseksi voittamalla kaikki pelinsä. OPT-86:n Lu Jiali oli lohkon kakkonen. C-poolissa KoKu:n Emily Turi nappasi ykköspaikan OPT-86:n Taisiia Brililtä. Jatkokaavion puolivälierissä kohtasivat OPT-86:n Lu Jiali ja Taisiia Bril jotka järjestivät oikein kunnon trillerin. Jiali voitti kaksi ensimmäistä erää ja hankki kaksi ottelupalloa kolmannessa erässä. Taisiia kuitenkin tsemppasi äänekkäästi pois sillasta ja voitti ottelun 3-2. Koskaan ei saa luovuttaa. Toisessa puolivälierässä KoKu:n Emily Turi voitti OPT-86:n Sofia Jokikokon erin 3-0. Semifinaaleissa Kamilla Kadar kohtasi Taisiia Brilin. Voitto 3-0 Kamillalle. Toisessa semifinaalissa nähtiin sisarusten Emily ja Sanni kohtaaminen. Peli oli melko tasainen ja voittajaksi selvisi Emily erin 3-1. Loppuottelussa Emily haastoi ihan hyvin Kamillaa, mutta voitto kuitenkin selkeälle ykkössuosikille MBF:n Kamilla Kadarille.

Kuva: N12 1. Kamilla Kadar MBF, 2. Emily Turi KoKu, 3. Sanni Turi KoKu ja Taisiia Bril OPT-86

12-vuotiaiden tyttöjen luokassa pelattiin tasainen consolation jonka ykköseksi pelasi PTS Sherwoodin Sohvi Vuorinen. Jokainen tyttö pääsi voiton makuun, joten luokka oli kokonaisuutena erinomainen.

N12 consolation: 1. Sohvi Vuorinen (keskellä), 2. Viola Saarto, 3.Ella Seppälä 4. Arina Bril

M12 poikien luokassa mukana oli lopulta 21 pelaajaa. Neljä pelaajaa oli sijoitettuna suoraan pääkaavioon. A-poolissa Haukiputaan Heiton Otso Vahtola oli selkeästi paras ilman erätappioita, kakkoseksi pelasi OPT-86:n Eetu Hyttinen. B-poolissa TIP-70:n Niko Lehtosaari kuittasi itselleen lohkon ykköspaikan tiukan 3-2 voiton jälkeen KuPTS:n Niko Hämäläisestä. Niko oli lohkon kakkonen. C-poolissa nähtiin yllätys kun PT Jyväskylän Olavi Moilanen pelasi lohkoykköseksi tiukalla 3-2 voitolla OPT-86:n Aapo Åvistista. Aapo kakkosena jatkoon. D-lohkossa TIP-70:n Joel Koivumäki oli myös lohkoykkönen tiukan 3-2 voiton myötä KuPTS:n Elmeri Räsäsestä. Elmeri kakkosena jatkoon. E-poolissa KuPTS:n Konsta Leppänen oli selkeä ykkönen, kakkoseksi PT Jyväskylän Aki Ylinen.

Pääkaavion ensimmäisellä kierroksella ei varsinaisesti yllätyksiä nähty. Otso Vahtola ja Konsta Leppänen väänsivät tiukasti jatkopaikasta Otson ollessa lopulta erin 3-1 vahvempi. Joel Koivumäki ja Aapo Åvist väänsivät viidenteen erään asti jossa Aapolle lopulta voitto. Puolivälierissä mentiin selkeällä linjalla TIP-70:n Jimi Koivumäen, YPTS:n Pyry Sivenin ja OPT-86:n Luka Oinaksen ottaessa selvät 3-0 voitot. Kierroksen neljäs peli oli kuitenkin odotettu trilleri jossa OPT-86:n Eetu Mäkelä ja Heiton Otso Vahtola iskivät yhteen. Eetu johti jo erin 2-1 ja viidennessä erässäkin 8-2, mutta niin vain supervarma Otso nousi voittoon 11-9. Ottelu oli varsin korkeatasoinen jossa lopulta hieman rohkeampi pelaaja sai palkintonsa. Eetu on syntynyt 2012 joten hänellä on vielä aikaa metsästää mitaleita näissä karkeloissa. Semifinaalit olivat molemmat 3-0 voittoja ykkös- ja kakkossijoitetuille Jimi Koivumäelle ja Luka Oinakselle joten pääsimme jälleen kerran näkemään poikien finaalikohtaamisen. Pyry Sivenillä oli tosin omat paikkansa Jimiä vastaan mutta ne jäivät tällä kertaa käyttämättä. Loppuottelu oli kaikkien yllätykseksi täysin erilainen kuin lauantaina pelattu joukkuepeli. Aktiivisuustaso oli kummallakin yllättävän matala ja Luka pääsi pelaamaan enemmän vahvuuksillaan. Jimi jäi ensimmäisessä ja toisessa erässä heti paljon perään ja näin Luka oli pikatahtia jo 2-0 eräjohdossa. Kolmannessa erässä puntit kääntyivät ja moni katsomossa odotti jo viidettä erää. Neljännessä erässä Luka teki  kuitenkin vähemmän virheitä ja pääsi kuittaamaan toisen peräkkäisen 12-vuotiaiden poikien mestaruuden erin 3-1. Tämä finaali ei noussut yhtä korkeatasoiseksi kuin poikien 13-vuotiaiden finaali.

Kuva: M12 1. Luka Oinas OPT-86, 2. Jimi Koivumäki TIP-70, 3. Otso Vahtola Heitto ja Pyry Siven YPTS

M12-luokassa pelattiin seitsemän pelaajan consolation, jonka kaksi pelaajaa joutuivat jättämään aikataulusyiden vuoksi kesken. Consolationin kuningas oli OPT-86:n Iiro Hyttinen voitoilla kaikista peleistä. PT Jyväskylän Lauri Nirkkonen oli kakkonen viidellä voitolla.

N18 kaksinpelissä oli mukana sopuisat kahdeksan pelaajaa. Kaikki pelaajat siis kahteen neljän pooliin. A-poolissa ykkössuosikki TIP-70:n Maria Girlea otti 3-0 voitot kaikista peleistään. PT Espoon Alisa Sinishin piti kakkospaikkansa voittamalla 3-0 sekä PT Espoon Yang Yixinin että OPT-86:n Daria Brilin. B-poolissa kakkossijoitettu OPT-86:n Ella Kellow voitti omat ottelunsa myös kaikki erin 3-0. Kakkoseksi lohkossa pelasi TIP-70:n Alexandra Seppänen niin ikään 3-0 voitoilla PT Espoon Sonja Ylisestä ja OPT-86:n Luo Jiaqista. Semifinaaleissa nähtiin hieman tasaisempaa vääntöä finaalipaikasta. Maria voitti seurakaverinsa Alexandran erin 3-1, kaksi viimeistä erää kuitenkin aika selkein numeroin. Ella oli alussa hankaluuksissa Alisan kanssa, mutta käänsi itselleen kolme viimeistä erää melko selvästi. Näin finaalissa kohtasivat odotetusti TIP-70:n Maria Girlea ja OPT-86:n Ella Kellow. Finaali oli todella tasainen taistelu jossa Ella osoitti soturin luonnettaan kääntämällä itselleen kolmannen ja myös viidennen erän jatkopalloilla. Viidennessä Marialla oli jo mukavan tuntuinen 5-1 johto, mutta Ella nousi vielä OPT-yleisön riemuksi voittoon Marian 10-9 ottelupallosta huolimatta. Voitto oli Ellalle tunteikas kuten odottaa sopikin.

Kuva N18 1. Ella Kellow OPT-86, 2. Maria Girlea TIP-70, 3. Alisa Sinishin PT Espoo ja Alexandra Seppänen TIP-70

M18 luokassa oli mukana poisjääntien jälkeenkin hienot 53 pelaajaa. 16 kärkisijoitettua aloitti pelinsä vasta pääkaaviosta loppujen pelatessa 13 poolissa jatkopaikoista. A-poolista OPT-86:n Touko Laine oli nostettu pääkaavioon poisjääneen Sam Khosravin vuoksi joten siinä ykköspaikka meni TIP-70 Niko Lehtosaarelle ja kakkospaikka YPTS:n Otto Kalliolle. B-poolissa ykköspaikka selkeästi Heiton Sisu Vahtolalle ja kakkospaikka OPT-86:n Lenni Perkkiölle. C-poolissa PT Espoon Aaro Mäkelä piti ykköspaikkansa ilman erämenetyksiä ja KePts:n Jere Jakku oli kakkonen. D-poolissa sitten pelattiin ristiin. OPT-86:n Aapo Åvist hävisi ensin PT-60:n Juuso Sorvojalle, mutta voitti sitten lohkon ykköspelaajan PT Espoon Otto Suokaksen. Lohkon ykköspaikka Otolle ja kakkospaikka Aapolle erävertailussa. E-poolissa PT Jyväskylän Patrik Södergårdille selvä ykköspaikka. Kakkospaikasta väännettiin tosissaan OPT-86:n Kaarlo Lampisen ja PT-60:n Kasperi Illikaisen kesken, voitto Kaarlolle viidennen erän jatkopalloilta. F-poolissa OPT-86:n Alex Tiiro järjesti ison ratingyllätyksen nappaamalla ykköspaikan YPTS:n Risto Jokirannalta erin 3-2. Alex oli tiukilla lohkon kolmanneksi tulleen PT-60:n Jesse Sorvojan kanssa voittaen kuitenkin hänetkin erin 3-2. Lohkon kakkospaikka Risto Jokirannalle. G-poolissa OPT-86:n Juho Åvist pelasi lohkovoittoon yhdellä erätappiolla. Kakkoseksi TIP-70:n Joel Koivumäki tiukalla 3-1 voitolla Heiton Rymy Niskalasta. H-poolissa OPT-86:n Henrik Vuoti oli ykkönen puhtaalla pelillä. PT Jyväskylän Nuutti Laitinen pelasi kakkoseksi tiukalla 3-2 voitolla PT-60:n Joonatan Palmolasta. I-poolissa PT Jyväskylän Severi Sipiläinen oli tiukilla OPT-86:n Konsta Niemelän kanssa voittaen kuitenkin 3-2. Konsta lohkosta kakkosena jatkoon. J-poolissa pelattiin kahdella pelaajalla ja ykköseksi OPT-86:n Niklas Karjalainen 3-0 voitolla PT-60:n Aukusti Lindgrenistä. K-poolissa ykköspaikka meni ääritiukasti YPTS:n Pyry Sivenille viidennen erän jatkopallovoitolla PT-60:n Nuutti Timosesta. Nuutti kakkosena jatkoon. L-poolissa KePts:n Aleksi Turpeinen järjesti pienen ratingyllätyksen voittamalla OPT-86:n Eetu Mäkelän erin 3-0. Eetu lohkokakkosena jatkoon. M-poolissa Heiton Otso Vahtola jatkoi vahvaa viikonloppuaan pelaamalla ykköseksi yhdellä erätappiolla. Lohkon kakkoseksi OPT-86:n Eetu Hyttinen.

M18 jatkokaavio oli 64 pelaajan kaavio jonka avauskierroksella ei varsinaisia yllätyksiä nähty. PT-60:n Nuutti Timonen pisti OPT-86:n Niklas Karjalaisen ahtaalle häviämällä lopulta erin 3-1. Tulokset olivat kautta linjan 1. kierroksella ratingpisteiden mukaisia. Toisella kierroksella mukaan tulivat myös sijoitetut pelaajat. Kaksi sijoitettua pelaajaa joutui tunnustamaan poolista tulleen pelaajan paremmakseen. KoKu:n Jesse Ikola putosi Heiton Otso Vahtolalle erin 3-1 ja YPTS:n Elia Viljamaa Heiton Sisu Vahtolalle erin 3-0. KoKu:n Aleksi Ikola selviytyi erin 3-2 KePts:n Jere Jakusta. Myös muutama muu erämenetys nähtiin.

Neljännesvälierissä kaikki korkeammalle sijoitetut pelaajat pitivät paikkansa. Ainoa erämenetys nähtiin TIP-70:n Leonid Pulliselta superviikonlopun pelannutta Otso Vahtolaa vastaan. Puolivälierissä nähtiin pari tiukkaa vääntöä. OPT-86:n Iaroslav Bril tsemppasi tosissaan ja äänekkäästi KoKa:n Rasmus Vesalaista vastaan mutta joutui lopulta taipumaan viidennessä erässä numeroin 11-9. ”Vladin” poika johti jo erin 2-0 mutta kokeneempi pelaaja löysi lopulta tien voittoon. TIP-70:n sisäinen puolivälierä Leonid Pullisen ja Juho Kahloksen välillä oli kuuma ja tulinen vääntö. Tässäkin Juho otti kaksi ensimmäistä erää todella selkeästi, mutta lopulta Leonid käänsi viidennestä erästä itselleen voiton erin 3-2. Ykkösnimi PT Espoon Aleksi Räsänen otti selvän 3-0 voiton seurakaveristaan Leon Viherlaihosta. Neljäs puolivälierä kakkossijoitetun PT Espoon Lassi  Lehtolan ja KoKa:n Matias Vesalaisen välillä oli yllättävän selkeä 3-0 voitto Matiakselle. Lassi ei pystynyt ottelussa parhaimpaansa keskittymisen karkaillessa epäolennaisuuksiin.

Semifinaaleissa nähtiin kovat taistelut finaalipaikasta. Aleksi Räsänen pudotti erän Rasmus Vesalaiselle mutta lopulta otti finaalipaikan suhteellisen selvästi. Toisessa semifinaalissa Matias Vesalainen osoitti taistelijan luonnetta kaatamalla Leonid Pullisen 0-2 erätilanteesta nousten. Neljäs erä jatkopalloilta ja viimeinen 11-9. Moni ajatteli tässä vaiheessa että Matias olisi jo tyytyväinen tähän ja finaali olisi kuriositeetti, mutta vielä mitä. Finaali alkoi Aleksin komennossa selkeällä 11-5 voitolla, toisessa erässä jalka hieman karkasi kaasulta ja puolittaisista paikoista tuli virheitä. Toinen erä Matiakselle 13-11. Kolmannessa erässä Aleksi taas näytti tasoaan ottamalla selkeän niskalenkin 11-3. Neljännessä Matias oli kuitenkin tarkkana ja otti kiinni muutamia napakoita linjalyöntejä selviytyen viidenteen erään 11-7 voitolla. Viidennessä Aleksilla oli jo 8-4 sekä 10-8 johdot ja jatkopalloillakin 11-10 ja 12-11 mutta niin vain Matias väänsi itselleen voiton ensimmäisellä matsipallollaan 14-12. Kyseessä on Matiaksen ensimmäinen Suomen Mestaruus 18-vuotiaissa.

Kuva: M18 1. Matias Vesalainen KoKa, 2. Aleksi Räsänen PT Espoo, 3. Leonid Pullinen TIP-70 ja Rasmus Vesalainen KoKa


Linkki tiedostoon: 18-SM ja Nappulaliiga 2023 sunnuntai Ottelukaaviot.xls

 

Vastaa