STARURPRISE 21.5.2023 – Raportti

Salissa oli iloinen meininki ja parhaimmillaan kaikki pöydät käytössä

STARURPRISE oli kaikin tavoin yllätys ja hetken improvisoinnin tulos. Kisakalenterin toukokuuta uusiksi pyöritettäessä minulta oli unohtunut kokonaan, että olin varannut Ruskeasuon Starille 20-21.5. Onneksi Juha Julmala kysyi 30.4. että mikä tämä tämmöinen varaus on. Oli järjestämässä hallilla lauantaina paraleiriä.  Sitten sain idean, että jospa Star voisi järjestää sunnuntaina yksipäiväiset kisat. Siihen anoin kisalupaa SPTL:n kilpailuvaliokunnalta 5.5. Monet eivät sitä tiedä, että kilpailuun on saatava SPTL:n lupa, jotta niissä annettaisiin ratingpisteitä. Muutenhan kilpailuiden järjestäminen on ihan vapaata. No sitten siinä kävi niin, että kilpailuvaliokunta vetkutteli päätöksen kanssa keskiviikkoiltaan 9.5. asti koska saman aikaiset Oulun 18-SM ja Nappulaliiga. Kilpailuun oli enää 1,5 viikkoa aikaa. Piti keksiä kilpailulle standardin mukainen nimi, tehdä kutsu ja varata sali. Ilmoittautumisaikaa jäi seitsemän päivää. Mutta hyvinhän se onnistui. Saatiin kivat kisat ja osanottajat antoivat laajalti kiitosta näistä yllätyskisoista. Pääkaupunkiseudulla on pingishuumaa, joka vaatii sitä, että kilpailuja on tarjolla. Juniorit olivat lähes kaikki Oulussa, mutta muita riitti.

Videot kilpailuista

Kilpailuvideot tulevat YouTube-kanavalleni sitä mukaa, kun niitä ehtii käsitellä. Videota on paljon. Jokaisella pöytärivistöllä (pöydät 1-4, pöydät 5-8, pöydät 9-12) oli oma kameransa.

YouTube-kanavan osoite:

https://www.youtube.com/@ArtoLuukkainen

Juuri sopivan kokoinen tapahtuma

Pelaajia oli lopulta 58, joista useimmat pelasivat ainakin kahdessa luokassa. Eri seuroja oli 20. Startteja oli 105 ja otteluita 222, joista jatkokaavioissa 32.

Pitkästä aikaa sain vetää kilpailut ilman paniikkeja, vaikkakin pöydåt olivat toisen ryhmän aikaan pitkiä aikoja täynnäkin. Kilpailut tosin päättyivät vasta klo 21:23, koska pelattiin valtavan pitkiä otteluita ja pooleja.

Laatutakuussa oli luvattu, että kilpailuissa ei ole yhtään kolmen pelaajan poolia. Näin myös tapahtui, eli kaikki luokat pelattiin 4-5 pelaajan pooleina.

Naisten ja tyttöjen määrä

Naisia ja tyttöjä oli mukana 5 eli 8,5 % pelaajista. Oulun kisat söivät määrää.

Suurimmat seurat

PT Espoo oli  taas vakuuttavasti suurin seura 14 pelaajallaan. Toisen sijan jakoivat yllätysnimi LPTS ja PTS Sherwood. HäKi, MBF ja TIP-70 jakoivat neljännen sijan. Helsinkiläisseurojen pelaajien määrä oli  vain 9.

Tässä on seurojen TOP-8 osanottajamäärän mukaan:

Parhaat seurat

PT Jyväskylä teki ennen kuulumattoman teon ja valtasi seurojen välisen mitalitilaston ykköspaikan kolmella kultamitalillaan. Niistä kaikista vastasi yksi pelaaja eli Ari Torpström. PT Espoo oli jälleen toinen. 17 seuraa sai edustajansa palkintosijoille. Helsinkiläismenestys 0-1-5 oli varsin vaatimaton. Ei yhtään luokkavoittoa!

Junioreita ei tietenkään ollut montaa eikä muu ollut tavoitteenaakaan

Juniori-ikäisiä (2004 ja nuoremmat) oli mukana 9 eli 15,5 %. Juniorithan olivat Oulussa Nappulaliigassa tai 18-vuotiaiden SM-kilpailuissa.

Pokaalien kyltit olivat virheelliset

Koska SPTL:n lupa kisoille irtosi vasta hyvin myöhään myöhäisen hakemuksen lisäksi, tuli pokaalien saamisessa kova kiire. Oma perinteinen palkintokauppani oli juuri muuttamassa toiseen liiketilaan, joten olisivat voineet palvella vain erittäin suurella tuskalla. Siten jouduin etsimään kiireellä toisen liikkeen, joka tekisi pokaalit muutamassa päivässä helatorstaista huolimatta. Sellainen löytykin onneksi. Mutta olivat erittäin huolimattomia siellä. Vaikka kaikki oli kirjallisessa tilauksessa oikein, päivämääräksi laitettiin 31.5. eikä 21.5. Kilpailun nimikin meni väärin. STARURPISE eikä STARURPRISE. 😫😫😫 Valitettavasti en tällä näöllä huomannut virhettä, vaikka otin yhden pokaalin käteeni pokaaleja perjantaina hakiessani. Huomioni kiinnittyi lisäksi siihen Starin logoon. Pokaaliliike tekee uudet kyltit, jotka voi itse vaihtaa pokaaleihin. Tarrakiinnitys.  Toimitan kyltit postitse kirje/seura -systeemillä tai annan suoraan käteen. Tässä menee varmaan pari viikkoa.

Ratingin nostajien TOP-20

Seuraavassa taulukossa on annettu 20 eniten kilpailun aikana ratingpisteitä kerännyttä pelaajaa.

Mutta ei vaan tahdo tietyt rajat ylittyä. Uudet ratingpisteet:

Markku Hauhia 1396 eli edelleen M-1400-pelaaja
Esa Ahde 1498 eli edelleen M-1500-pelaaja
John Enriquez 1700 eli edelleen M-1700-pelaaja
Aleksei Pullinen 1592 eli edelleen M-1600-pelaaja

Vain 2/3 maksoi kilpailumaksut pankkiin

Tällä kertaa vain 65,5 % pelaajista maksoi kilpailumaksunsa pankkiin ennen tai jälkeen kilpailujen (tai oikeastaan yksi pelaaja on edelleen maksamatta).  Mutta ei se mitään. Käteisellä saa toki edelleen maksaa! Seuraan näin vain yhteiskunnan muuttumista.

KIitos taas kaikille!

Oli hienoa, että todella lyhyellä varoitusajalla saatiin mukava ja lämminhenkinen kilpailu aikaan. Sali oli täynnä pelaajia, jotka nauttivat kilpailemisesta. Tulee mukavaa vaihtelua harjoitteluvastustajien lisäksi ja pääsee mittaamaan omaa tasoaan.

Kesän jälkeen toivottavasti jatketaan. Eiköhän uusi kausi starttaa Starin Syksyn startin merkeissä! Etukäteen jo tervetuloa! 😊 Aurinkoista ja lämmintä kesää kaikille! ☀️

MK

Miesten kaksinpelissä oli määrä olla kaksi viiden pelaajan poolia eli 10 pelaajaa. Mutta määrä putosi sitten yhdeksään kisa-aamuna, joten poolit olivat 4+5.

Viiden pelaajan A-poolissa nähtiin yksi pienen pieni yllätys, kun Janne Relander (1863) voitti Petri Tuomailan (1875) 3-1 ja otti poolin kakkospaikan Esa Kanasuon jälkeen. Tuomaila teki comebackin Starin kisoihin tosi pitkän tauon jälkeen. Kaipa hän silloin joskus aikanaan Starin kisoissa kävi! Myös B-poolissa nähtiin mikroyllätys, kun John Enriquez (1633) voitti Miika Berghällin (1644) 3-1 ja nousi poolin kakkoseksi Elmo Räsäsen jälkeen. Tästä poolista oli Andrei Räisänen jäänyt pois.

Esa Kanasuo ja Elmo Räsänen rynnistivät finaaliin semifinaaleista 3-0-voitoilla. Finaali oli kova kamppailu, jossa Räsänen (1953) otti yllätysvoiton Kanasuosta (2053): 3-2.

Kuvassa vasemmalta toiseksi tullut Esa Kanasuo (KoKa), luokkavoittaja Elmo Räsänen (BF-78), kolmanneksi sijoittuneet Janne Relander (KoKa) ja John Enriquez (TIP-70).

M-2000

Kahdeksan pelaajaa jaettiin tietysti kahteen neljän pelaajan pooliin. Arvonta meni uusiksi, kun Andrei Räisänen jäi pois ja tilalle otettiin paikalle ilmestynyt Nick Schiewek. Valitettavasti siinä kiireessä jäi kaksi LPTS:n pelaajaa samaan pooliin, mutta eipä kukaan tullut huomauttamaan asiasta.

Molemmissa pooleissa tuli yllätyksiä ratingiin nähden. A-poolissa Nick Schiewek (1732) voitti Toni Ruokasen (1799) 3-0.  B-poolissa ykkössijoitettu Petri Tuomaila (1875) putosi kokonaan jatkosta, kun hän hävisi sekä Miika Berghällille (1644) että John Enriquezille (1633). Kun lopuksi Enriquez puolestaan voitti Berghällin, hän meni jatkoon poolikakkosena Janne Relanderin jälkeen.

Semifinaaleista toinen oli tiukka. Schieweck johti Relanderia erin 2-1 ja neljättä 10-9 ja 11-10, mutta ottelu Relanderille 3-2.

Vauhtiin päästyään Relanderilla oli kova hönkä päällä finaalissa Elmo Räsästä vastaan. Hän johti jo erin 2-0, mutta sitten Räsänen bollaili 2,9,6 ja otti ykköspalkinnon.

Kuvassa vasemmalta toiseksi tullut Janne Relander (KoKa), luokkavoittaja Elmo Räsänen (BF-78), kolmanneksi tulleet John Enriquez (TIP-70) ja Nick Schieweck (Wega).

M-1700

Tästä luokasta tuli taas odottamattoman iso. 18 pelaajaa! Kaksi neljän ja kaksi viiden pelaajan poolia.

Jokaisessa poolissa nähtiin yllätyksiä.

A-poolissa Park Jinheum (1512) otti poolin ykköspaikan Evgenii Kaliaginilta (1662) 3-1-voitollaan. Toisaalta hän itse hävisi Markku Hauhialle (1326) 2-3.

B-poolissa Roman Volkov (1406) otti poolin kakkospaikan Pertti Kainulaiselta (1501) 3-1-voitollaan.

C-poolissa Vitalii Povolotskii (1345) nousi nelospaikalta poolikakkoseksi voittamalla Matteo Hellan (1393) 3-0 ja Eleonoora Roosioksin (1503) 3-2. Roosioks johti erin 2-1.

Myös D-poolissa nelossijoitettu nousi poolikakkoseksi, kun Juhani Luttunen (1382) voitti Christian Kleinin (1479) 3-2 ja Toni Nättilän (1520) 3-0. Myös Klein voitti Nättilän 3-2.

Juhani Luttunen yllätti myös jatkokaaviossa, jossa hän voitti Park Jinheumin 3-1 ja meni semifinaaleihin.  Yhdessä kvartassa kohtasivat kaksi luokan kärkisijoitettua pooliyllätyksen vuoksi. Ykkössijoitettu Evgenii Kaliagin voitti kakkossijoitetun Jussi Pikkaraisen 3-1.

Semifinaaleissa Aleksei Pullinen nousi 1-2-tappioasemasta voittoon Juhani Luttusta vastaan. Kaliagin sai valitettavasti wo:n Timo Akkasesta, joka venäytti nilkkansa kvartassaan.

Aleksei Pullinen juhli finaalissa 3-0 voittoaan Evgenii Kaliaginista.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Evgenii Kaliagin (PT Espoo), luokkavoittaja Aleksei Pullinen (LPTS), kolmanneksi sijoittuneet Timo Akkanen (Stara) ja Juhani Luttunen (Nu-Se).

M-1600

Tähän klo 17:n ryhmään tuli sopivasti kahdeksan pelaajaa, joten saatiin kaksi neljän pelaajan poolia.

A-poolissa poolin kolmossijoitettu Matteo Hella (1393) voitti ykkösen eli Toni Nättilän (1520) 3-1 ja näin kolme parasta päätyi kahteen voittoon. Eräsuhteilla Nättilä ja Hella jatkoon. Christian Klein putosi jatkosta.

Myös B-poolissa pelattiin ristiin, kun ensin kolmanneksi poolissa sijoitettu Vitalii Povolotskii (1345) voitti toiseksi sijoitetun John-Axel Stråhlmanin (1450) 3-2.  Stråhlman johti jo erin 2-0. Stråhlman kuittasi tappionsa yllättämällä poolin ykköseksi sijoitetun Eleonoora Roosioksin (1503) 3-1.  Jälleen kolmella parhaalla kaksi voittoa. Eräsuhteiden perusteella Stråhlman ykkösenä ja Povolotskii kakkosena jatkoon. Roosioks putosi.

Jatkokaaviossa luokan ykkössijoitettu Toni Nättilä hoiti homman ja nappasi luokkavoiton. Hän voitti finaalissa Matteo Hellan, joka oli yllättänyt semifinaalissa Stråhlmanin 3-1. Finaali ei ollut Nättilälle helppo, koska ottelu oli viisieräinen.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Matteo Hella (PT 75), luokkavoittaja Toni Nättilä (TIP-70), kolmanneksi sijoittuneet Vitalii Povolotskii (TuPy) ja John-Axel Stråhlman (MBF).

M-1500

Luokan 10 pelaajaa jaettiin kahteen viiden pelaajan pooliin.

A-pooli oli todella kiharainen. 10 ottelusta oli viisi viisieräisiä ja neljä nelieräisiä! Silti pooli kesti ”vain” neljä tuntia eli koko aamuryhmälle varatun ajan. Siispä jatkokaavio pelattiin seuraavan ryhmän aikana, jolloin vapaita pöytiä oli vain yksi. Pelattiin ristiin, eikä kukaan jäänyt voitotta. Poolin viitossijoitettu Janne Hietalahti (1121) voitti kakkossijoitetun Vitalii Povolotskiin (1345) 3-2. Liu Guanwen (1208) voitti Markku Hauhian (1326) 3-0.  Hauhia voitti Povolotskiin 3-1. Esa Ahde voitti kaikki ottelunsa ja meni pooliykkösenä jatkoon. Liu Guanwen meni kakkosena jatkoon kahdella voitollaan.

Myös B-poolissa pelattiin ristiin ja jokainen voitti ainakin yhden ottelun. Jaimielee Enriquez (1299) osoitti, että hän on todella hyvä pelaamaan materiaalipelaajia vastaan. Hän voitti poolin kakkossijoitetun Juhani Luttusen (1382) 3-2. Enriquezin jatkopaikka kariutui kuitenkin siihen, että Luttunen voitti viimeisessä ottelussaan poolin ykkössijoitetun Roman Volkovin 3-2 (viides 12-10) ja nousi Volkovin tavoin kolmeen voittoon. Enriquezin 1-3 -tappio Hegert Lahtille (1119) ei sitten merkinnyt enää mitään, koska hän olisi jäänyt jatkopaikoista rannalle joka tapauksessa eräsuhteiden vuoksi kolmen pelaajan ollessa kolmessa voitosssa.

Jatkokaaviossa luokan ykkössijoitettu Esa Ahde marssi voittoon kahdella 3-2-voitolla. Finaalissa kaatui Juhani Luttunen.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Juhani Luttunen (Nu-Se), luokkavoittaja Esa Ahde (PT Espoo), kolmanneksi sijoittuneet Liu Guanwen (PT Espoo) ja Roman Volkov (LPTS).

M-1400

Tähän iltaryhmän luokkaan osallistui viisi pelaajaa, joten luokka pelattiin tietysti yhtenä poolina. Mielenkíintoinen pooli se olikin, koska 10 ottelusta viisi eli puolet meni ratingin vastaisesti.

Ykkössijoitetun Aleksej Kolgan (1328) piina alkoi heti poolin ensimmäisestä ottelusta, jossa hän hävisi pitkän viisieräisen ottelun 2-1-johdosta Sam Londenille (946).  Sitä seurasi tappio Erkki Virralle (1278), Joona Tefkelle (1002) ja Markku Hauhialle (1326). Joskus on vaan huonompi päivä!  Viidennessä yllätyksessä Tefke voitti Virran 3-0.

Markku Hauhia nousi voittoon puhtaalla pelillä. Joonas Tefke hävisi vain hänelle.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Joonas Tefke (HäKi), luokkavoittaja Markku Hauhia (Pa-Po), kolmanneksi sijoittuneet Erkki Virta (MBF) ja Sam Londen (MBF).

M-1300

Ihannemäärä osallistujia eli 10. Siis kaksi viiden pelaajan poolia.

A-poolissa kolme parasta pelasivat ristiin, ja vieläpä keskinäiset erätkin olivat kaikilla 3-3. Poolin kolmossijoitettu Ari Torpström (1034) yllätti Jaimielee Enriquezin (1299) 3-0 ja sen seurauksena he olivat kolmessa voitossa yhdessä Hegert Lahtin kanssa. Torpström nousi pooliykköseksi pistesuhteella 1,30 ja Laht meni toisena jatkoon pistesuhteella 0,90. Enriquezin pistesuhde oli 0,85. Hän olisi tarvinnut neljä pistettä lisää mennäkseen jatkoon. Se olisi riittänyt, että hän olisi hävinnyt Torpströmille 5-11, 5-11, 6-11 eikä 4-11, 2-11, 6-11.

B-poolissa pelattiin ratingin vastaisesti vain sijoilla 3-5. Sekä Matias Valtonen (794) että Joona Tefke (1002) voittivat Roman Tamilinin (1016).  Valtosta vastaan Tamilin johti erin 2-0. Kärkiottelussa oli tosin järjestys vaihtua, kun Janne Hietalahti johti Timo Averjanovia vastaan erin 2-0 ja neljäskin erä Averjanoville 14-12.

Jatkokaavion semifinaaleissa Hegert Laht (1119) yllätti Timo Averjanovin (1201) 3-2. Myös finaali oli viisieräinen. Ari Torpström voitti sen, mutta Laht johti ottelua erin 2-1.

Kuvassa vasemmalta luokkavoittaja Ari Torpström (PT Jyväskylä) ja toiseksi sijoittunut Hegert Laht (Smash).

Timo Averjanov (TIP-70) sai kolmannen palkintonsa jo ennen palkintojenjakoa.

Myös Janne Hietalahti (PTS Sherwood) sai kolmannen palkintonsa jo ennen palkintojenjakoa.

M-1200

Saatiin sopivasti kahdeksan pelaajaa tähän iltavuoron luokkaan. Siis kaksi neljän pelaajan poolia.

A-poolin sankari oli Aku Kaura (758), joka otti vahvan otteen poolivoitosta heti ensimmäisessä ottelussa voittamalla poolin ykkössijoitetun Tea Stråhlmanin (1035) 3-1.  Kaura voitti myös Matias Valtosen (794) 3-1 ja kahdella voitollaan nousi pooliykköseksi.  Mitään ei merkinnyt se, että hän hävisi poolin viimeisessä ottelussa Juuso Anttilalle (747) 2-3, koska Anttila jäi yhteen voittoon. Kauralla ja Stråhlmanilla oli kaksi voittoa, joten keskinäisen ottelun perusteella Kaura ykkönen ja Stråhlman kakkonen.

B-poolissa nähtiin vain yksi mikroyllätys, kun Grigorii Kolotilin (755) voitti Lars-Wilmer Stråhlmanin (761) 3-1 ja otti toisen jatkopaikan Ari Torpströmin jälkeen.

Semifinaaleissa Kolotilin voitti Kauran suoraan 3-0, mutta Torpström oli vaikeuksissa Stråhlmanin kanssa, joka johti viidettä erää 10-9. Kuitenkin 12-10 Torpströmille.

Finaali oli viisieräinen, jonka vei Ari Torpström.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Grigorii Kolotilin (PT Espoo), luokkavoittaja Ari Torpström (PT Jyväskylä), kolmanneksi sijoittuneet Aku Kaura (HäKi) ja Tea Stråhlman (PT Espoo).

M-1100

Vain viisi pelaajaa tuli aamuksi pelaamaan tätä luokkaa, mutta silti pelattiin mielenkiintoinen viiden pelaajan pooli. Yhteensä kolme luokkavoittoa kisoissa ottanut Ari Torpström veti luokan puhtaalla pelillä ja otti siis nytkin luokkavoiton. Aleksis Välläri oli kuitenkin lähellä voittoa häntä vastaan ”finaaliottelussa”. 2-0 -eräjohto ja 10-7 -keula kolmannessa! Matias Valtonen (794) nousi kolmanneksi voittamalla 3-0 Mirko Paloniemen (876). Paloniemi putosi jopa palkinnoilta, kun myös Markus Strandström (784) voitti hänet poolin viimeisessä ottelussa.

Star toivottaa Ari Torpströmille hauskaa matkaa selvästi nykyistä korkeampaan ratingiin!

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Aleksi Välläri (PT Espoo), luokkavoittaja Ari Torpström (PT Jyväskylä), kolmanneksi sijoittuneet Matias Valtonen (TuPy) ja Markus Strandström (PTS Sherwood).

M-900

Tarkoituksella M-1100-luokasta siirryttiinkin 200 pistettä alemmaksi M-900-luokkaan. Pelaajia ei valitettavasti ollut täydet 15 vaan 14 pelaajaa. Siis poolit 4+5+5.

A-poolissa pelattiin ristiin. Kolmella pelaajalla kaksi voittoa. Tämä oli seurausta siitä, että Aku Kaura (758) voitti koko luokan ykkössijoitetun Hannu Grönlundin (884) 3-2 oltuaan erin 0-2 tappiolla. Kaura pelasi toisenkin viisieräisen ottelun voittaessaan viimeisessä ottelussa Raimo Jokitulpon 3-2 ja oltuaan taas erin 0-2 tappiolla. Varsinainen ottelu kesti 35 minuuttia 3 sekuntia. Mutta jos mitataan siitä hetkestä, kun tuomari istuutui, ottelu kesti kaikkineen 39 minuuttia 15 sekuntia, kun aikataulua laadittaessa ottelun kestona käytetään 20 minuuttia. Videotallenteilta on kiva tutkia tällaisia asioita. 😁 Poolista meni eräsuhteilla ykkösenä jatkoon Iina Hietalahti ja kakkosena Hannu Grönlund. 

Myös B-poolissa kolme parasta pelasivat ristiin. Heikki Siltanen (765) voitti Ilpo Salon (826) 3-2, mutta Salo paikkasi tappionsa voittamalla Mirko Paloniemen (876) 3-2.  Eräsuhteiden mukaan Paloniemi ykkösenä jatkoon ja Salo toisena.

C-poolissa kolmossijoitettu Grigorii Kolotilin (755) voitti Markus Strandströmin (784) 3-1 ja Jukka FIlenin (868) 3-1 ja meni pooliykkösenä jatkoon. Filen putosi poolikakkosen paikalle mutta kuitenkin jatkoon. Häntäpäässä nähtiin vielä yksi ratingin vastainen tulos, kun Orvo Kattainen (679) voitti Mikko Kankaan (750) 3-2.

Ilpo Salo oli jatkokaavion herra voittamalla kolme ottelua putkeen. Finaalissa kaatui Mirko Paloniemi uudelleen 3-2. B-pooli otti siis kaksoisvoiton. Paloniemi oli tahkonnut semifinaalissa pitkän ottelun Kolotilinia vastaan ja voitti sen 3-2. Ensimmäisellä kierroksella Salo voitti seurakaverinsa Jukka Filenin 3-1 ja Iina Hietalahti kaatui semifinaalissa 3-0.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Mirko Paloniemi (NuPS), luokkavoittaja Ilpo Salo (HäKi) ja kolmanneksi sijoittunut Grigorii Kolotilin (PT Espoo).

Iina Hietakangas (PTS Sherwood) sai oman kolmannen palkintonsa jo ennen palkintojenjakoa.

M-800

Luokassa oli yhden poisjäännin jälkeen 10 pelaajaa, jotka jaettiin kahteen viiden pelaajan pooliin. Kuuden pelaajan poolia ei siis lopulta tarvittukaan.

Kilpailun alimmaksi luokaksi laitettiin M-800, koska M-700-luokassa olisi ollut kovin vähän pelaajia.

Yllätyksiä on tässä luokassa turha luetella, kun ratingerot ovat pienet. A-poolissa pelattiin kuitenkin peräti viisi viisieräistä ottelua, ja kaikki voittivat ainakin yhden ottelun. Grigorii Kolotilin nousi kakkossijoitetun paikalta pooliykköseksi ohi Iina Hietalahden. B-poolin nelossijoitettu Raimo Jokitulppo puolestaan voitti kaikki neljä otteluaan ja meni jatkoon ykkösenä. Ilman ratingia ollut Samuel Wendelin nousi kahdella voitollaan toiseksi ja otti toisen jatkopaikan uransa ensimmäisissä kilpailuissa. Poolissa pelattiin niin paljon ristiin, että kaksi voittoa riitti tähän.

Grigorii Kolotilin voitti finaalissa Iina Hietalahden.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Iina Hietalahti (PTS Sherwood), luokkavoittaja Grigorii Kolotilin (PT Espoo) ja kolmanneksi sijoittunut Raimo Jokitulppo (LPTS).

Toinen kolmanneksi sijoittunut Samuel Wendelin (PTS Sherwood) sai palkintonsa jo ennen palkintojenjakoa.

 

 

 

 

Vastaa