Kosken kesäleiri 2023 – raportti

Kosken kesäleiri 2023 keräsi jälleen kerran mukavan kokoisen junioripoppoon harjoittelemaan ja viettämään yhteistä aikaa Kosken lukion tiloihin. Junioreita oli mukana 57 kappaletta ja heidän ohjelmastaan vastasi seitsemän valmentajaa. Käytännön järjestelyistä vastasi pääsääntöisesti Kosken Kaiun talkooporukka ja SPTL:n kenttäpäällikkö Taneli Keinonen. Juniorit jaettiin tason ja iänkin mukaan kolmeen eri harjoitusryhmään. Maanantaista keskiviikkoon ohjelma oli tiivis. Kaksi harjoitusta pöytätennistä ja yksi jotain muuta, kuten frisbeegolfia, kuntopiiriä, porrasharjoituksia ja vähän jalkapalloakin. Torstaina aamuharjoitusten jälkeen aloitettiin iltapäivällä leirin tällä kertaa kahden pelaajan joukkueena pelattu leirikilpailu, jonka jälkeen vuorossa oli perinteinen uinti- ja saunareissu läheiselle Liipolanjärvelle. Perjantaina jatkettiin joukkuekilpailuja aamulla kaikkien osalta ja iltapäivällä pelattiin vain finaalit.

Leirin osallistujakaarti oli tällä kertaa ehkä hieman nuorempi ja kokemattomampi kuin aiemmin. Varsinainen maajoukkue ja JEM-ryhmä harjoitteli erikseen Ruskeasuolla muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Leirin valmentajille kokemattomampi pelaajisto loi etukäteen positiivisen haasteen, miten saada harjoitukset toimimaan. Huolet osoittautuivat kuitenkin turhiksi. Valmentajakaarti Vladimir Bril, Johanna Kaimio, Taneli Keinonen, Teemu Oinas, Tapio Passinen, Olli Julin ja Juha Julmala saivat kaikki ryhmät toimimaan mallikkaasti. Juniorit tekivät treenejä riittävän tehokkaasti ja myös toimivat ryhminä niin harjoituksissa kuin harjoitusten ulkopuolellakin hyvin. Yhteishenki oli vahvaa.

Kuva: Taneli Keinonen ottamassa homman haltuun maanantai-aamuna

Allekirjoittaneen näkemät harjoitukset pingissalilla tehtiin pääsääntöisesti hyvin kunkin pelaajan henkilökohtaisen jaksamisen puitteissa. Jokainen pelaaja omalla tasollaan. Pallolaatikolla näin omakohtaisesti että perustekniikat ovat seurapelaajilla oikein hyvin hallussa. Aivan perusasioista ei tarvitse hirveästi puhua ja pallolaatikkoharjoittelu onnistuu kaikilta hyvin. Kärkipään pelaajat tietävät myös varsin hyvin mitä pallolaatikolla voi ja kannattaa harjoitella. He osaavat myös itse pyytää spesifisiä harjoitteita itselleen jos valmentaja heiltä sitä kysyy. Pelaajien omat valinnat olivat niin vahvuuksien kuin heikkouksienkin harjoittelua. Täysin uusia taitojakin haluttiin opetella. Kaikkea tarvitaan.

Kuvat: Ballong / tappo harjoitusta kisamuodossa isossa salissa ja tiivistä tunnelmaa nelinpeliharjoituksessa yläsalissa

Juniorit kokoontuvat Koskelle tottakai myös ylläpitämään ja hakemaan sosiaalisia kontakteja. Ryhmääntyminen liimaa junioreita harrastuksen pariin ja siitä nähtiin konkretiaa Koskella. Majoitus luokkahuoneissa, yhteisruokailut kolme kertaa päivässä ja hieman erikoisemmatkin aktiviteetit. Tällä kertaa mieleenpainuvinta oli varmasti monen mielestä pop-up hampurilaisbaari jonka Andreas Köhler, Sisu Sammalkorpi ja Onni Farin pystyttivät Kosken koulun nurkille.

Kuvat: Majoitusta ja ajanviettoa luokkahuoneissa

Kuvat: Ruokailua ravintola Karan viihtyisissä ulkotiloissa ja burgerien tekoa

Sää leirillä oli alusta loppuun täydellinen. Kiitos järjestäjille myös täydellisten ulko-olosuhteiden järjestämisestä. Lämpötila nousi loppuleiristä jopa 30 asteen tuntumaan ulkona. Se ei meininkiä missään nimessä heikentänyt harjoituksista vapaillakaan hetkillä. Luokkahuoneet onneksi pysyivät suht viileinä ja nukkuminen onnistui ongelmitta. Alasali lämpeni ulkoilman mukana ja se loi hieman hikiset olosuhteet pelaamiseen ja harjoitteluun. Kolme kertaa päivässä toistunut 750m kävely ravintola Karaan toi jokaiselle tarvittavaa aurinkoannosta ja askeleita neljän ja puolen kilometrin verran muiden harjoitusten päälle.

Leirillä panostettiin valmentajien puolesta lämmittelyihin ja myös venyttelyihin. Lämmittelyt ja osin myös harjoittelukin suoritettiin musiikin soidessa. Etenkin lämmittelyyn musiikki tuo mukavan boostin. Olli Julinin vetämät lämmittelyt ja venyttelyt toivat leiriin mukavan lisätwistin. Lihashuolto on äärimmäisen tärkeää etenkin kun harjoitellaan useita päiviä putkeen fyysisen jaksamisen ylärajoilla.

Kuvat: Leirin alkulämmittelyistä ja venyttelyistä vastasi ansiokkaasti Olli Julin

Leirikilpailu pelattiin tällä kertaa pelkästään joukkuekilpailuna. Joukkuekilpailuun tehtiin kaksi tasoluokkaa jotka jaettiin vielä päätöspäiväksi kukin kolmeen eri tasoluokkaan. Pelejä tuli varsin kohtuullisesti. Jo harjoituksissa oli pelattu paljon eriä, joten leirikisaan haettiin motivaatiota. Joukkuekokoonpanot olivat osin sattumaan ja osin valikoimiseen perustuneita. Kisaorganisaatio (Teemu ja Vladi) saavat taputtaa itseään olkapäilleen koska kilpailu onnistui oikein hyvin. Joukkueet pelasivat kolmen joukkueen alkulohkot jonka jälkeen pelattiin vielä hieman karsittu PKO-kaavio kuuden joukkueen kesken jossa kaikki sijat ratkaistiin. Kisaformaatissa joukkuepeli aloitettiin nelinpelillä ja sen jälkeen pelattiin ykköspelaajien kohtaaminen ja lopuksi kakkospelaajien kohtaaminen. PKO-kaaviossa viimeinen peli pelattiin vain jos sillä oli merkitystä. Pelaajat pelasivat myös joukkuekaverilleen, joten löysäily loisti pitkälti poissaolollaan joka oli myös kisaformaatin tavoite. Tuloksista voidaan raportoida sen verran että ykköskategorian voittajapari oli Matias Vesalainen / Onni Farin, kakkoskategorian Rasmus Vesalainen / Juho Åvist, kolmoskategorian Tea Stråhlman / Kamilla Kadar, neloskategorian Olli Julin / Samuel Stefanov, vitoskategorian Veeti Halinen / Jesse Tikkanen ja kutoskategorian Jasper Haapala / Lenni Penttilä. Pelit pelattiin hyvällä taisteluasenteella, kukaan ei halunnut hävitä.

Torstain niin ikään perinteinen juoksu saunalle muutettiin vapaaehtoiseksi 29 asteen helteen vuoksi. Juoksijoita oli kuitenkin jonkun verran ja ensimmäisenä laiturinnokasta juoksijoista uimaan pulahti Iaroslav Bril. Uimavesi oli ehtinyt sen verran lämmetä että suurin osa pelaajista ja valmentajistakin uskaltautui sinne pulahtamaan. Leirikuvaan kokoonnuttiin uusien värikkäiden leiripaitojen kanssa. Näitä paitoja nähtäneen harjoituksissa ja kisoissakin ensi kaudella.

Kuvat: Perinteinen leirikuva + otos idyllisestä Liipolanjärven uimapaikasta

Kuva: Leiriläisten ja taustajoukkojen muonituksesta saunalla vastasi Tero Naumi

Loppukaneettina voidaan todeta että Kosken kesäleiristä on kasvanut pöytätennispiireihin varsin vahva brändi joka kantaa vuodesta toiseen. Leirille osallistuneilta pyydetään palautetta nimettömän kyselyn avulla ja saatujen vastausten perusteella leirikonseptia viilataan eteenpäin. Perusasiat tällä leirillä on kuitenkin kunnossa. Täällä harjoitellaan pöytätennistaitoja, viihdytään yhdessä ja leiri sopii erinomaisesti kaikenikäisille ja tasoisille junioreille.

Olet sitten junioripelaaja tai seuravalmentaja ja olet aiemmin miettinyt osallistumista leirille, niin älä enää mieti. Ruksaa koululaisten kesäloman toinen viikko kesältä 2024 jo nyt kalenteriisi.

5 thoughts on “Kosken kesäleiri 2023 – raportti

Vastaa