Tiedotusterveisiä

Liittohallitus istui kokoustaan taas maanantaina. Ihan kaikki eivät päässeet mukaan, mutta ihan kunnon tunnin kokous saatiin silti aikaan.

Valiokuntien ajankohtaisissa asioissa alku otettiin työvaliokunnasta, jonka isona alkukesän haasteena on tehdä hallitukselle esitys elokuun lopulla liiton jättävän Mika Räsäsen ”paikkaamisesta”. Mikan rooli on ollut iso, mutta ajatellaan nyt positiivisesti, että muutos on mahdollisuus. Vielä ei kuitenkaan mm. monista matkoista johtuen ole valmista, joten hallitus joutunee aktivoitumaan ainakin viestien lukuun kesälläkin.

Tero Naumi totesi seuravaliokunnan asioissa, että Kosken kesäleiri oli iso punnerrus. Teemu Oinas teki siitä mainion raportin liiton sivuille ja myös kyselyn osanottajille. Odotettavissa lienee hyvää palautetta. Seurapäivää mietitty elokuulle (19.8 Jyväskylä), ja aiheita sinne voi ehdottaa edelleen. Kesäleirejä on nyt tarjolla enemmänkin, ainakin Turussa ja Jyväskylässä.

Sonja ja Mika raportoivat huippu-urheiluvaliokunnan asioista. Benedek Oláh kävi Durbanin MM-kisoissa ja pelasi yhden hienon (Anton Källberg) ja yhden huonon (Lubomir Pistej) ottelun. Juniorit palasivat juuri Helsingborgista, jossa WTT-kisassa oli aika kova taso. Suomella ei nyt tullut erikoisempaa menestystä, vaikka toki muutamia jatkopaikkoja alkulohkoista. Juniori-netulaiset ovat piakkoin lähdössä Viroon, JEM on heinäkuussa ja Benedek ja Alex aloittelevat loppuviikosta European Gamesia Puolassa. Luka Oinas ja Jimi Koivumäki ovat menossa European Minichampsiin Ranskaan. Syyskuussa miesjoukkueella on joukkue-EM Malmössä.

Hannu Sihvo kertoi, että paramaajoukkuepelaajilla on ollut leiri Märskyssä ja Ruskeasuolla. Aino Tapola oli Englannissa leirillä viime viikon. Heinäkuussa on Pajulahdessa leiri, johon britit puolestaan ovat mahdollisesti tulossa. Heinä-elokuun vaihteessa on leiri Sloveniassa ja myös Pajulahdessa. Aino, Timo Natunen ja Aaro Mäkelä lähtevät huomenna tiistaina Ostravan kisoihin.

Kilpailuvaliokunnan Teemu Oinaksen mukaan ensi kauden kalenteria on rakenneltu ja sarjailmoittautumisia kerätty. Juha Julmala vastaa jälkimmäisistä varsin pitkälle. Valmennusvaliokunnan Mika Räsäsellä ei nyt ollut paljon raportoitavaa – lähinnä on käyty Slack-viestittelyä. Mahdolliset valmentajapäivät menevät syyskauden puolelle.

IT-valiokunnan Kimmo Pihkala arvioi, että Jyrki Nummenmaan kisanvetosovelluksen rakennus on nyt edennyt mukavasti. Jyrki piti siitä taannoin halukkaille demonkin. Jonkinlainen ”kisanvetovetovalmius” sillä voisi olla jo ensi kauden alussa. Heinäkuussa tehdään sivujen kaudenvaihto sarjoineen.

Jyrki jatkoi veteraanivaliokunnan asioissa, että perinteiseen Viro-cupiin ja veteraanimaaotteluun kerätään ilmoittautumisia. Kutsu on liiton sivuilla ja Johanna Kaimio koordinoi matkoja. Kimmo Arenius tuumi vielä sääntö- ja tuomarivaliokunnan asioissa, että sääntökirjadokumentti päivitetään perinteisesti elokuussa.

Kansainvälisissä asioissa Sonja arveli, että ITTF:llä ja WTT:llä edelleen aika lailla kiistoja ja ongelmia, ja että ilmapiiri on hiukan tunkkainen. MM-kisakaan ei oikein ollut tunnelmaltaan entinen. Venäläisistä ja valkovenäläisistä pelaajista puhutaan: pelioikeus on teoriassa olemassa, mutta käytännössä oikein ei, kun monet maat eivät yksinkertaisesti ota heitä vastaan.

Muissa kokousasioissa todettiin ensin, että kesän toiminta alkaa olla kuosissa ja toimiston väen lomatkin ovat nähtävissä liiton sivuilla. Taloustilanne oli toukokuun lopulla sellainen, että olemme miinuksella noin 8000 €. Se on koko lailla suunnitellun mukaista. Kassassa on rahaa vuoden mittaan kaikkien vähiten, koska esimerkiksi lisenssirahat ovat vielä kokonaan saamatta.

Syksyn Para Finland Open järjestetään syksyllä Pajulahdessa ilman venäläisiä ja valkovenäläisiä pelaajia. Muutamia kyselyjä on jo tullut. Kisojen aikana järjestetään myös luokitteluseminaari, johon osallistuu 12 kansainvälistä tulevaa luokittelijaa. Voi hyvin olla, että tänä vuonna kisa on viimekertaista hiukan pienempi.

Perinteinen Finlandia Open järjestetään joulukuussa Kisakalliossa. Mika Räsänen toimii (vielä toistaiseksi tekemättömällä) erillissopimuksella kisan projektipäällikkönä. Kutsu on lähetetty eurooppalaisille liitoille ja muutakin sähköpostimarkkinointia on tehty. Ainakin Sveitsi jo luvannut tulla. Alustavaa kiinnostusta on ja meille voi tulla hyväkin kisa, vaikka vielä toistaiseksi olemme vain myönteisellä odottavalla kannalla. Ja kisaformaatti on siis perinteinen PKO (paitsi torstaina nuorisoluokissa). Kisan yhteydessä järjestetään myös SPTL:n 85-vuotisjuhlat. Niitä silmällä pitäen nyt on aika palkita seura-aktiiveja anomalla heille liiton ansiomerkkejä!

Toiminnanjohtaja raportoi vielä viimeisestä Pöytätennis-lehdestään päätoimittajana. Materiaali on kasattu. Kyseessä on ”pelkkä nettilehti”, liittokokous hallitukselle antaman ponnen myötä. Se tarkoittaa pdf-tiedostoa liiton sivuilla, minkä voi toki tulostaa. Linkkiä yritetään jakaa kattavasti tahoille, joiden sähköposti on toimistolla tiedossa.

Lehti voi ilmestyä verkkoon jo ensi viikolla. Jos tälle asialle (eli paperilehden puuttumiselle) joku haluaa muutosta, kannattaa tulla puhumaan asiasta syksyn liittokokoukseen, liiton ylimpään päättävään elimeen.

Liittohallituksen seuraava varsinainen kokous on vasta ensi kauden puolella alkusyksystä, mutta hallituksen jäsenet joutunevat kommentoimaan palkatun väen työsuhteita jo aikaisemmin kesän aikana. Se on nyt puuhista päällimmäisenä.

2 thoughts on “Tiedotusterveisiä

  1. Näissä muuten erinomaisissa kokousraporteissa olisi kiva olla mukana läsnäolijoiden lista. Mieluumminhan sitä liittokokousten mahdollisissa äänestyksissä antaisi äänet edes kokoustelun suhteen aktiivisille hallituksen jäsenille.

  2. Yleensä en ole sitä laittanut, koska kaikki ovat olleet mukana (kuten valiokuntapuheenvuoroista välillisesti käy ilmi). Nyt oli harvinainen tilanne, kun Julmala, Kurvinen ja Valasti puuttuivat vahvuudesta.

Vastaa