Kosken Malja – sunnuntain raporttipäivitys

Sunnuntai oli jonkin verran rauhallisempi päivä. Aikataulua pystyttiin jopa kiristämään, mutta aina sekään ei ole pelkästään hyvä asia. Nyt esimerkiksi Elli Rissanen ja Petter Punnonen saivat pienellä varoitusajalla muuttaa iltapäiväsuunnitelmiaan. Pelit päättyivät suurin piirtein klo 17.

Päivä oli varsin koskelaisväritteinen, sillä Rasmus Vesalainen voitti 1200-luokan, Mika Lappalainen 1600-luokan, Janne Relander 1800-luokan (loppuottelussa revanssi seurakaveri Esa Kanasuosta, joka eilen oli parempi 1700-luokan finaalissa) ja Sami Ruohonen 2150-luokan. Loppuottelussa Sami löi mainion päivän pelanneen Elli Rissasen, jonka lyöntitehoa sai maistaa mm. Teemu Oinas.

Vieraspaikkakuntalaisia voittajia olivat siten PTS-60:n Randar Rebane 1400-luokassa, kovaa taistellut (loppuottelussa Pekka Kolppasta vastaan alla jo 0-2) Hangon Elmo Räsänen 2000-luokassa sekä alle 17-vuotiaat voittanut Espoon Veeti Valasti. Loppuotteluun kiipesi sunnuntain ”Suomi 100” -erikoisstipendin napannut Sam Khosravi, joka voitti mm. isoveljensä. 2150-luokassa Sam oli kolmas ja kukisti ensin poolissaan mm. Pekka Karhusen ja Tomi Penttilän ja jatkoi sitten ”paperilla” voittamalla Petter Punnosen. Aika väkevää peliä 11-vuotiaalta.

Makkarakeitto teki hyvin kauppansa, mutta palloja ei kulunut ihan yhtä paljon kuin lauantaina. Kokonaissaldo taisi olla noin 140 kpl. Sekin pitää mainita, että seuran omilla sivuilla striimi pyöri koko päivän.

Niin ja perinteiset löytötavarat. Listalla ainakin yksi talvitakki sekä Stigan verskatakki. Periä saa allekirjoittaneelta (050 62532, esko@pingiskeskus.fi).

Kosken Kaiku kiittää. Kisat sujuivat omasta mielestämme melko moitteettomasti ja epäilyksensä on, että järjestimme toisen kerran peräkkäin kauden suurimmat kansalliset kisat. Paikalla olleiden suhteen ei ole syytä lausua yhtään moitteen sanaa, mutta muutaman sellaisen poisjäännin koimme, jossa pelaaja ei vaivautunut informoimaan järjestäjään mitenkään. Esteitä tulee, mutta kaikkien meidän pitäisi muistaa ilmoittaa niistä.

Tervetuloa ensi vuonna uudelleen.

————————————————————————————————————————————–

Taas kerran Mika Räsänen

PT Espoon Mika Räsänen tuntuu olevan erikoistunut huippupeliin Koskella. Liiton toiminnanjohtaja voitti Kosken Malja GP:n urallaan jo kuudennen kerran lyömällä loppuottelussa pienoisen yllättäjän Jani Jormanaisen 4-2. Välierissä Jani kukisti Tom Lundströmin (sitä ennen mm. Aleksanser Saveljevin) Mika lyödessä isäntäseuran Kaiun Alex Naumin. Alexin palkintopallimatkalla kukistuivat mm. Pasi Valasti ja Toni Soine. Tonille päivä ei ollut paras mahdollinen, sillä alkupoolissa hän hävisi Kaiun Sami Ruohoselle. Alex otti myös luokkavoiton kukistaessaan seurakaveri Veikka Flemmingin 17-vuotiaiden GP-luokan loppuottelussa 3-0.

Annika Lundström oli paras naisten GP-luokassa ennen Pihla Erikssonia. Kisapöydillä pitkästä aikaa esiintynyt Elli Rissanen ei pelannut tätä luokkaa. Janne Jokinen oli paras 50-vuotaissa miehissä ja Sam Khosravi alle 14-vuotiaiden GP-luokassa. Toinen kaikulainen Matias Vesalainen ylsi välieriin ja 1500-luokassa peräti loppuotteluun, mutta siinä TuKan kokenut Raimo Kari oli liikaa.

Pingiskoulussa saatiin uusi voittajaseura Uudenkaupungin Tomi Suomisen myötä. Oulukin pääsi voittajakaupungiksi, kun Juhana Tuuttila oli paras 1900-luokassa. 2100-sarjassa kilpailuvaliokunnan puheenjohtaja Teemu Oinas taistelu finaaliin saakka, mutta siinä Hangon Tero Penttilä oli todella selvin lukemin parempi.

Jo etukäteen tiedettiin, että lauantai tulisi olemaan pitkä kilpailupäivä, vaikka illan viimeiset luokat muutettiinkin cupeiksi. Aamulla klo 9 aloitettiin ja klo 21.30 KoKan Esa Kanasuo löi viimeisen pallon pöytään seurakaveri Janne Relanderia vastaan 1700-luokan loppuottelussa.

Hetki tätä ennen Starin Arto Luukkainen oli kukistanut 1300-luokan loppuottelussa Kurikan Timo Haaviston. Se merkitsi Artolle myös Kaiun Suomen 100-vuotiskunniapalkintoa ja 100 euron lahjakorttia Pingiskeskukseen. Sunnuntaina on jaossa toinen vastaava lahjakortti.

Tunnelma oli koko päivän aika kiva, vaikka jo etukäteen tiedettiin, että otteluja piisaa ja päivä kestä. Pelaajat ottivat tämän haasteen hienosti ja lopulta pelejä pelattiinkin jopa vähän etuajassa. Tätä tosin edesauttoi jonkin verran se, että influenssojen, huonon kelin ym. syiden vuoksi poisjääntejä oli jonkin verran. Pääsääntöisesti osanottajat muistivat kuitenkin informoida näistä järjestäjiä. Käytössä oli 17 pöytää, joiden käyttöaste oli ainakin pääsääntöisesti varsin hyvä. Ensimmäistä kertaa Koskella käytössä ollut ryhmämenetelmä takasi sen, että kukaan ei päässyt jumittamaan kisaa. Vastaavasti juuri ennen ”ryhmästartteja” oli vähän tyhjiä hetkiä.

Ruokaa meni aika paljon ja palloja hajosi todella paljon. Kosken Kaiku kiittää avauspäivästä.

3 thoughts on “Kosken Malja – sunnuntain raporttipäivitys

Vastaa