Mestaruussarjan kierrokset 1-3, 30.9.2023, Helsinki

Mestaruussarjan 1. osaturnaus pelattiin lauantaina 30.9. Ruskeasuolla, Helsingissä.

Avauspäivänä Turun Kaiku ja PT Espoo voittivat kaikki kolme otteluaan. Lauantain ykköspeluri oli Vladimir Bril (OPT-86), joka voitti kaikki kuusi otteluaan. Puhtaalla pelillä ja viidellä voitolla päivän selvittivät Mart Luuk (TuKa) ja Toni Soine (PT Espoo).

Joukkueiden kommentit

Sami Hattunen, PT 75: ”Saimme OPT-86:sta ja KoKasta tärkeät täydet pisteet. PT Espootakin vastaan oli mahdollisuudet pisteisiin, mutta pari viisieräistä peliä kääntyi niukasti Espoolle. Seuraavalle kierrokselle jäi siis vielä varaa parantaa.”

Tuomas Perkkiö, OPT-86: ”Hyvä startti. Mark Usov ui joukkueeseen ottamalla kaksi voittoa neljästä. Ajattelin, että pisteitä voisi tulla todennäköisimmin 3-7 ja saatiin 5, joten sopivasti jäi myös hampaankoloon seuraavaa turnausta ajatellen.”

Aleksi Räsänen, PT Espoo: ”Yhdeksän pistettä tänään, casuaali suoritus. 5-1, 5-0 ja 5-1 -voittoihin voimme olla tyytyväisiä, sillä tiukkoja yksittäisiä vääntöjä käytiin. Tästä on hyvä jatkaa seuraaviin kierroksiin, joihin itse en todennäköisesti osallistu muiden sarjapelieni takia. Onneksi meillä on tasaisen vahva joukkue varamiehien kanssa.”

Rasmus Vesalainen, Kosken Kaiku: ”Pelit alkoivat vähän heikosti, mutta loppua kohden peli parani meillä kaikilla. Pistetili saatiin avattua ja siitä ollaan tyytyväisiä. Yksi tai kaksi pistettä enemmänkin olisi ollut otettavissa ensimmäisistä kierroksista.”

HIK Pingis: ”Onnistuimme heti avauksessa kaatamaan KoKan nuoren joukkueen – täydellinen avaus HIK:n historian ensimmäiselle Mestaruussarjaottelulle. Kaikki onnistuivat, Johan otti jopa kaksi voittoa, mikä osoittautui erittäin ratkaisevaksi, kun Rasmus voitti Marinan. Rasmukselta hyvä peli! OPT-86 vastaan luotimme Marinaan, ja nelinpelissä Marina ja Johan ovat todella vahvoja, joten 1 piste tuli ”pelisuunnitelman mukaisesti”. TuKa oli sitten selkeästi vahvempi, Viron junnut pelasivat loistavasti, ja se näytti tarttuvan Arinkin peliin. Loistava peli kaikilta tukalaisilta! Saldona kuitenkin 4 pistettä – oikein hyvä alku!”

PT Tapiola:

Turun Kaiku:

TIP-70:

Mestaruussarjan tulokset ja sarjataulukko löytyvät myös Ylen teksti-tv:n sivulta 297.