Toiminnanjohtajan terveiset, lokakuu 2023

Hei pingisväki!

Olen toiminut reilun kolmen viikon ajan Pöytätennisliiton toiminnanjohtajana, joten ajattelin nyt olevan sopiva aika ryömiä henkisesti ulos työhuoneestani ja tuoda julki ensimmäisiä ajatuksiani tulevasta työtaipaleestani.

Ennen sitä voisi olla paikallaan esittäytyä. Olen Henri, 30-vuotias liikunta- ja kauppatieteitä opiskellut pingis- ja urheiluintoilija. Vaimoni kanssa asun Jyväskylän Lohikoskella.

Sain ensikosketuksen pingikseen lapsuudenkodissani Kinnulassa, mutta varsinainen pingisharrastus alkoi kuitenkin vasta aikuisiällä muutettuani Jyväskylään opiskelemaan. Olen pelannut pöytätennistä kilpaa vajaan kymmenen vuoden ajan. Monet teistä tunnenkin pelipöydiltä.

Pöytätennis Jyväskylän puheenjohtajana olen operoinut sen perustamisesta (kevät 2020) asti. 3,5 vuoden tiivis seuratyö on opettanut minulle paljon pöytätenniksen haasteista ja mahdollisuuksista. Molempia riittää!

Liiton toiminnanjohtajana toimin yritykseni Askel Sportsin kautta. Askel on tällä hetkellä kahden yrittäjän (joista minä olen toinen) ja kahden työntekijän kokoinen yritys. Teemme Pöytätennisliiton lisäksi isompia projekteja mm. Frisbeegolf- ja Tanssiliitolle.

Jatkossa annan itsestäni 100 prosenttia Pöytätennisliitolle 24 tuntia viikossa sopimuksemme mukaisesti. Tämä syksy menee vahvasti liiton toiminnan opiskeluun ja ns. pakollisten työtehtävien hoitamiseen. Haluan kuitenkin päästä mahdollisimman pian myös kehittämään suomalaista pöytätennistä.

Ajatusmallini ei ole räiskiä joka suuntaan, vaan tarttua muutamiin kehityskohtiin ja viedä niitä asioita eteenpäin. Tunnistan omat vahvuuteni ja heikkouteni. Huippupöytätenniksestä tiedän edeltäjääni Mikaan verrattuna hyvin vähän, mutta esimerkiksi seuratoimintaan ja lajin markkinointiin minulla on annettavaa.

Loppuun tarjoan teille vielä omat henkilökohtaiset lupaukseni suhtautumisessani toiminnanjohtajan pestiin.

  1. Lupaan syttyä

Olen luonteeltani innostuja. Jos minulle kerrotaan idea esimerkiksi seuran omasta pingishallista, lähden varmasti selvittämään kanssanne, onko ajatus mahdollista toteuttaa.  

  1. Lupaan haastaa

Teen mielelläni asioita eri tavalla kuin aiemmin. Toimintatapojen muuttaminen pelkästään muutoksen takia ei ole järkevää, mutta jos huomaan epäkohtia tai uusia mahdollisuuksia, lupaan niihin tarttua.

  1. Lupaan tuottaa pettymyksiä

Toiminnanjohtajan tehtävä on täynnä valintoja. Iso kysymys kuuluu, mihin liitto käyttää rajalliset talous- ja henkilöresurssinsa. Kaikkeen emme voi panostaa jatkossakaan, joten väistämättä tulen tarjoamaan mahdollisuuksia pohtia suomalaisen urheilun peruskysymystä: ”Mitä ihmettä siellä liitossa oikein mietitään?!”.  

  1. Lupaan olla avoin

Liiton toiminta on ollut jo tähän mennessä avointa. Lupaan jatkaa itse samalla linjalla. ”Toiminnanjohtajan terveiset” tulee ilmestymään jatkossa tasaisin väliajoin liiton sivuilla.

  1. Lupaan olla ylpeä

Viestini kaikille pingispelaajille, seura-aktiiveille ja koko lajiväelle on, että olkaa ylpeitä. Olkaa ylpeitä omasta seurastanne, sillä joka ikinen pöytätennisseura ansaitsee minulta hatunnoston. Olkaa ylpeitä upeasta lajistamme, joka tarjoaa elämyksiä vauvasta vaariin.

Minulle pöytätennis on maailman mahtavin urheilulaji. Kiitos Pöytätennisliiton hallitukselle mahdollisuudesta päästä luotsaamaan suomalaista pingistä toiminnanjohtajan paikalta!

Henri Pelkonen

Vastaa