STARTEMBER 14-15.10.2023 – Raportti

Raportti on nyt valmis!

Tärkeä ensimmäisen kilpailupäivän jälkeinen ruokailutapahtuma päättyi Kaivokselan Mäkkärissä klo 00:03.  Samalla tuli lauantain tulokset kirjoitettua puhtaaksi ja lähetettyä SPTL:n sivuille.

STARTEMBER sai Syksyn startin tavoin ilahduttavan hyvän suosion. Jopa jonotuslistalle jäi paljon pelaajia. Eri pelaajia oli poisjääntien jälkeen 113 ja startteja kahtena päivänä 237. Lukemat olivat vähän pienemmät kuin vuosi sitten (128/245),  jolloin mukana oli 10 hengen Maardun joukkue ja naisten kaksinpelikin voitiin pelata. Mutta lähes loppuunmyyty kilpailu oli. Vapaana oli vain kuusi paikkaa viidessä ryhmässä. Nythän pelaajien määrää rajoitettiin niin, että pöydältä toiselle kiertäviä pooleja ei ollut ja samalle pöydälle sallittiin kaksi poolia vain, jos ne olivat kolmen pelaajan pooleja. Siksi viivästymisiä ei tullut liiallisen pelaajamäärän vuoksi. Mutta lauantain toinen ryhmä venyi pahasti , koska jatkokaavioissa pelattiin valtava määrä viisieräisiä ja monet niistä viisieräisistä olivat hyvin pitkiä pelejä.

Eri seuroja oli 26. Startteja oli siis 237 ja otteluita 442, joista jatkokaavioissa 101.

Lauantaina kilpailut päättyivät todella myöhään eli 21.45. Sunnuntaina saatiin pelit loppuun klo 18.00.

Videot kilpailuista

Kaikki kilpailun videot tulevat YouTubeen. Jokaisella neljän pöydän rivillä oli oma kamera. Videointi onnistui nyt niin hyvin, että pienten ongelmienkin jälkeen menetettiin vain noin 15 minuuttia sunnuntain toisesta ryhmästä, jolloin vain yksi peli oli käynnissä!

Videoiden otsikko YouTubessa on muotoa ”Saturday’s stream , part 2 (STARTEMBER 14-15.10.2023)”.

YouTube-kanavan osoite:

https://www.youtube.com/@ArtoLuukkainen

Tässä kuitenkin suorat linkit striimivideoihin:

Lauantai

https://youtu.be/8q5GV6OV2Uw
https://youtu.be/OFarzz7onRU
https://youtu.be/E4Eee32N4yg
https://youtu.be/pkelgDH6ajo
https://youtu.be/jKw7-AW1g3s
https://youtu.be/kdrDtOeYIjs

Sunnuntai
https://youtu.be/IfzdjMmCb40
https://youtu.be/gyhKSndqJRU
https://youtu.be/4wFP6B8KQU8
https://youtu.be/UsCKmRSknl8

Viisieräiset jatkokaavion ottelut sekoittivat aikataulua

Jos pooleissa tai jatkokaaviossa tulee paljon viisieräisiä otteluita, ryhmän neljän tunnin pituus voi osoittautua liian lyhyeksi. Näin kävi lauantain toisessa ryhmässä, kun kahden luokan jatkokaaviossa pelattiin paljon viisieräisiä. M-1400-luokan jatkokaavion (alla) otteluista peräti viisi ottelua seitsemästä oli viisieräisiä! Tuntui siltä, että jatkokaavion eteneminen pysähtyy kokonaan.

M-1800-luokan jatkokaaviossa pelattiin ”vain” kolme viisieräistä, mutta ne kestivät sitä pitempään:

Näiden viisieräisten vuoksi klo 13:n  ryhmän jatkopelit venyivät tunnin verran klo 17:n ryhmän puolelle. Se aiheutti viivästymisiä, koska klo 17:n ryhmässä ei ollut yhtään vapaata pöytää.

Naisten ja tyttöjen määrä

Naisia ja tyttöjä oli mukana 11 eli 9,7 % pelaajista. Hieman parani Syksyn startista, mutta parannettavaa riittää.

Suurimmat seurat

TIP-70 nousi nyt yksinään suurimmaksi seuraksi 18 pelaajallaan nousten yhden pelaajan verran PT Espoon edelle. Yllätysnimi Atlas nousi kolmanneksi yhdessä PTS Sherwoodin kanssa. PT 75 oli myös liikkeellä isolla joukkueella. Helsinkiläisseurojen pelaajien määrä oli 13 eli vain 11,5 %. Kilpailuja olisi tosiaan mahdotonta järjestää heidän varassa!

Tässä on seurojen TOP-10 osanottajamäärän mukaan:

Parhaat seurat

TIP-70 piti mitalisijataulukon ykköspaikan, vaikka ykköspaikkojen määrä putosikin kahdeksasta kolmeen. Perinteinen ykköspaikan haltija PT Espoo putosi peräti sijalle 15, koska yksikään seuran pelaaja ei yltänyt luokkavoittoon. Määrä pitää jalostaa seuraavaksi kerraksi laaduksi!  Keravan ihme PTS Sherwood nousi jo komeasti toiselle sijalle. Milloinkahan menee ykköseksi? Myös MBF ja PT 75 olivat vahvoja. Helsinkiläisseurojen menestys 5-4-7 oli hurjaa  aiempaan verrattuna. Syksyn startin tapaan 21 seuraa sai pelaajansa palknnoille.

Junioreita oli vähän syysloman vuoksi

Juniori-ikäisiä (2005 ja nuoremmat) oli mukana vain 28 eli 24,8 %. Koulujen syysloma oli varmaan iso syy vähyyteen.

Pankkiin maksettiin oikein hyvin

Jo lähes  kolme neljästä eli 74,3 % pelaajista maksoi osallistumismaksunsa pankkiin viimeistään noin viikon sisään kilpailujen jälkeen. No, kolme on vielä maksamatta, mu8tta maksavat varmaan heti, kun muistutuskarhu lähtee viimein liikkeelle. Eli vain 29 pelaajaa maksoi käteisellä paikan päällä. Ja jälleen: edelleen saa toki maksaa käteisellä!

Hieman liian paljon trafiikkia ja oleskelua toimitsijapöydän luona

Ajoittain ja nimenomaan kiireiseen aikaan toimitsijapöydän luona oli turhaa ja kilpailujen vetoa hidastavaa kyselyä ja seisoskelua pöydän vieressä. Älkää tulko kysymään heti oman pooliin jälkeen ”miksei minun jatko-ottelu jo tule” tai muuta vastaavaa. Aivan varmasti ne jatko-ottelut tulevat mahdollisimman nopeasti, ellei ole virhettä tapahtunut. Joskus vaan on kahden tai kolmen luokan jatko-ottelut alkamassa, ja ne laitetaan menemään luokka kerrallaan. Asialliset kysymykset ja kommentit ovat tietysti aina tervetulleita paitsi silloin, kun olen kuuluttamassa. Mutta seisoskelu pöydän ääressä häiritsee todella paljon, koska silloin saa koko ajan pelätä, että sieltä se kysymys sitten tulee.

Älkää myöskään alkako vängätä vastaan, jos olen selittänyt, miten jokin jatkokaavio menee. Vapaakierrokset ja se, miksi jollain poolikakkosella on vapaa kierros, mutta pooliykkösellä ei.

Millainen on 10 pelaajan jatkokaavio ja miksi se on sellainen

Tutkitaanpa esimerkkinä tyypillistä 10 pelaajan jatkokaaviota, jota käytetään viiden poolin tapauksessa. Silloinhan jatkoon menee 2×5 = 10 pelaajaa. Esimerkkinä M-1350-luokan jatkokaavio:

Kaavion paikkaan 1 laitetaan A-poolin ykkönen eli A1, koska etukäteen ajatellen paras pelaaja eli ykkössijoitettu pelaa poolissa A. Vastaavasti kakkossijoitetun poolin ykkönen  B1 laitetaan paikkaan 16. Veikkaus on siis, että A1 ja B1 menevät finaaliin.

Tämän jälkeen arvotaan kolmanneksi ja neljänneksi sijoitettujen poolien C ja D ykköset ylös ja alas niin, että he kohtaavat kaksi parasta aikaisintaan vasta semifinaalissa. Siten C1 ja D1 arvotaan paikkoihin 8 ja 9. Tässä tapauksessa arvonta heitti C1:n alas ja D1 meni ylös.

Seuraavaksi katsotaan, mihin menee jäljellä olevan poolin eli E-poolin ykkönen. Siinä logiikka menee niin, että hän saa parhaan jäljellä olevan paikan:

  • Toiselle puolelle kuin A1.
  • Kohtaa B1:n aikaisintaan semifinaalissa.
  • Kohtaa C1:n aikaisintaan kvartassa eli kahdeksan parhaan joukossa.

Siispä E1 saa paikan 12. Voisi se olla myös paikka 11. Sillä ei ole merkitystä, mutta paikka 12 on visuaalisesti kauempana C1:stä kuin paikka 11.

Nyt ovat ykköset saaneet paikkansa. Sellainen kaavio olisi käytössä, jos vain pooliykköset menisivät jatkoon.

Seuraavaksi laitetaan poolikakkoset paikoilleen. Sääntönä on se, että poolikakkonen menee aina eri puolelle kaaviota kuin pooliykkönen. Poolifinaali uusitaan siten aikaisintaan koko luokan finaalissa.

Siten A2 ja D2 menevät alapuoliskoon ja sen parhaille paikoille mutta siten, että kaavion jokaisessa neljänneksessä on yhtä monta pelaajaa jos suinkin mahdollista. Siten parhaat käytettävissä olevat paikat ovat paikat 11 ja 13. Näin kohdataan B1 ja C1 mahdollisimman myöhään. Paikat valitaan arpomalla. Tässä tapauksessa A2 oli saanut arvalla paikan 11 ja D2 paikan 13.

Vastaavasti B2, C2 ja E2 arvotaan yläpuoliskoon. ”Parhaat mahdolliset paikat mutta tasaisesti” -periaatteella käytössä on paikat 4, 5 ja 6. Kolme kakkosta arvotaan niihin.

Lopputuloksena on kaavio, jossa yksi poolikakkonen eli E1 joutuu pelaamaan jo ensimmäisellä kierroksella A2:sta vastaan, mutta C2 ja D2 saavat vapaakierroksen. Tämä ei merkitse sitä, että E1:stä kohdeltaisiin huonosti. Hänhän välttää kaksi parasta pelaajaa semifinaaleihin ja finaaliin asti, mutta C2 ja D2 kohtaavat parhaat pelaajat jo kvartassa eli ennen semifinaalia.

Eli vaikka joku pooliykkönen pelaisi ensimmäisellä kierroksella mutta joku poolikakkonen ei, pooliykkönen saisi jatkossa helpommat vastukset.

Tätä sivustoa käytän muuten arvonnassa:

https://www.random.org/sequences/

Se tuottaa todellisia satunnaislukuja, koska satunnaisuus tulee ilmakehän kohinasta. Tarvittavien lukujen määrän voi laittaa ”Largest value” -kenttään.

Mitä tapahtuu Starin kisojen tuotolle?

Sen voin kertoa, että Starin kisojen kohta 50-vuotisessa historiassa en ole koskaan ottanut itselleni (edes pingikseen) markkaakaan tai euroakaan kisojen tuotosta (ainakaan en muuta muista). Paitsi silloin, kun aiemmin järjestelyissä oli mukana muitakin starilaisia, joiden ehdotuksesta ostettiin kassasta otetuilla rahoilla kahvilasta kahvit, sämpylä ja ehkä pulla. Kaikki on mennyt Starin toimintaan. Aikanaan esimerkiksi pöytävuoroihin ja kauempana menneisyydessä myös vaikkapa juniorien kilpailumaksuihin ja matkakuluihin. Myös pelaajien pinnarahoihin silloin, kun oltiin mestaruussarjassa.

Viimeiset vuodet rahat ovat menneet Starin tyttöjoukkueiden kuluihin, vaikka omaakin rahaa on mennyt hurjasti. Viime kauden kakkosdivisioona oli taloudellisesti kyllä raskas. Mutta nyt Starilla on enää kaksi kolmannen divisioonan joukkuetta (kaikki pelaajat nyt virolaisia tyttöjä), jotka eivät niin kauheasti vie. Vain laivaliput ja ruoka lisenssimaksujen ja sarjamaksujen lisäksi. Pelipaidat tietysti.

Tulevaisuudesta emme tiedä, mutta tähän asti kilpailuista on tullut mukavastikin voittoa. Koska rahat eivät mene minulle eivätkä suurelta osin Starin toimintaankaan, on tullut mahdollisuus tehdä tuotoilla jotain Suomen nuorten pöytätenniksen hyväksi. Ja nimenomaan valmennuksen kautta, ei niinkään esim. kilpailumatkojen tukemisena. Kesä on vasta takana ja kahdet kisat järjestetty. Toki jotain oli laarin pohjalla vanhastaankin. Asia on mietinnässä. Ei ole mikään kiire. Tavoitteena on luoda jotain uutta ja urheilullista eikä heittää rahaa Kankkulan kaivoon.

Minulle saa tehdä ehdotuksia. Yksi pieni projekti on jo käynnissä.

Menestynein pelaaja kaudella 2023/2024

Kahden osakilpailun jälkeen jo 143 pelaajaa on päässyt pisteille ”Menestynein pelaaja kaudella 2023/2024” -kilpailussa. Kärkipaikkaa pitää Andrei Räisänen. Luokkavoitosta saa 10 pistettä, toisesta sijasta kuusi, kolmannesta sijasta neljä, sijoista 5-8 kaksi ja sijoista 9-16 yhden pisteen. Nelinpeleissä kummatkin pelaajat saavat täydet pisteet.

Seuraavassa taulukossa on kilpailun TOP-20 STARTEMBERin jälkeen:

Sunnuntai pääsi alkamaan vähän myöhässä

Sunnuntaiaamuna oli ikävä yllätys odottamassa. Striimivideon siirto pöytiä 5-8 kuvanneesta puhelimesta oli päättynyt johonkin ihme virheeseen. Eikä se kopiointi olisi enää onnistunut ennen kuin olisi ollut pakko lähteä Ruskeasuolle. Aikani tapeltuani löysin yhden muistikortin vanhasta puhelimesta,  ja vaihdoin muistikortin siihen. Sitä ennen piti varmuuskopioida kyseisellä kortilla ollut data, koska en voinut olla varma, että olin sen tehnyt aikanaan. Niinpä pääsin lähtemään sen verran myöhään, että olin salilla vasta noin kello 08:40. Se tarkoitti sitä, etten ehtinyt laittaa poolikaavioita taululle. Oli melkoinen homma laittaa printteri ja tietokone paikalleen, leikata poolikaaviot ja panna ne pöytien kuppeihin. Siten en ehtinyt viedä kuppeja pöydillekään. Siksi en ollut kauheasti juttutuulella! Kisat pääsivät käyntiin noin 15 minuuttia myöhässä. En kuitenkaan voinut jättää yhtä striimikameraa pois! Nyt kaikki onnistui lopulta hyvin. Ainoa pieni takaisku oli se, että noin 15 minuuttia jäi kuvaamatta, kun liian pieni 64 gigan kortti täyttyi liian aikaisin. Siten M-1500:n semifinaali Peter  Eriksson – Jaimielee Enriquez pöydällä 6 jäi pois ihan alkua lukuun ottamatta.

Sitä en nyt muista, miten onnistuin siirtämään lauantain 61 gigan striimivideon kovalevylle. Vain 61 gigaa, koska aloitin klo 17 uuden striimin, ettei videosta tule yli 12 tunnin videota (YouTuben raja). Täytyypä testata sitä, ettei toistu ensi kerralla. Tai ehkä ostan vaan omat muistikortit sunnuntaille.

Kiitokset jälleen kaikille!

Olipa taas kivat kilpailut, joita oli mukava järjestää. Tunnelma oli miellyttävä ja mukana oli sellaista porukkaa, joka todella nauttii kilpailemisesta.

Lämpimät kiitokset kaikille niin pelaajille kuin taustajoukoille! Nähdään marraskuussa STARVEMBERissä!

Kutsun löytää vaikka täältä:

https://www.sptl.fi/sptl_uudet/?p=44579

MK

Saatiin mukaan sentään 11 pelaajaa. Tai piti olla 12, mutta yksi jäi saapumatta paikalle. Siispä poolit 3+4+4.

Pooleissa nähtiin pari yllätystä. B-poolissa Joona Räsänen (1652) voitti Leevi Hyytiäisen (1721) 3-1, mutta siinä ratkaistiin vain poolin paikat 3 ja 4. C-poolissa Akeem Adewole (1952) yllätti Elmo Räsäsen (1982) 3-1, mutta eipä heillä ollut paljoa ratingeroa.

Jatkokaaviossa Räsänen oli sitten vahva ja nousi finaalissakin 3-2-voittoon oltuaan erin 0-2 alla Andrei Räisästä vastaan. Räisänen puolestaan pudotti Adewolen finaalista 3-2.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Andrei Räisänen (MBF), luokkavoittaja Elmo Räsänen (BF-78) ja kolmanneksi sijoittunut Vladyslav Matyko (HUT).

Akeem Adewole (PT Espoo) sai kolmannen palkintonsa jo ennen palkintojenjakoa. Tapahtui pieni lipsahdus. Yleensä rahapalkinnon saa vain osallistumalla palkintojenjakoon.

M-2100

Luokkaan saatiin kaksi neljän pelaajan poolia. Taso ei noussut kovin korkeaksi, kun vain yhdellä pelaajalla oli ratingia yli 2000 ja hänen lisäksi yhdellä yli 1700. Mutta mitä siitä!

Ainoa yllätys koettiin A-poolissa, missä Jussi Pikkarainen (1619) voitti Denis Fouxmanin (1674) ja nousi poolikakkoseksi.

Jatkokaaviossa kärkisijoitetut pitivät pintansa. Finaalissakin luokan 2000-mies Andrei Räisänen voitti Vesa Lapin 3-1.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Vesa Lappi (Wega), luokkavoittaja Andrei Räisänen (MBF), kolmanneksi sijoittuneet Vincent Joki (TIP-70) ja Jyrki Pikkarainen (PTS Sherwood).

M-2000

Osallistujia oli 10, joten poolit olivat 3+3+4. Ehkä viiden poolit olisivat olleet mahdolliset, koska kyseessä oli kisojen viimeinen ryhmä.

Pooleissa pelattiin uskollisesti ratingin mukaan. Vain kolmessa ottelussa 12:sta häviäjä sai edes erän.

Jatkokaavion yllättäjä oli Vladyslav Matyko (1820), joka voitti semifinaalissa Xisheng Congin (1917) 3-1 ja finaalissa luokan ykkössijoitetun Elmo Räsäsen (1982).

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Elmo Räsänen (BF-78), luokkavoittaja Vladyslav Matyko (HUT), kolmanneksi sijoittuneet Xisheng Cong (PT Espoo) ja Vincent Joki (TIP-70).

M-1800

Tällä kertaa M-1800 keräsi vain maltillisesti 15 pelaajaa, kun niitä oli Syksyn startissa 24. Mutta jonotuslistalle jäi kuusi pelaajaa. Siispä neljä poolia: 3+4+4+4.

A-poolissa Eerik Kivelä (1543) teki mikroyllätyksen voittamalla Edsel Camantiquen (1571) 3-2 ja ottamalla poolikakkosen paikan Vesa Lapin jälkeen.  Lappiakin vastaan hän johti erin 2-1.  Saman tapainen mikroyllätys tapahtui B-poolissa, jossa OIli Julin (1540) voitti Badr Razzaqin 3-2. Ottelu oli tiukka: -10, 11, -6, 11, 13. Se kesti kuitenkin ”vain” 30 minuuttia videolta mitattuna. Kimmo Pohjonen jyräsi poolivoittoon kolmella voitollaan. C-poolissakaan ei kakkossijoitettu päässyt jatkoon. Poolin nelossijoitettu Jyri Nyberg (1435) oli tulessa ja voitti sekä Esa Ahteen (1531) että Jose Ramosin (1592). Ykkössijoitettu Vincent Joki sentään piti ykköspaikkansa puhtaalla pelillä. D-poolissa yllätys tapahtui kärkikaksikon ottelussa, missä Jussi Pikkarainen (1619) nousi pooliykköseksi voittamalla Aaro Mäkelän (1629) 3-2 oltuaan erin 1-2 häviöllä.

Jatkokaavion kvartoissa pelattiin kaksi viisieräistä. Jokaisessa kvratassa pooliykkönen meni jatkoon. Vincent Joki oli erin 1-2 häviöllä Olli Julinia vastaan mutta meni semifinaaleihin 3-2.  Jussi Pikkarainen pudotti Eerik Kivelän viidennessä erässä 17-15. Tämä kisajärjestäjän ihanne-erä kesti 10 minuuttia. Viisi sellaista erää, neljä minuutin erätaukoa ja kaksi minuutin timeouttia ja ollaan jo tunnin tuntumassa. Neljän pelaajan pooli kestäisi mukavat kuusi tuntia. Onneksi vain kisajärjestäjän kauhu-unissa!

Toinen semifinaaleista meni myös pitkän kaavan mukaan. Vesa Lappi voitti Vincent Joen 31 minuutin ottelussa 3-2.  Pikkarainen yllätti Pohjosen (1710) 3-1. Vesa Lappi oli sitten suvereeni finaalissa: 3-0.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Jussi Pikkarainen (PTS Sherwood), luokkavoittaja Vesa Lappi (Wega) ja kolmanneksi sijoittunut Vincent Joki (TIP-70). Toinen kolmanneksi sijoittunut Kimmo Pohjonen (Stara) ehti lähteä ennen palkintojenjakoa.

M -1700

Pelaajia oli vain 10. Valitettavasti piti mennä kolmen pelaajan pooleihin: 3+3+4.

A-poolissa Ari Torpström (1389) ennakoi jo tulevaa (kts. M-1500) nousemalla poolikakkoseksi pudottaen Peter Erikssonin (1499) pois jatkossa 3-1-voitollaan. C-poolissa kärkisijoitetut vaihtoivat paikkaansa, kun John-Axel Stråhlman (1534) nanoyllätti Olli Julinin (1540) 3-1. Myös sijoilla 3-4 vaihdettiin paikkaa Nikolai Belovin (1517) femtoyllättäessä Pascal Gauthierin (1518) 3-1.

Jatkokaaviossa pelattiin yksi tiukka poolikakkosten välinen viisieräinen. Olli Julin selvitti siinä Esa Ahteen 1-2-erätappiotilanteen jälkeen 11-9 viidennessä.  Semifinaaleissa nähtiin toinen viisieräinen pooliykkösten välillä. Eerik Kivelä voitti Stråhlmanin.  Kivelä (1543) jatkoi hyvää peliään myös finaalissa, jossa hän voitti Aaro Mäkelän (1629) 3-1.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Aaro Mäkelä (PT Espoo), luokkavoittaja Eerik Kivelä (PT 75), kolmanneksi sijoittuneet Olli Julin (TuPy) ja John-Axel Stråhlman (MBF).

M -1650

Lauantain illassa pelattiin yksi kuuden pelaajan pooli.

Mauri Hahtomaa (1358) teki  mahtavan hypyn viitossijoitetun paikalta ykköseksi voittamalla kaikki viisi otteluaan. Näin hän kokosi neljä yllätysvoittoa: Markku Hauhia (1386), Ari Torpström (1389), Peter Eriksson (1499) ja Antti Marjamäki (1583). Hauhia lannistui vasta 2-1-eräjohdon jälkeen ja 12-10 viidennessä.  Ykkössijoitettu Antti Marjamäki piti kuitenkin kakkospaikkansa. Kolmossijoitettu AriTorpström (1389) pudotettiin kuudenneksi. Kuutossijoitettu Toivo Ridal (1331) voitti hänet 3-1. Hauhia nousi kolmanneksi voittamalla Erikssonin.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Antti Marjamäki (PT 75), luokkavoittaja Mauri Hahtomaa (TIP-70) ja kolmanneksi tullut Markku Hauhia (Boom). Toinen kolmanneksi tullut (neljäs sija) Peter Eriksson (MBF) poistui paikalta ennen palkintojenjakoa.

M-1600

Yhtä jäi puuttumaan täydestä 16 pelaajasta eli 15 pelaajaa ja poolit 3+4+4+4.

Vain yhdessä poolissa eli A-poolissa noudatettiin kiltisti sijoitusjärjestystä. B-poolissa Markku Hauhia (1386) hävisi Toivo Ridalille (1331) viidennessä 10-12 ja putosi jatkosta Ridalin ottaessa poolikakkosen paikan.  C-poolissa Bazil Steban (1400) jyräsi Jyrki Virtasen (1509) 3-0 ja otti poolin ykköspaikan Virtaselta. D-poolissa Sami Koivumäki (1306) teki saman tempun Eleonoora Roosioksille (1472) ja vei poolin kakkospaikan Roosioksilta.

Jatkokaavion kvartoissa pooliykköset hoitelivat muuten hommat, mutta C-poolin kakkonen Virtanen voitti D-poolin ykkösen Peter Erikssonin 3-0. Semifinaaleissa Steban yllätti luokan ykkössijoitetun John-Axel Stråhlmanin (1534) 3-0. Finaalin vei kuitenkin luokan kakkossijoitettu Juhani Luttunen, jonka vaikeasta tyylistä Steban ei saanut otetta.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Bazil Steban (TIP-70), luokkavoittaja Juhani Luttunen (Nu-Se), kolmanneksi sijoittuneet Jyrki Virtanen (HäKi) ja John-Axel Stråhlman (MBF).

M-1500

Alunperin 14 pelaajaa, joista syntyi poolit 3+3+4+4. Mutta yksi kolmen pooli muuttui kahden pooliksi viime hetken poisjäännin vuoksi, joten vain 13 pelaajaa starttasi.

C-poolissa kolmossijoitettu Hegert Laht (1217) yllätti sekä Arto Ojasen (1291) että Markku Hauhian (1386) ja nousi pooliykköseksi. Ojanen kaatui vasta viidennessä 15-13. D-poolissa puolestaan nelossijoitettu Kimmo Lehtosaari (1032) voitti sekä Nikolai Belovin (1317) että Hannu Majavan (1067), mikä riitti poolin ykköspaikkaan pelien mennessä ristiin. Myös Majavan voitto Katrin Lookesta (1297) oli yllätys.

Jatkokaaviossa D-poolin yllättäjän Lehtosaaren taival katkesi kvartassa Jaimielee Enriquezin käsissä mutta vasta viidennessä 9-11. D-poolin ykköspaikalta syrjäytetty Belov puolestaan pudotti kvartassa C-poolin yllättäjän Lahtin.

Kärkisijoitetut hoitelivat semifinaalinsa 3-1. Peter Eriksson sai revanssin viime kauden tappiostaan lyömällä Enriquezin 3-1. Finaalissa Ari Torpström (1389) yllätti Peter Erikssonin (1499) 3-0.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Peter Eriksson (MBF), luokkavoittaja Ari Torpström (PT Jyväskylä), kolmanneksi sijoittuneet Nikolai Belov (Por-73) ja Jaimielee Enriquez (TIP-70).

M-1400

Tässäkin luokassa oli 15 osallistujaa eli poolit 3+4+4+4.

A-poolissa Pauliina Niskanen (1284 ) pudotti Niko Lehtosaaren (1296) poolin kakkospaikalta 3-2-voitollaan.  B-poolin ykkössijoitettu Markku Hauhia (1386) menetti jatkopaikan, kun sekä Sami Koivumäki (1306) että Jaimielee Enriquez (1273) voittivat hänet. Koivumäen ja Enriquezin välinen ankara vääntö päättyi Koivumäen voittoon viidennessä 11-6. Myös D-poolissa ykkössijoitettu menetti jatkopaikkansa, kun Pascal Gauthier (1318) hävisi sekä Nikolai Beloville (1317) että Anne Majavalle (1140).

Poolien ykköset kokivat kovia jatkokaaviossa. Enriquez voitti C-poolin ykkösen Max Koson (1325) viidennessä 11-9. C-poolin kakkonen Arto Ojanen puolestaan voitti Belovin 3-0 ja Niskanen voitti Koivumäen viidennessä 11-9. Ainoastaan A-poolin ykkönen Ari Torpström selvisi semifinaaleihin voittamalla Majavan 3-2.

Semifinaaleissa nähtiin kaksi pitkää viisieräistä. Torpström voitti Enriquezin 3-2, vaikka Enriquez johti jo erin 2-0. Niskanen oli puolestaan häviöllä Ojasta vastaan erin 1-2 ja neljäs päättyi hänelle 17-15. Viides sentään vain 11-8.

Finaali ei sentään ollut viisieräinen. Torpström voitti Niskasen 3-1

Jatkokaavio kesti ja kesti ja sotki aikataulua. Peräti viisi ottelua seitsemästä olivat viisieräisiä!

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Pauliina Niskanen (HäKi), luokkavoittaja Ari Torpström (PT Jyväskylä), kolmanneksi sijoittuneet Jaimielee Enriquez (TIP-70) ja Arto Ojanen (Por-83).

M-1350

Tämä lauantai-illan luokka osoittautui yllättävän suosituksi. Peräti 18 pelaajaa eli kaksi kolmen ja kolme neljän pelaajan poolia. Yksi pelaaja joutui sitten jäämään pois sairauden vuoksi, joten lopulta poolit olivat 3+3+3+4+4. Koska tieto poisjäännistä tuli kesken kilpailun, uutta arvontaa ei ehtinyt tehdä.

A-poolissa Marko Vuori (935) voitti Pasi Ylisen (1047) ja nappasi poolikakkosen paikan Niko Lehtosaaren jälkeen. C-poolissa tuli tilaa jatkopaikkoihin, kun poolin ykkössijoitettu jäi pois. Hannu Majava meni ykkösenä jatkoon ja kakkospaikan otti Alex Huida (793), joka yllätti Jasper Haapalan (837) 3-2 Haapalan johdettua erin 2-1. D-poolissa pelattiin ristiin, kun Mikko Ranta (901) voitti Anne Majavan (1140) ja Majava voitti Hegert Lahtin (1217). Eräsuhteilla Majava ykkösenä ja Laht kakkosena jatkoon.

Jatkokaaviolla 16:n joukossa Petri Takkavuori (998) yllätti Hegert Lahtin 3-2 oltuaan tappiolla erin 0-2. Vuori johti Anne Majavaa erin 2-0, mutta Majava nousi voittoon 3-2.

Kvartoissa tapahtui kaksi yllätystä. Marko Pennanen (1065) pudotti luokan ykkössijoitetun Niko Lehtosaaren 3-0. Pennanen oli muuten lähellä jäädä pooleihin, kun Max Takkavuori johti häntä erin 2-1. Toinen yllätys oli Petri Takkavuoren voitto Hannu Majavasta (1067).

Kaksi yllättäjää kohtasivat semifinaalissa, missä Pennanen pudotti Takkavuoren 3-0. Toinen semifinaali oli jännittävämpi. Luokan kakkossijoitettu Arto Ojanen oli jo erin 1-2 häviöllä kolmossijoitettua Erkki Virtaa vastaan mutta nousi 3-2-voittoon.

Porilaisten välisessä finaalissa Ojanen oli vahvempi ja voitti Pennasen 3-0.

Kuvassa vasemmalta kolmanneksi sijoittunut Erkki Virta (MBF), luokkavoittaja Arto Ojanen (Por-83) ja toiseksi sijoittunut Marko Pennanen (Por-83). Salin sulkemishetkeen oli aikaa 13 minuuttia (21:47), joten kiireessä pelaajat jäivät väärään järjestykseen. Toinen kolmanneksi sijoittunut Petri Takkavuori (TIP-70) oli jo lähtenyt ennen palkintojenjakoa.

M-1300

M-1300 on monesti vähäväkinen, ja nytkin siihen osallistui alunperin vain 12 pelaajaa, joista yksi jäi pois. Siten poolit lopulta 4+3+4.

Joona Tefke (1099) teki A-poolissa vahvan nousun pooliykköseksi voittamalla Hegert Lahtin (1217) ja luokan ykkössijoitetun Katrin Looken (1297). Jesper Sjöholmille (913) hän kuitenkin lopuksi hävisi, mutta sillä ei ollut enää merkitystä. Laht voitti Looken ja pääsi jatkoon poolikakkosena. B-poolissa Marko Vuori (935) otti poolikakkosen paikan lyömällä Grigorii Kolotilinin (1045) 3-2. Viides 12-10. C-poolin ainoa yllätys koettiin sijat 3-4 ratkaisseessa ottelussa, missä Petri Takkavuori (998) voitti Hannu Majavan (1067).

Jatkokaaviossa tuli pientä hämminkiä, kun vanhastaan kaavioksi oli jäänyt neljän poolin jatkokaavio. Niinpä yksi väärä ottelu ehdittiin jo pelata. Käytettiin myös vähän väärää kaaviota, jossa C1 oli samalla puolella kuin A1. Mutta sellaista se on, kun virhe havaitaan siinä vaiheessa, kun otteluita on jo pelattu. A1:n ja C1:n välisessä semifinaalissa kävi niin, että Jaimielee Enriquez voitti Niko Lehtosaaren 3-1. B-poolin ykkönen Joona Tefke jatkoi yllätyksiään voittamalla semifinaalissa Mats Hollmeruksen (1265) 3-1.

Tefken palautuspeli oli finaalissa liian vahva murrettavaksi Enriquezille ja Tefke luokkavoittajaksi erin 3-1.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Jaimielee Enriquez (TIP-70), luokkavoittaja Joona Tefke (HäKi), kolmanneksi sijoittuneet Niko Lehtosaari (TIP-70) ja Mats Hollmerus (BF-78).

M-1200

Jatkettiin 15 pelaajan osallistujamäärällä. Miksi ihmeessä 15 pelaajaa on niin paljon yleisempi kuin 16 pelaajaa? Siispä poolit 3+4+4+4.

C-poolissa nähtiin yksi yllätys sijat 3-4 ratkaisseessa ottelussa. Max Takkavuori (804) voitti Hannu Grönlundin (831) 3-1. D-poolissa pelattiin ristiin. Julia Belov (826) voitti Grigorii Kolotilinin (1043) 3-1. Näin kolmella oli kaksi voittoa. Erätkin olivat heillä kaikilla 4-4 keskinäisissä otteluissa. Piti laskea pistesuhteet keskinäisistä otteluista. Joel Koivumäki oli siinä selvästi paras suhteella 1,0300. Kakkossija ratkesi sitten kymmenestuhannesosien perusteella. Belovin pistesuhde oli 0,9875 ja Kolotilinin 0,9870. Eroa siis 0,0005. Yksi pallo ratkaisi.

Jatkokaaviossa jokainen pooliykkönen meni kvartoista semifinaaleihin. Mutta ihan helpolla se ei mennyt. Kolme kvartoista oli neljäeräisiä ja yksi viisieräinen.  Julia Belov johti Markku Nuutista erin 2-1 ja hävisi viidennen 10-12.

Nuoret pelaajat näyttivät voimansa semifinaaleissa. Roman Tamilin voitti luokan ykkössijoitetun Markku Nuutisen 3-1 ja Joel Koivumäki kakkossijoitetun Petri Kuusisaaren 3-0.

Finaalissa Koivumäki oli selvästi vahvempi ja voitti Tamilinin 3-0.

Kuvassa vasemmalta luokkavoittaja Joel Koivumäki (TIP-70) ja kolmanneksi sijoittunut Markku Nuutinen (Stara). Toinen kolmanneksi sijoittunut Petri Kuusisaari (Atlas) sai palkintonsa ennen palkintojenjakoa.

Roman Tamilin (PT Espoo) tuli hakemaan toisen palkintonsa vasta palkintojenjaon jälkeen.

M-1100

Hienosti 18 pelaaja oli tässä luokassa mukana. Siispä kaksi kolmen pelaajan ja kolme neljän pelaajan poolia.

Kolmen pelaajan pooleissa ykkönen ja kakkonen vaihtoivat paikkaa. A-poolissa Mikko Ranta (901) voitti Kai Pusan (1080) 3-2 Pusan johdettua 2-1.  B-poolissa Petteri Kauppala (904) voitti Taisto Penttisen (1056) 3-1. C-poolissa Marko Vuori (935) nousi ykköseksi voittamalla Roman Tamilinin (1045) 3-2 ja tietysti Tamilin johti erin 2-1. Mutta sen lisäksi Max Takkavuori (804) voitti Tamilinin 3-1 ja siten kolme pelaajaa päätyivät yhteen voittoon. Heistä oli paras eräsuhteilla  Markus Strandström (5-4) ja meni jatkokaavioon poolikakkosena. Myöskään D-poolissa ykkössijoitettu ei pitänyt asemaansa. Petri Takkavuori (998) nousi kakkospaikalta ykköseksi voittamalla myös poolin ykkössijoitetun Grigorii Kolotilinin (1043) 3-0. Lisäksi Julia Belov (826) voitti Kolotilinin ja meni jatkoon poolikakkosena. Vain E-poolissa pelattiin ratingin mukaan. Joel Koivumäki ykkösenä ja Sam Londen kakkosena jatkoon.

16:n joukossa pelattiin hurja viisieräinen, kun Joel Koivumäki voitti Markus Strandströmin viidennessä 14-12.

Kvartoissa ei yllätyksiä nähty. A-D-poolien ykköset semifinaaleihin. B-poolin ykkönen Petteri Kauppala sai jostakin syystä wo:n Kai Pusasta. Takkavuori pudotti TIP-70:n sisäisessä ottelussa Koivumäen 3-1.

Molemmat semifinaalit päättyivät  paremmin rankatun voittoon, vaikka finaaliin menivätkin C- ja D-poolien ykköset. Vuori voitti Mikko Rannan ja Takkavuori Kauppalan. Finaalin vei sitten Petri Takkavuori, joka samoin ratingin mukaisesti voitti Marko Vuoren 3-1.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Marko Vuori (Halex), luokkavoittaja Petri Takkavuori (TIP-70), kolmanneksi sijoittuneet Mikko Ranta (PT Espoo) ja Petteri Kauppala (TIP-70).

M-1000

Peräti 22 pelaajaa oli mukana! Kaksi kolmen ja neljä viiden pelaajan poolia.

Kolmen pelaajan B-poolissa Juuso Anttila (855) voitti Markku Merran (973), mutta Julia Belov (826) voitti Anttilan. Siten jokaisella oli yksi voitto ja Anttila ykkösenä ja Belov kakkosena jatkoon eräsuhteilla. C-poolissa Max Takkavuori (804) nousi toiseksi jatkoon menijäksi voittamalla Ilpo Salon (857). E-poolissakin pelattiin ristiin. Alex Huida (793) voitti Nils-Erik Halttusen (882) mutta Halttunen voitti Jukka Filenin (910). Filen eräsuhteilla ykkösenä jatkoon ja Halttunen kakkosena. Ei siis muutosta sijoitusjärjestykseen. F-poolissa taisteltiin kovasti. Neljä viisieräistä ottelua kuudesta! Jokaisessa viisieräisistä otteluista korkeamman ratingin pelaaja oli erin 1-2 häviöllä mutta nousi 3-2-voittoon. Huolimatta viisieräisistä pooli kesti vain vajaat 2 tuntia 36 minuuttia.

16:n joukossa pelattiin neljä ottelua. Kolmessa niistä nähtiin yllätystulos. Sampo Arponen (865) pudotti seurakaverinsa Halttusen, Belov Mikko Rannan (901) ja Heikki Siltanen (851) Filenin. Ainoastaan Aku Kaura (891) onnistui voittamaan alemmaksi rankatun eli Max Takkavuoren.

Muut poolien A-D voittajat menivät semifinaaleihin paitsi C-poolin voittanut Matias Valtonen (925), joka joutui Belovin pudottamaksi.

Luokan ykkössijoitettu Sam Londen lopetti viimein Belovin yllätykset semifinaalissa ja voitti tämän kirkkaasti 3-0. Toisessa semifinaalissa Marko Vuori (935) pudotti vastaavasti toisen yllättäjän Anttilan.

Finaali oli raivoikas taistelu. Londen tasoitti erät 1-1:een toisen erän 18-16-voitollaan, mutta Vuori pelasi lopulta 3-2-voittoon.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Sam Londen (MBF), luokkavoittaja Marko Vuori (Halex) ja kolmanneksi sijoittunut Julia Belov (Por-83).

Juuso Anttila (PT Espoo) sai kolmannen palkintonsa vasta seuraavana kilpailupäivänä.

M-900

Myös M-900 kuului isoihin luokkiin 18 osallistujallaan. Siis poolit 2×3 +3×4.

B-poolin kolmanneksi sijoitettu Lars-Wilmer Stråhlman (755) nousi pooliykköseksi voittamalla Alex Huidan (793) ja Ilpo Salon (857). Molemmat viisieräisiä. Salo jopa johti erin 2-0. Myös Huida voitti Salon ja meni poolikakkosena jatkoon. D-poolissa pelattiin ristiin, ja se alkoi heti toisessa ottelussa, kun Martti Kangas (712) teki sensaation ja voitti Julia Belovin (826) hurjassa ottelussa 3-2. Lopussa Belov voitti poolin ykkössijoitetun Heikki Siltasen (853) ja Kangas yllätti myös Tomi Juutilaisen (734). Näin kolmella kaksi voittoa.  Eräsuhteet menivät ratingien mukaisesti, joten jatkoon ykkösenä Siltanen ja kakkosena Belov.  E-pooli oli D-poolin toisinto, ja jopa erät olivat samat (4-3, 5-4, 3-5). Noella Stråhlman (716) voitti Markus Strandströmin (827) oltuaan erin 1-2 tappiolla. Strandström voitti Ilkka Arinon (851) ja Stråhlman myös Orvo Kattaisen (716). Mutta Arino ykkösenä ja Strandström kakkosena jatkoon.

Jatkokaavion kvartoissa Strandström yllätti Juuso Anttilan (855), kahdesta 851-pelaajasta Arino oli vahvempi ja voitti Siltasen 3-0.

Molemmat semifinaalit päättyivät yllätykseen. Strandström voitti ykkössijoitetun Aku Kauran (891) ja Max Takkavuori (804) Arinon, joka johti 2-1. Viides 11-9.

Finaalissa Strandström voitti Takkavuoren vielä tämän kerran 3-0.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Max Takkavuori (TIP-70), luokkavoittaja Markus Strandström (PTS Sherwood), kolmanneksi sijoittuneet Aku Kaura (HäKi) ja Ilkka Arino (NuPS).

M-800

Osallistujia oli 10, joten heidät jaettiin kahteen viiden pelaajan pooliin.  Onneksi yksikään ei jäänyt pois.

Suuria yllätyksiä ei tullut pooleissa. A-poolissa ykkönen ja kakkonen vaihtoivat paikkaansa, kun Tomi Juutilainen (734) voitti Alex Huidan (793) 3-1. B-poolissa Noel Metsätie (701) ja Artemii Semenov (ei ratingia) voittivat Orvo Kattaisen (726) ja menivät hänen ohitseen sijoille 3-4.

Juutilainen oli vahva jatkokaaviossa. Hän voitti semifinaalissa Kasper Eklundin (769) ja finaalissa B-poolin ykkösen Luka Lehtosaaren (772). Finaali päättyi 3-0, mutta pisteiden mukaan se oli kovaa taistelua: 13-11, 12-10, 14-12.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Luka Lehtosaari (TIP-70), luokkavoittaja Tomi Juutilainen (PT 75), kolmanneksi sijoittuneet Alex Huida (Por-83) ja Kasper Eklund (PT Espoo).

M-720

Uuden ratingsysteemin vuoksi luokka muutettiin M-720:ksi vanhan M-700:n sijaan, koska kenenkään rating ei enää putoa alle 700:n.

Luokassa oli alunperin kahdeksan pelaajaa, joten kaksi neljän pelaajan poolia. Valitettavasti yksi pelaaja jäi pois erehdyksen vuoksi, joten toinen pooli muuttui kolmen pelaajan pooliksi pelipaikalla. No, en tiedä, olisiko uskaltanut laittaa pelaajia pelaamaan yhtä seitsemän pelaajan poolia. Seitsemästä pelaajasta kuusi olivat junioreita.

Yllätyksiä on tässä luokassa turha yrittää poimia.

Semifinaalit olivat tiukat. B-poolin kakkonen Tuija Jokinen oli jo häviöllä erin 1-2 Noel Metsätietä vastaan mutta nousi 3-2-voittoon.  Samoin B-poolin ykkönen Jacob Hellgren oli tiukoilla Artemii Semenovia vastaan ollen häviöllä 1-2 mutta hänkin nousi 3-2-voittoon.

Näin finaalista tuli B-poolin finaalin uusinta. Tällä kertaa Jokinen voitti Hellgrenin 3-1.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Jacob Hellgren (PT Espoo), luokkavoittaja Tuija Jokinen (PTS Sherwood), kolmanneksi sijoittuneet Artemii Semenov (PT Espoo) ja Noel Metsätie (PTS Sherwood).

MN

Nelinpelit pitää aina järjestää vähän improvisoiden, koska juuri kilpailukutsussa mainittuihin luokkiin ei aina tule riittävästi pareja. Nyt miesten nelinpeliin saatiin viisi paria, kun mukaan otettiin yksi MN-2800-parikin heiltä mielipidettä kysyen. Alunperin oli tarkoitus pelata kuuden parin pooli, mutta yksi pari jäi viime hetkellä pois sairastapauksen vuoksi.

Ykkössijoitettu pari Andrei Räisänen/Rocka Merilahti voitti kaikki neljä otteluaan ja vei ykköspaikan. PTS Sherwoodin Jussi Pikkarainen/Jyri Nyberg nousi komeasti nelossijoitetun paikaltaan toiseksi.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut pari Jussi Pikkarainen/Jyri Nyberg (PTS Sherwood), luokkavoittajapari Andrei Räisänen/Rocka Merilahti (MBF/Wega) ja kolmanneksi sijoittunut pari Elmo Räsänen/Katrin Looke (BF-78/PT Espoo). Neljänneksi sijoittunut ja myös kolmannen palkinnon saanut pari Jose Ramos/Badr Razzak (BF-78) poistui paikalta ennen palkintojenjakoa.

MN-2800

Luokan kuusi paria pelasivat yhden kuuden parin poolin kahdella pöydällä.

Ykkössijoitettu ja vain nippa nappa (2780) luokkaan mahtunut pari Tapio Passinen /Jari Vuorinen voitti neljä otteluaan 3-0, mutta kakkossijoitettu ja kolmanneksi sijoittunut pari Sami Koivumäki/Joel Koivumäki oli pahempi kanto kaskessa ja meni jo 2-1-eräjohtoon. Passinen/Vuorinen nousi kuitenkin 3-2-voittoon.

Neljänneksi sijoitettu pari Nikolai Belov/Julia Belov yllätti kipuamalla toiseksi vain voittajaparille hävinneenä. Sami Koivumäki/Joel Koivumäki kaatui 3-2.

Kolmanneksi sijoitettu pari Aku Kaura/Pauliina Niskanen sai vain yhden voiton ja valahti viidenneksi ja palkintosijojen ulkopuolelle. Kuudenneksi sijoitettu pari Roman Tamilin/ Sam Londen nujersi heidät heti ensimmäisessä ottelussa viidennessä 12-10 ja nousi lopulta neljänneksi ja palkinnoille.

Kuvassa vasemalta toiseksi sijoittuneet Julia Belov/Nikolai Belov (Por-83), luokkavoittajapari Jari Vuorinen/Tapio Passinen (PTS Sherwood), kolmanneksi sijoittunut pari Sami Koivumäki/Joel Koivumäki (TIP-70) ja neljänneksi sijoittunut mutta myös kolmas palkinto Roman Tamilin/Sam Londen (PT Espoo/MBF).

MN-2000

Tässä alimmassa nelinpeliluokassa oli viisi paria. Pelattiin tietenkin yhtenä poolina.

Toiseksi sijoitettu pari Pekka Räsänen/Elias Gharzouzi nousi luokkavoittajaksi voittamalla kaikki ottelunsa. Ykkössijoitettu pari Kirsi Riikonen/Sirpa Kemppinen pani kuitenkin kovasti kampoihin menemällä 2-0-eräjohtoon. Mutta se ei riittänyt, kun Räsänen/Gharzouzi  pamauttivat menemään pedon luvun kolmessa seuraavassa erässä: 6,6,6. Riikonen/Kemppinen  hävisi myös parille Sampo Arponen/Nils-Erik Halttunen, joka nappasi toisen tilan. Martti Kangas/Hannu Grönlund olivat yhdellä voitolla neljänsiä, mikä merkitsi kolmatta palkintoa.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut pari Sampo Arponen/Nils-Erik Halttunen (PT 75), luokkavoittajapari Pekka Räsänen/Elias Gharzouzi (Atlas/PTS-60) ja kolmanneksi sijoittunut pari Kirsi Riikonen/Sirpa Kemppinen (PT-2000). Martti Kangas/Hannu Grönlund  (PeTo/Atlas) olivat neljänsiä eli olisivat saaneet myös kolmannen palkinnon, mutta he lähtivät ennen palkintojenjakoa.

 

 

 

 

 

Vastaa