Tiedotusterveisiä

Liittohallitus kokoontui tämän ryhmän viimeiseen kokoukseen tiistaina. Marraskuun loppupuolella pidetään liittokokous ja sen jälkeen meillä on ainakin kaksi uutta hallituksen jäsentä, sillä Kimmot Arenius ja Pihkala ovat päättäneet olla asettumatta ehdolle uudelle kaudelle. Tiistaina Pitäjänmäen Sporttitalossa istuivat toiminnanjohtaja, varapuheenjohtaja ja puheenjohtaja, joiden lisäksi langoilla oli viisi hallituksen jäsentä.

Tuttuun tapaan alku otettiin valiokuntien ajankohtaisista asioista. Työvaliokunta on kokoontunut parikin kertaa eri miehistöin ja asioina ovat olleet uuden toiminnanjohtajan ”sisäänajo” , vuoden 2024 talousarvio, toimintasuunnitelma ja muut syyskokousvalmistelut, liiton 85-vuotisjihlat ja Finlandia Open sekä ensi maanantain tapaaminen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön kanssa. Kaikkia näitä on valmisteltu aika huolella.

Sonja raportoi Huippu-urheiluvaliokunnan asioissa, että Benedek, Alex ja Marina olivat Ruotsissa WTT-Feederissä ja ovat parhaillaan WTT-kisoissa Sloveniassa. Jimi Koivumäki ja Lassi Lehtola olivat Tsekeissä Youth series -kisoissa. Lassi pelasi erinomaisen hyvin ja Jimi sai huiman määrän (26) kansainvälisiä otteluita. Parapuolella Aino Tapola ja Timo Natunen ovat pitäneet taukoa harjoittelusta, mikä sekin on välillä välttämätöntä.

Teemu Oinas totesi Kilpailuvaliokunnan puolesta, että uusi rating alkaa toimia, vaikka pientä säätöä on vieläkin. Rating kiinnostaa, sillä palautetta kentältä tulee aika paljon. Sarjoissa on ollut lisenssittömiä pelaajia kuutosessa, mistä Maunulan Spinni saa 50 € sakkoa. TOP16 -kisan kutsu on tehty, kuten myös junireiden TOPin. Henri on tehnyt analyysin ennen koronaa otetuista uusista lisensseistä ja niiden pysyvyydestä. Tarkempaa tietoa tästä tulee myöhemmin, mutta pääviesti on, että uusissa aikuispelaajissa ei ole paljon ”drop outtia”, junioripelaajissa sen sijaan kyllä.

Juha Julmala kertoi paravaliokunnan puolesta, että valiokunta on kokoontunut ja uusiin pararyhmiin yritetään jatkossa panostaa. Ennen joulua on Para-SM ja kolmen viikon päästä yleinen paraleiri.

Paikkansa jättävä IT-valiokunnan puheenjohtaja Kimmo Pihkala oli huolissaan ennen kaikkea ”lempilapsestaan” PingisTV:stä, jonka jatkohoitoa varten hän on julkaissut liiton sivuilla on ”rekrytointi-ilmoituksen”. Asia onkin meille tärkeä, sillä kanava on kansainvälisestikin arvioiden ollut erittäin suosittu. Jyrki Nummenmaan mukaan Webwelhokin kehittyy, vaikka töitä edelleen on. Vähän on kärsitty sairauslomistakin.

Teemu Oinas tiesi Valmennusvaliokunnan puolesta, että seuraava Valmentajailta on sovittu: ”Kysy Benedek Oláhilta” toteutuu ensi viikolla eli 8.11.2023, mistä on liiton sivuilla erillinen kutsu. Kaikki ovat luonnollisesti tervetulleita. Valmennuskoulutuksia on tulossa muitakin, sillä Pajulahdessa on verkkokoulutuksien lähijakso vajaan parin viikon päästä ja  Jyväskylässä ”Valmentaa kuin nainen” -tilaisuus 7.11, jos osanottajia saadaan riittävästi. Lisätietoja siis liiton sivuilla toisaalla.

Henri Pelkosen sanoi Seuravaliokunnan asioissa, että kenttäpäällikkö Taneli Keinonen on tehnyt kouluvierailuja ja että MBF on ansioitunut Ruskeasuolla järjestämällä valtavasti koululaisten ”päivätutustumisia” lajiimme. Marraskuun lopulla järjestetään Seurailta ”seuratyön helpottamisesta”. Sonja kertoi kansainvälisissä asioissa, että vuoden 2025 JEM pelataan Tsekin Ostravassa ja alle 21 EM Slovakiassa. ETTU:n Youth Series -sarjassa on 2024 kuusi kilpailua, kolme keväällä ja kolme syksyllä.

Uutena asiana otimme käyttöön ”Hallintoterveiset”. Henri on toiminnanjohtajana aloittanut viikoittaiset toimistopalaverit Tanelin, Heikki Kiiskisen ja Mattias Bergkvistin kanssa. Näissä käydään läpi edellistä viikkoa ja pohditaan tulevaa. Keskiviikkona 1.11. eli tänään on pienimuotoinen henkilöstöpäivä, jossa mietitään tarkemmin vuotta 2024. Heikki Kiiskinen aloittaa tänään liiton viestintähommat 20 viikkotunnin panoksella, määräaikaisena ja palkkatuettuna. Tervetuloa Heikki, vähän aikaisempaa isommalla panoksella!

Tiistain kokouksen tärkein asia oli epäilemättä liiton virallisen syyskokouksen valmistelu. Se järjestetään 21. kuluvaa kuuta ja kutsu on nyt liiton sivuilla. Toiminnanjohtaja esitteli sinne piakkoin tulevaa budjettiesitystä, jota hän onkin valmistellut huolella. Menneet vuodet ovat sellaisia, että nyt on pistettävä ”suu säkkiä myöten”. Selvää säästötarvetta on, koska nyt näyttää vahvasti siltä, että Para-FO:ta ei aikataulusyistä voida järjestää ja FO:nkin tulevaisuus on vähintään epävarma. Nehän ovat olleet meille hyviä tulolähteitä. Liiton perimiä maksuja ehdotetaan tarkistettaviksi, viimeksihän niin on tehty 2017. Leirien järjestämistä on tarkoitus tehostaa. Maksunostot ovat aika välttämättömiä liiton talouden kannalta. Säästöjä tulee vähän henkilöstökuluissa ja kansainvälisessä toiminnassa. Lisäksi OKM:n avustus yritetään nyt budjetoida realistisesti. Kokonaissaldo näilläkin toimenpiteillä on edelleen vähän miinuksella. Esitykset tulevat piakkoin liiton sivuille.

Sinne tulee myös toimintasuunnitelma, johon Henri uutena toiminnanjohtajana haluaa nykyistä enemmän tavoitteita, resursseja sekä mittareita. Ja sitä, että strategia näkyy paremmin. Talouden tasapainottaminen tulee olemaan vuoden tärkeimpiä tavoitteita. Tärkeä liittokokousasia on myös hallituksen jäsenten vaali. Erovuorossa on neljä hallituksen nykyjäsentä, joista kaksi ei siis ole hakemassa jatkopestiä. Seuroille esitän toivomuksen, että nämä aktivoituvat tekemään esityksiä hallituksen jäsenistä. Ehdokkaille annetaan myös mahdollisuus esitellä itseään liiton sivuilla.

Pöytätennislehti 4/23 ilmestyy heti Finlandia Openin ja liiton 85-vuotisjuhlien jälkeen. Uusi päätoimittaja on Heikki Kiiskinen. Hallitus päätti työvaliokunnan ehdotuksesta, että Finlandia Open järjestetään, vaikka kisan suhteen on edelleen paljon riskitekijöitä. Perinnettä ei haluta katkaista, sillä kahden vuoden tauon jälkeen järjestäminen on varmasti aina vain hankalampaa. Nyt mukana on 11 maata, mutta pelaajia on turhan vähän. Tavoitteena on 32 pelaajan PKO-kaaviot sekä naisten että miesten kaksinpelissä. Torstaina pelataan U21.

Hallitus päätti myös, että liiton 85-vuotisjuhlat järjestetään kisan aikana lauantaina 2. joulukuuta. Ohjelmassa on vähän puheita, kahvitilaisuus sekä luonnollisesti myös ansiomerkkien ja muiden huomionosoitusten jakoja. Edelleen kannustan seuroja anomaan niitä toimijoilleen. Lauantain ja sunnuntain väliseksi yöksi voi (omalla kustannuksella mutta edullisesti, myös illallismahdollisuus) jäädä yöksi Kisakallioon ja sitten seurata Penan ja kumppaneiden pelejä finaalipäivänä sunnuntaina. Kutsu juhliin tulee piakkoin liiton sivuille ja totta kai toivomme runsasta osanottajajoukkoa.

TOP16 pelataan 17. joulukuuta Ruskeasuolla. Järjestelyihin kaivataan kovasti apua toimiston väelle. Toiminnanjohtaja suunnittelee muuten tämän ympärille vähän isompaa kisatapahtumaa ensi vuodeksi, mutta siitä ideasta lisää myöhemmin. ”Suuresta pingispäivästä” on kuitenkin ollut puhetta.

Seuraavaa kokousta ei sovittu, koska liittohallitus tulee liittokokouksen myötä vaihtumaan. Sinne siis seuraavaksi!

2 thoughts on “Tiedotusterveisiä

 1. Mielenkiinnosta utelen kun liittokokousinfossa kerrotaan: ”Liittohallitukseen voi asettua ehdolle liiton jäsenseuran kautta.” Eikös tuonne voi kuka tahansa ilmoittautua halukkaaksi? Ei kai ole tarkoitus suodattaa ehdokkaita jäsenseurojen kautta. Mielestäni säännöissä on vain tämä poikkeus:
  20 §
  Liittoon palkallisessa työsuhteessa oleva henkilö ei voi kuulua liittohallitukseen.

  t. Juki
  TTC Boom

  1. Vain äänivaltaiset kokousedustajat voivat ehdottaa kokouksessa hallitukseen jäseniä. Ja nämä kokousedustajat ovat juuri jäsenseurojen edustajia. Ei siis riitä ollenkaan se, että ilmoittautuu halukkaaksi jossakin.

Vastaa